Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (554)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Klasika všech klasik předrevolučních českých komedií, které se staly oprávněným kultem, u kterého se pobaví i divák, jenž české komedie nekonzumuje jen proto, že jsou zdejší. V porovnání se současnými výplody je Copak je to za vojáka absolutním klenotem a nebude mi vadit si tuhle taškařici jednou připomenout. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z lepších filmů z vojenského prostředí. Roden s Jandákem jsou fakt dost dobří jako vojáci :-) Jiří Langmajer zase ukázal, že hraní mu prostě jde. Někdy mi ho bylo tak líto, dostat se do tolika nepříjemných situací je fakt umění. Poctivá zábavová oddychovka, která má u mě zasloužené hodnocení. "Bojová slepice se nesmí bát ničeho. Dejte jí patříčný rozkaz a uvidíte." ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ideologické zabarvení je mi ukradené. Že se film rozpadá na tři nesourodé děje - honička paragánů, v noci v lese, uražený Kouba po plovárně - mi taky nevadí. Pokaždé se u toho skvěle bavím, říkejme tomu třeba guilty pleasure. Je to prostě legrace - jak Kouba všechny převeze, jak si Šlapetka zašlape mezi vepři, jak Roden cvičí mažoretky, Jandák čistí svou škodovku - nejspíše i tehdy se na tento agitační film koukalo jako na legraci a moc mladých to do vojska nepřilákalo. Ale prostě se na to dobře kouká a skvěle se u těch hlášek a situací baví. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Společně s Barony je tohle nejlepší komedie u nás v Čechách. Ze začátku perfektní hra, ke konci sice trošku ztrácí, ale i tak perfektní. Hlášky typu: "když vona má bráchu strašnýho vola." a mohl bych jich jmenovat z fleku hned několik, jsou dokonalý. A protože Kouba v podání Langmajera a Roden v roli kapitána se o ně starají s největší grácií, tak mají můj největší obdiv. Jedna z mála českých komedií na kterou se vždy rád podívám. Nechápu proč v tom všichni vidí pouhou "náborovou atrakci", asi se holt nechtějí bavit a je to jen jejich smůla ()

choze 

všechny recenze uživatele

Český Top Gun sice nemá tak hezké obrázky jako ten americký, ale je rozhodně zábavnější. Aneb dejte se k paragánům, budete jen hrát bojovky, nahánět holky a všechno vám projde. Scéna první bojovky podmazaná Hapkovou hudbou je bezkonkurenční, závěr celkově dost prostinkého filmu uspěchaný a Roden má co dělat, aby tu svou karikaturu uhrál se ctí. Cool lehkonohá apolitická vojenská agitka. A nejlepší český akční film. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • Před výskokem roty z vrtulníku si všichni připnou padáky lanem pro automatické otevření. Během výskoku však otevírací šnůru nemají. (Mr.Hudson)
  • „Byl jsem pozvaný do kavárny někde na Vinohradech, kde seděl režisér Petr Tuček. Asi jsem nějak blbě koukal, protože se na mě podíval, ukázal prstem a řekl: ‚Ty to budeš‘,“ zavzpomínal Jiří Langmajer (Kouba) na moment, ve kterém přišel ke své první hlavní filmové roli. (SONY_)
  • Znak ČSLA na dveřích UAZu kapitána Tůmy (Karel Roden) je v některých záběrech špatně otočený modrým polem nahoru. (Stejšn)

Reklama

Reklama