Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Komisař Rex je jedna z věcí, které jsem začal sledovat opravdu v ještě útlém věku. Ještě si dokonce i pamatuju, že se vždycky vysílala na Primě, tehdy začátek prime dokonce 19:55! Klasický motiv policajta a psa je filmovým fandům pochopitelně dobře známý, ale řekl bych, že Rex je u nás vlastně ještě něčím víc, a i takovým synonymem pro správného Německého ovčáka. Postupem času se u seriálu měnilo hlavní osazenstvo (až do posledních řad nevydržel vůbec nikdo z původních), kdy první parta, okolo komisaře Mosera je obecně braná jako ta nejlepší, a jeho smrt je určitě ta nejemotivnější část seriálu. Po jeho odchodu nastoupil komisař Brandtner, který byl za mě taktéž úplně v pohodě, a přinesl do seriálu víc takové té akční a pohybové stránky, než jen klasické vyšetřování. Po jeho odchodu to šlo ale už definitivně do kytek, a poslední parta už byla jen stínem předchozích charakterů. No, ale těch housek se salámem se muselo na natáčení spotřebovat :) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V dětství mě tenhle seriál velmi bavil. I dodnes se na některé díly v televizi podívám - ale už ne tak často. Seriál je někdy a řekl bych, že i častěji dost přehnaný, kdy Rex vše dokáže. Jinač je seriál opravdu příjemnou podívanou, některé případy jsou dost zajímavé. Nejvíc ze všech herců mě zaujal Gedeon Burkhard. Takže hodnotím na 60% = *** ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Limonádu s kriminální příchutí 119krát přinese ovčák Rex. 1)  Tím nejzajímavějším jsou extrémně naivní až dětinské hrátky se psy a zapojení dvou pohledných ovčáků do akce (občas i vtipné)._____ 2)  Od kriminálních případů celkem nic nečekejte, jsou jen lehounce načrtnuté a jejich vypovídající (nebo snad zábavná) role se blíží nule._____ 3)  Charismatický 35letý Tobias Moretti (komisař Moser) je na mě příliš podsaditý a málo sexy. Vystupoval v 45 dílech._____ 4)  V pátém díle čtvrté řady nastupuje jeho následovník, tentokrát přitažlivý 29letý Gedeon Burkhard (komisař Alex Brandtner). Zahraje si rovněž ve 45 dílech._____ 5)  Věk protagonistů uvádím k čase jejich uvedení v seriálu._____ 6)  Vzhledem k povaze díla nepřekvapí, že Morettiho následovníka z asi čtyřiceti uchazečů vybral osobně Rex ve službě. Asi mu příjemně voněl._____ 7)  Stručný, ale přesný přehled Rexových schopností výstižně uvádí komentátor Fallstar (hodnotil odpad). ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

První sérii s komisařem Moserem v podání Tobiase Morettiho bych dal tak tři a půl. Postupně tomu docházel dech a po smrti hlavního hrdiny se to všechno zvrtlo. Ačkoliv ani ty první série nebyly nic moc, tak s Gedeonem Burkhardtem přišla do seriálu dost slušná trapnost a po jeho odchodu se z toho stala jen příšerná, odporná nuda o jednom čoklovi a několika pitomcích, kteří uměli hrát ještě hůř než ten pes. Šílený. ()

Elementál 

všechny recenze uživatele

Jo, je to hloupé, jo, pes musel iritovat každého už po první epizodě, ale Komisař Rex je moje dětství - tehdy mi všechny ty případy přišly napínavé, mnohé z nich i složité ( :D ). No s odstupem času uznávám, že seriál má blízko k parodii na krimi, ale níž z hodnocením prostě jít nemůžu. A kdoví, třeba mají některé případy skutečně náboj (dneska už to nezjistím, takhle čas ztrácet nechci...). ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Elke Winkens, představitelka Niki Herzog, si v seriálu zahrála ještě dříve, než získala hlavní roli, a to v 6. epizodě 6. série s názvem "V poslední vteřině", ve kterém ztvárnila roli zdravotní sestřičky. (LucMosss)
  • Představitel třetího komisaře Alexander Pschill (Marc Hoffmann) si v seriálu zahrál již dříve. Ve druhé řadě seriálu se objevil v díle nazvaném “Stopy po krvi“, kde si zahrál automechanika Seidela, který se pokusí vydírat vraha a požaduje po něm finanční hotovost. (Stocki)
  • Dvojice rakouských scenáristů Peter Hajek a Peter Moser nabídla společnosti Mungo-film námět na kriminální seriál s hlavním hrdinou psem již v roce 1991. (Stocki)

Reklama

Reklama