Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

akisha 

všechny recenze uživatele

Sledovat v kuse tenhle blitek se prakticky nedá. Obzvlášť zvuková stopa je napřesdržku. Doma jsme naznali, že kdyby zmizely všechny uječený postavy, tak by se ten hodinu a půl dlouhej záběr na prázdnej mlejn docela dal. No, tož Jindřicha naverbujou, takže by konečně mohl na chvíli zmizet ze záběru, bohužel je ve filmu naprosto nepochopitelná linka s válkou, kde Jindřicha mučí chrchlající Přeučil, pak zas Jindřich s kamarády jen v trenclích dovádí ve vodě a nakonec všechny krom něj vyvraždí nájezd Turků a Jindřich málem uhoří. Ovšem co se děje v "české kotlině" je ještě větší peklo. Vlastně se tam neděje nic, než že všichni řvou a ječí, padají, útočí na ně zvířata a mlynáře berou záda. Nijak excelující Bílou vystřídala otřesná Absolonová. Já třeba myslela jen na to, jak by to bylo krásný, kdyby se tam zničehonic objevil John McClane a střelil toho uřvanýho dementa čerta do palice. Při odchodu by mohl odpravit ještě vodníka a zastavit se na zámku a zničit knížete. Myslím to vážně, když říkám, že tohle je fyzické utrpení, hlavně uši to odnesou. Radím nesledovat! ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka je typická ukázka filmové dvojky a trošku netypický pohádkový schizofrenik. Více dementních strašitel a neméně dementního knížepána, méně písniček a Jindřicha s Eliškou. Na jedné straně tak idiotský (!!!) čert někam padá, s hastrmanem mají blbé a infantilní "hlášky", na druhé straně Jindřich na vojně zažívá kruté časy a Turci ho téměř rozsekají na kusy. Avšak nebýt jeho vojančení a stále zoufalejší Elišky, posílám druhou Princeznu ze mlejna do odpadu. Bez milosti!!! ()

Reklama

Tequila odpad!

všechny recenze uživatele

Možná to není odpad, ale jen nevkusně infantilní, uřvaná, nosný příběh postrádající historka určená k výplachu dětských mozků. Ale tohle hodnocení je osobní. Dělal jsem promítače právě v době premiéry a věřím, že nikdo nemůže tento film nenávidět víc než já, který jsem si čertíkovo kvílení vytrpěl asi dvacetkrát ! ()

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Blanarovičová je tady ještě horší než v prvním dílu. A když se sejdou všechny "pohádkové" bytosti najednou, mám pocit, že sleduju jen sled uřvaných karikatur. Navíc (nevím proč) mi přijdou sekvence, kde Jindřich bojuje s Turky, naprosto vtipné a jedné, očividně důležité scéně, se tam vysloveně směju a trapně mi z ní bylo i poprvé v kině. ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

To se opravdu nepovedlo. Ze svérázně pojatých postav z prvního dílu (mluvím teď o těch vedlejších) se staly ukvičené nesnesitelně se pitvořící příšery, při jejichž projevech máte touhu rozmlátit televizi na hromadu střepů. Příběh tady má být zřejmě nahrazen humorem (v tomto případě spíše nehumorem) a celé to nezachrání ani vojna s Turkem. Odtud se zřejmě datuje pád Zdeňka Trošky, protože pro jeho další filmy se právě nesnesitelné pitvoření, neherectví a nehumor stanou typickými. Škoda. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Když je čarodějnice (Monika Absolonová) s čertem (Yvetta Blanarovičová) na zámku u knížepána (Oto Ševčík), uvidí šlehačkový dort a chtějí ho ochutnat. V pohledu zepředu sáhne do dortu, pak je pohled zezadu, kde je dort vidět celý a neporušený, a poté opět pohled zepředu, kde je ale dort najednou zase rozhrabaný od čarodějnice. Do toho má čarodějnice ruce čisté. (Jimmy15)
  • Záběry z filmu použila kapela Damiens do svého videoklipu k písní „Stýská se mi“. (Halloween9)
  • Premiéru na ČT o Štědrém dni v roce 2001 sledovalo téměř čtyři miliony diváků a pohádka se stala nejsledovanějším pořadem tohoto kanálu za rok 2001. (Halloween9)

Reklama

Reklama