Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wall Street je nepochybně tou nejpřitažlivější čtvrtí planety – žádné jiné místo na světě není tak výstižným symbolem bohatství, moci a vlivu. Svodům snadných výdělků podlehnou i dva hráči na této šachovnici – jedním z nich je ostřílený burzovní spekulant a multimilionář, tím druhým mladý burzovní makléř, nováček ve světě velkých financí, který není připraven na morální konflikty, jimž bude nucen čelit. Jejich nebezpečné přátelství, které vzniká na pozadí býčího trhu mezi lety 1985 a 1986, se stane výsměchem vztahu mentora a jeho svěřence, profesora a studenta, otce a syna. Jedním z hlavních protagonistů je Charlie Sheen, který hraje mladíka sužovaného odvrácenou stranou jeho povahy. Postavou finančního žraloka Gordona Gekka (Michael Douglas) je ten nejpodlejší manhattanský predátor. Okouzlující a bezohledný mravní zkrachovalec je totiž připravený zlikvidovat veškeré své rivaly. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

lamps 

všechny recenze uživatele

Myšlenkové vyznění je sice jaksi jalové a nepřekvapivé, ale formální provedení takřka nemá chybu. Tohle je ostatně vyprávění o střetu skvěle vyprofilovaných postav, kariérních zájmů a životních hodnot s nápadným půvabem buržoazie, přičemž se kašle na vrstevnaté vedlejší linie a do živého se tne natolik zaujatě a uvěřitelně, že to na silný divácký zážitek bohatě stačí. Wall Street je epicentrem života, v němž se Stone a Richardson pohybují jako dravé šelmy, a jeho králem je pronikavě charismatická bestie Michael Douglas - on a Sheen si zaslouží superlativa, na rozdíl od Daryl Hannah, kterou bych poslal hrát maximálně travesti show. 80% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kvalitní drama stojící hlavně na ústřední dvojici (zvlášť Douglasovi ta role sedla dokonale), neokoukaném prostředí (alespoň pro mě), ve kterém se odehrává a také na propracovaném příběhu. Nenudil jsem se ani chvilku, ale ten závěr mě prostě zklamal (nejsem vyloženě odpůrce otevřených konců, ale sem se prostě nehodil). Jinak taková poznámečka směrem k hereckému obsazení; tenhle typ filmů samozřejmě nepotřebuje nutně charakterní herečky, takže člověk tak nějak chápe, že stačí, aby byla hlavní ženská postava sexy a nějaký herecký um je už nadstandard, ale že by mi teda zrovna Daryl Hannah přišla nějak pěkná, aby se k ní ve filmu boháči slítávali jak k čmeláci k nektaru, tak to fakt ne :-). ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočený film s relativně nesrozumitelnými dialogy. Buď se hlavní aktéři mezi sebou baví burzovní hatmatilkou, nebo neustále používají pořekadla a přísloví. Herecký výkon Michaela douglase je výborný, ale nikoliv však oscarový (dle mého názoru). Charlie Sheen se zde snaží imitovat Toma Cruise. Jeho výkon je dost hrozný. PS: Nic proti Cruisovi - toho já rád. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Abych se mohl podívat na druhý díl, musel jsem si znovu oživit příběh původního filmu. Rozhodně se je na co koukat, rok se sešel s rokem a Oliver Stone si vzal k ruce stále ještě nezkušeného mladíčka Charlieho Sheena, aby jej vhodil tentokráte do finanční džungle. Takže Wall Street je svým způsobem Četa 2. Skvělý Michael Douglas by mě dokázal přesvědčit, že slunce může vycházet i na zapádě. 80% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

I pro nás 'ekonomy' je Wall Street podán hodně složitě, burza vypadá jako tržiště a jen matně připomíná tu dnešní. Díky tomu je těžké se ve filmu, který se - díkybohu - zajímá pouze o ekonomiku a vedlejší témata (konflikt otec x syn, kariéra x život...) nechává pouze načrtnuta. Největším kladem je tu samozřejmě Michael Douglas ve své vrcholné formě, bez něj by tohle byl jen další tuctový snímek. [TOP 19/7 80%] ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Skládat hudbu původně začal Jerry Goldsmith, ale po neshodách se Stonem od projektu odstoupil. [Zdroj: měsíčník Cinema 12/99] (Locksley)
  • Dej filmu sa odohráva v roku 1985 a Budov kolega spomenie, že Gordon Gekko predával akcie NASA tridsať sekúnd po havárii raketoplánu Challenger. Spomínaná havária sa ale odohrala až začiatkom roka 1986. Okrem toho, NASA je vládnou agentúrou a preto nie je (ani nemôže byť) obchodovaná na burze. Či išlo len o nadsadený príklad od Budovho kolegu na adresu Gordona Gekka, možno len diskutovať. (martincba)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama