Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (29)

  • Když je čarodějnice (Monika Absolonová) s čertem (Yvetta Blanarovičová) na zámku u knížepána (Oto Ševčík), uvidí šlehačkový dort a chtějí ho ochutnat. V pohledu zepředu sáhne do dortu, pak je pohled zezadu, kde je dort vidět celý a neporušený, a poté opět pohled zepředu, kde je ale dort najednou zase rozhrabaný od čarodějnice. Do toho má čarodějnice ruce čisté. (Jimmy15)
  • Když je Jindřich (Radek Valenta) na frontě a má hlídku, položí pušku na zem a udělá pár kroků, kde si sedne. V dalším záběru má ale pušku vedle sebe. (Jimmy15)
  • Je velmi zvláštní, že Eliška (Andrea Černá) rodila sama bez porodní asistentky, není ani unavená a je kolem ní vše ihned po porodu uklizené. (Teimei)
  • Turečtí válečníci nejsou oblečeni jako Turci, nýbrž jako Tuarégové – kočovný národ obývající severní Afriku. Tuarégové toto oblečení nosí dodnes, protože dlouhé volné pláště je chrání před saharským žárem a pruhy látky omotané kolem obličeje před saharským pískem. Turečtí vojáci si naproti tomu obličeje zahalovat nemuseli, protože nežili v písečné poušti. Nosili fezy, turbany či helmy, úzké přepásané pláště či vyšívané vesty a kalhoty. (Ezis)
  • Představitelka Elišky (Andrea Černá) má ve scénách, kdy je oblečená do blůzky bez rukávů, zcela vyholené podpaží. Samozřejmě v době, do které je pohádka zasazena, se ženy neholily. (Redyx1)
  • Když se čarodějnice (Monika Absolonová) a čert (Yvetta Blanarovičová) dívají portálem na knížepána, tak mu čarodějnice vezme pomocí čar paruku. Když jí ale čert chce vrátit, tak jí nehodí do portálu ale do kamery. (JT19)
  • Když čert (Yvetta Blanarovičová) a vodník (Jakub Zindulka) honí knížepána (Oto Ševčík) po lese, knížepán spadne do rybníka a namočí se až k ramenům. V další scéně, kdy běží k zámeckým dveřím, má však už šaty téměř suché. (ROASTER)

Reklama

Reklama