Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

V pokračování Princezny ze mlejna není už nic nového. Chybí tomu ta originalita s čertem, vodníkem, krásným mlýnem a vším, čím první díl byl tak pěkný. Líbezný příběh, ve kterém Jindřich potkal Elišku v prvním dílu, naopak nahradil příběh o tom, že Jindřich jde na Turka. Natočit tohle pokračování bylo absolutně zbytečné. [25458. hodnocení, 344. komentář, 42%] ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Český režisér Zdeněk Troška natočil v roku 1994 rozprávku "Princezna z mlyna". Nezapasovalo mi to, a tak som to ohodnotil iba jednou hviezdičkou. O šesť rokov neskôr sa pán Troška rozhodol, že zrežíruje druhé pokračovanie. Podarilo sa mu vstúpiť do takmer tej istej rieky, akurát že ústredná dvojica Eliška (Andrea Černá) a Jindřich (Radek Jalenta) je ešte drevenejšia ako pred tým a čert v podaní neznesiteľne afektovanej Yvetty Blanarovičovej a vodník, ktorého stvárnil nemožný Jakub Zindulka, sú ešte viac súci na zopár poriadnych faciek. Je to infantilný, uvrieskaný, veľmi zle natočený film, ktorý je úplne zbytočný. To, čo nefungovalo v prvej časti, tak ešte menej funguje v tomto pokračovaní. * ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentní blábol, kde chybějící příběh mají nahrazovat dlouhé dialogy strašidýlek o ničem, řeči, jež mají být vtipné svým pitvořením, ale nejsou. Andrea Černá už vypadá spíš jako vysloužilá fuchtle, pardon, a její milý vedle ní jako její syn. Navíc je zde kromě spousty vaty spousta nepohádkových věcí, jež se nehodí pro děti, a to hlavně co se týče těch mrtvých a zabíjení při turecké vojně. Tahle linie sem nejen nepatřila, ale ani se sem nijak nehodí vedle toho pitvoření. Kromě krásné krajiny a trošilinky povedených vtipů tady vážně nic zajímavého a poutavého není. ()

Benemiro odpad!

všechny recenze uživatele

Jak byl první díl této pohádky s vypětím všech si celkem koukatelný, tak druhá část tohoto veledíla mi způsobila noční děsy zhruba na jeden měsíc. Čert a další postavy jsou zde ješte uřvanější a dialogy šroubovanější (navíc s trapnými pokusy o jihočeský dialekt). Při boji Jindřicha s Turky jsem se pousmál, ovšem Eliščino "holů, holů" mě shodilo smíchy ze židle. Prostě trapnost nad trapnost. Za zmínku také stojí otřesný herecký výkon, jak jinak nez uřvané, Moniky Absolonové coby čarodějnice. ()

Finarfin 

všechny recenze uživatele

Ukřičené, nudné a extrémně nepohádkové. Jak je možné, že za většinou současné české pohádkové tvorby stojí někdo, komu to prostě evidentně nejde!? Pan Troška mi sám o sobě nijak nevadí, sérii Slunce, seno, ... mám docela rád, ale pane Troško, co se týče pohádek, věnujte se činnosti jakékoli, ale jiné! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Natočilo se 30 km filmového materiálu. (M.B)
  • Když je Jindřich (Radek Valenta) na frontě a má hlídku, položí pušku na zem a udělá pár kroků, kde si sedne. V dalším záběru má ale pušku vedle sebe. (Jimmy15)
  • Když je čarodějnice (Monika Absolonová) s čertem (Yvetta Blanarovičová) na zámku u knížepána (Oto Ševčík), uvidí šlehačkový dort a chtějí ho ochutnat. V pohledu zepředu sáhne do dortu, pak je pohled zezadu, kde je dort vidět celý a neporušený, a poté opět pohled zepředu, kde je ale dort najednou zase rozhrabaný od čarodějnice. Do toho má čarodějnice ruce čisté. (Jimmy15)

Reklama

Reklama