Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na tuhle pohádku podívala dneska znova, tak jsem přehodnotila své hodnocení a dala 3* (jen pro zajímavost předtím jich bylo méně). Nesouhlasím s názory, že bylo zbytečné točit tento díl a že není zdaleka tak dobrý jako jednička. Dokonce bych řekla, že se mi líbí víc než první díl. V prvním díle se všecko točí kolem Élišky a Jindry, je to takové na cukrovku dobré. V druhém díle dostali víc prostoru ostatní postavy, což dodalo pohádce na vtipu. To, jak se ve svých rolích vyřádili Oto Ševčík, Ladislav Županič, Blanarovičová a Zindulka je místy na Oscara (s trochou nadsázky). A Absolonová v roli čarodějnice se nedá ani srovnat s Bílou v prvním díle. Třeba je to i tím, že měla víc prostoru si zahrát, ale líbila se mi podstatně víc. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Není to nejhezčí pohádka, jakou jsem kdy viděla. Není to ani nejlepší česká pohádka, dokonce ani nejlepší česká pohádka posledních let. Ale rozhodně to není žádná katastrofa. Knížepán Johan se vyloženě povedl. Eliška je krásná, Jindřich .... ehm tam je taky. A aby to bylo opravdu pohádkové, je tam holub, který funguje spolehlivěji než FedEx. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mně tedy tento díl zase až o tolik horší nepřišel. FIlm se táhne v obdobných kolejích. Pro děti ideální volba. A tento film má tak nízké hodnocení hlavně proto, že děti neznají tento server a neumějí tak do 5 let života plněhodnotně ovládat počítač. Druhý faktor nenávisti tohoto filmu je muž sedící na režisérské židli. Gayové zde nejsou oblíbení. Za sebe však dávám opět 3*. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Troška po premiéře říkal něco va smyslu, že není nic krásnějšího než dětský smích, proto ty pohádky točí. To je hezké pane Troška a máte pravdu, ale bylo by dobré rozlišovat jednu zásadní věc. Pohádky určené dětem do 5ti let se točí pro pořady jako Kuřátka. Filmová pohádka mířící do kin, by měla mít trošku širší divácký rozptyl. Jo a ten vodník s vyšpuleným pytlíkem v teplákách je nechutný. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička Princezny ze mlejna je mým dětským nostalgickým favoritem mezi pohádkami, s dvojkou stoupl Troška pěkně vedle. Z čertíka se stala jakási upištěná karikatura, která najednou vadí i dětskému diváku svou uřvaností a měla jsem sto chutí několikrát film vypnout, abych už nemusela slyšet ten uječený hlas Yvetty Blanarovičové. Zápletka pohádky je na dětské publikum poněkud krutá, kdy Jindřich odchází do války s Turkem, kde ho šikanuje Jan Přeučil a chudák Eliška sedí doma s malou Terinkou a bojí se o svého muže, zatímco ji stále nabaluje Knížepán. Mě jako malé holce to přišlo strašně stresující, naprosto zmizela malebnost a pohádkovost jedničky a na dětského diváka je hozena krutá realita vojny a války. Naprosto zbytečné pokračování... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Monika Absolonová, představitelka čarodějnice měla zpočátku z velkého hada strach. Během natáčení pak měla také problém vyndat si falešné zuby. (fiLLthe3DD)
  • Lucie Bílá odmítla znovu hrát čarodějnici, nahradila jí Monika Absolonová. (M.B)
  • Představitelka Elišky (Andrea Černá) má ve scénách, kdy je oblečená do blůzky bez rukávů, zcela vyholené podpaží. Samozřejmě v době, do které je pohádka zasazena, se ženy neholily. (Redyx1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno