Reklama

Reklama

Isabelle Huppertová: Soukromý vzkaz

(TV film)
  • Francie Isabelle Huppert, message personnel (více)
Francie, 2020, 52 min

Režie:

William Karel

Hrají:

Isabelle Huppert, Stéphane Audran (a.z.), Sandrine Bonnaire (a.z.), Jean Carmet (a.z.), Claude Chabrol (a.z.), Michael Cimino (a.z.) (více)

Obsahy(1)

Portrét křehké ženy a výrazné herečky... Patří k nejvýraznějším francouzským herečkám, ale na rozdíl od mnohých hvězdných kolegyň za sebou nemá žádné skandály a ani netrpí hvězdnými manýrami. Je herečkou bezmezně oddanou své práci, soustředěnou a přemýšlivou. Dnešní dokument je jejím osobním ohlédnutím za dosavadním životem s filmem. Isabelle sedí za psacím strojem, jako by se chystala psát svou autobiografii. Vzpomíná na svůj objev kinematografie s komediemi Chaplina či Laurela a Hardyho, na své první role před otcovou kamerou Super 8, ale i na studium herectví, kam ji zapsala její matka. Vypráví o svém setkání s Yvesem Montandem a Romy Schneiderovou i o své spolupráci s Gérardem Depardieuem a Patrickem Dewaerem. Filmovala s největšími francouzskými a mezinárodními filmaři, od Clauda Chabrola po Michaela Hanekeho, včetně Jean-Luca Godarda, Paula Verhoevena, Maurice Pialata, Wernera Schroetera, Benoita Jacquota a Michaela Cimina. Evokuje své jedinečné porozumění s Claudem Chabrolem, natáčení s talentovanou dcerou Lolitou a hovoří o vztahu k divadlu, ke kterému se pravidelně vrací. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

angel74 

všechny recenze uživatele

V dokumentu toho o sobě Isabelle Huppert zase tak moc neprozradila, přesto jsem si její vzpomínání nesmírně užila. Mimo jiné jsem se utvrdila v přesvědčení, že pořád ještě patří k nejvýraznějším a nejzajímavějším ženským tvářím světové kinematografie. Použité ukázky z filmů vypovídají mnohé o jejím obrovském hereckém nadání i charismatu, kterým dokázala uhranout už v raném mládí. (85%) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dokument kombinuje ukázky ze zásadních filmových rolí s útržky rozhovorů poskytovaných na filmových festivalech. Ty se vyznačují květnatou mluvou, chválením tvůrců, kteří herečce poskytli práci, a jsou vedené stylem mluvit mnoho, sdělovat málo. Že by se snímku podařilo odhalit filmovým fanouškům skutečnou osobnost Isabelle Huppert schovanou za tvářemi jejích hrdinek, to ani náhodou - a myslím, že v tom byl záměr. I výběr filmových ukázek posiluje představu francouzské hvězdy jako záhadné, neproniknutelné a nepřístupné, zároveň ale dráždivě vzrušující femme fatale, která cvičí s každým, kdo se jí připlete do cesty. Rozhovory jsou plus minus ztrátou času, filmové ukázky ukazují profesionálku s rozsáhlým filmovým rejstříkem, která má charismatu na rozdávání. Celkový dojem: 65 % s ohledem na to, že jsem ctitelem jejího hereckého talentu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Formát herečka mluví o svém životě. Názory Isabelle by se daly shrnout herectví je umění vcítit se do situace, ne do přetvářky. Dokument mě nezklamal v tom, že herci dokáží mluvit jen o své profesi, jako by ani jiný život nežili. Nebo si chrání soukromí. Dokument na České televizi Artu. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Belle de pure caractére et de la créativité. Dáma, která neubírá pel. Dámě s květnatě provokativními rolemi. ()

Lothar 

všechny recenze uživatele

Škoda toho snímku.. že nešiel viac do hĺbky. Dozvedel som sa, len že ju baví hrať a medzi prestávkami ju nič nebaví. Isabelle tak zostávala naďalej záhadná.. ()

Reklama

Reklama