Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

pfa 

všechny recenze uživatele

"Komisař Rex" je pouze ten seriál s Tobiasem Morettim. V této sérii se najde velký poměr celkem kvalitních krimi příběhů, toť bez debat. Ostatní série prostě nepočítám jako "Komisař Rex", a taky to tomu odpovídá. Hlavně jaksi Rexovi noví "pánové" se prostě nepovedli. Takže, nejraději bych dal "sedmičku", která by jednoznačně patřila prvním sériím, ovšem nesvědčilo by to o celkovém pohledu na tento seriál. Takže: [5/1O]* ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Jako kreslená variace by možná tolik nevynikla do očí bijící tupost vyšetřovatelského sboru. Rex je tak přehnaná postava, že divák záhy nabude pocitu, že pejsek promluví a tím definitivně pošle vysloužilé detektivy do důchodu. Dalším kamenem úrazu je mimořádně primitivní casting Rexových "pomocníků". Osciluje to od mírně zakomplexovaného a znuděného fízla (Moretti), k agilnímu poldovi s bouchačkou Amerického ražení (Burkhard). U nich navíc prudí na zabití tragický vysloužilec Stockinger (tragéd dostal časem dokonce vlastní seriál, naštěstí jen krátce). Prostě nevím, případy jsou stejné úrovně jako u dalších Německých kriminálek a posilovat hodnocení díky hafanovi a housce v každém díle nehodlám. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Neměcké seriály nemá vůbec smysl sledovat, všechny jsou stejné. Takže: Hrdinský, dokonalý a morálně bezúhonný policista s nějakým parťákem (chlap, baba, pes, ...), problémy s vedením na velitelství, kolegové, kteří vždy podrží a do toho idealistické domácí prostředí a vše vždy dobře končí a s úsměvem. Jeden díl velmi smutný (smrt T. Morettiho) byl z těch nejlepších, všichni dokázali, že umí hrát. Proto škoda všech těch ostatních dílů... * za to, jak je ten pes šikovnej, ale kurva, to co dělá Rex, nedokáže žádnej, nikdy! ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Prvú sériu som nevidel, pričom asi tá bola najlepšia (ako vo všetkých seriáloch). Pokým tam bol Tobias Moretti, bol to celkom slušný kriminálny seriál s roztomilým Rexom. No potom to už bola len jedna veľká reklama na plnené žemle, ničím nezaujímavé „kriminálne?“ prípady. Len ľutujem toho psa, ktorý si nemôže povedať ako ostatní herci „končím“ a musí túto brečku ťahať ďalej. Jeho herecký výkon je lepší ako výkony všetkých hercov, ktorí v tom hrali, dokopy. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Nekdo nedostatek invence, kvalitnich scenaru a hercu zkousi nahradit psem (Komisar Rex) a nekdo zase co nejvetsimi vybuchy (Kobra 11). Ja sem jednoznacne pro psa !! PS: ty 2 hvezdy sou jen nez se pes okouka, pak uz to nad vybuchama vitezi zkutecne jen o cumak. PPS: Male deti co chtej / maj psa si pridaj 2 hvezdicky. ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Prvním "odpadlíkem" byl Karl Markovics coby Ernst “Stocki“ Stockinger. Ze seriálu odešel po dvou sezonách, jeho postava hrála ve 29 dílech. (Stocki)
  • Gedeon Burkhard, který ztvárnil komisaře Alexe Brandtnera, nedodržel smlouvu na další sérii a nedostavil se na plánované natáčení. Aniž by dal komukoli vědet, odjel za štěstím do USA. Tvůrci proto museli na rychlo sepsat nový scénář a vypsat konkurz na nového komisaře. Díky Burkhardově nezodpovědnosti tak není vysvětlen odchod jeho postavy ze seriálu. (korbitch22)
  • Při výběru vhodného psího hrdiny si tvůrci pozvali specialisty na trénink psů z Los Angeles. Ti přijeli do Německa, vybrali si z útulku vhodné tříměsíční štěně a půl roku jej trénovali. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama