Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zlodějka na útěku, Marion Crane (Anne Heche), najde útočiště v motelu spravovaném Normanem Batesem (Vince Vaughn) - mužem, jehož oběti se utkávájí s jeho tajemnou "matkou". Marion se brzy stane další obětí a její zmizení podnítí její sestru (Julianne Moore) a soukromého detektiva (William H. Macy) k okamžitému vyšetřování. Brzy oba objeví morbidní závazek Normana k jeho záhadné "matce" v Bates Motel. Režisér Gus Van Sant´s přispěl ke všem novým napínavým verzím filmu Alfréda Hitchcocka - PSYCHO. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

MIMIC odpad!

všechny recenze uživatele

Ak by som tak ako Gus van Sant získal dôveru nejakého veľkého štúdia a teda i peniaze na ďalší projekt, rozhodne by som ich nevyplytval na tento postmoderný (?) experimentálny (?) počin, či už je extrémne naivnou alebo extrémne sofistikovanou (vložené masturbačné intermezzo nie je nič extrémne sofistikované) poctou originálu. Táto redefinícia remaku (reamake sa rovná kópia originálu) mi pripadá úchylná rovnako ako Norman Bates. Alebo že by tu šlo o výsmech remaku ako žánru, ktorého prítomnosť je znakom úpadku? Pokiaľ áno, tak potom stačilo napísať esej do novín - vyšlo by to trochu lacnejšie. Van Sant chcel možno nakrútiť najkontroverznejší možný film v dejinách kinematografie. Možno sa mu to podarilo. Možno za cenu toho, že zároveň nakrútil film najhlúpejší. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem je to jako s obrazem. Jakou uměleckou hodnotu má sebelepší kopie? Nulovou. Nejvýš můžeme uznat plagiátorovu řemeslnou dovednost. A ta nestojí nikdy za víc než za jednu mizernou hvězdičku. (V postatě nechápu smysl "přetáčení" starých filmů novějšími verzemi téhož. Dalo by se ještě pobrat, když báječní muži s americkou klikou dělají remaky evropských nebo asijských filmů. Jejich publikum není zvyklé číst titulky, tak to jednoduše natočej znovu, aby jim lidi v kinech nebrblali. Ale něco jiného je udělat remake a něco jiného je natočit tentýž film. Největší rozdíl mezi původním a novým psychem tkví v neskutečně inovátorském přístupu "že to bude v barvě". Když navíc Perkinse nahradil (ve své době populární) Vaughn (po kterém už dnes zaslouženě neštěkne ani pučálkovic Amina), odebrala se výsledná atmosféra do věčných lovišť.Tento film původní Psycho nikam neposouvá, je to pouhý sprostý plagiát, který ani zdaleka nedosahuje kvalit originálu. 5% ze sta. Bez slitování.) ()

Reklama

sud odpad!

všechny recenze uživatele

Už nikdy nikdo na světe nenamaluje Monu Lisu jako Da Vinci, nepostaví sochu Davida jako Michelangelo, nenamluví Funése lépe než Filipovský a nenatočí lépe "Psycho" než Hitchcock. Tvůrcům se podařilo zabít přesně to, co je na "Psychu" geniální (všechno) a nechali pouze to, co je na něm špatné (nic). Vznikl z toho horor, který není o napětí a vlastně ani o porcování těl. Je to pouze plagiátový paskvil, který má pouze hodnotu takovou, že si divák bude vážit staré klasiky a nikdy se u TV nesetká s odpadem jménem "Psycho" od Guse Van Santa. 0%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ak ste nikdy nevideli original z roku 1960 este stale neznamena, ze by sa vam tento remake mohol automaticky pacit viac len preto, ze nebudete poznat scenar, alebo zaver filmu, aj ked urcite je vyhodou skor to, ak ziadny scenar samozrejme nepoznate. Tazko povedat cim to je, ale Hitchcockova verzia sa mi pacila omnoho viac, mozno aj tou atmosferou 60-tych rokov, ciernobielou kamerou. Hudba Bernarda Herrmana sa hodila omnoho viac, ako kopia Elfmanovej hudby do sucasnej doby. Dnes ked sa divam na herecke obsadenie, mnohich hercov uz poznam omnoho lepsie, ako v roku 1998, ked som videl tento film prvykrat v kine, ale nechcem tento film uplne zahrabat pod zem, lebo ma svojim sposobom aj tak bavil. Len neviem preco, ten zaver mi prisiel akosi urychleny a zrazu bol koniec, co sa mi v originalnej verzii tak nezdalo. ________ Vince Vaughn - (Norman Bates) +++ Anne Heche - (Marion Crane) +++ Julianne Moore - (Lila Crane) +++ Viggo Mortensen - (Sam Loomis) +++ William H. Macy - (Milton Arbogast) +++ Robert Forster - (Dr. Fred Simon) +++ Philip Baker Hall - (Serif Al Chambers) +++ Rita Wilson - (Caroline) +++ James Remar - (Patrolman) +++ Produkcia: Brian Grazer, Gus Van Sant +++ Hudbu od Bernarda Herrmana adaptoval Danny Elfman +++ ()

sharky odpad!

všechny recenze uživatele

TAKHLE NĚJAK BY VYPADALY OSTŘE SLEDOVANÉ VLAKY V REŽII ZDEŇKA TROŠKY. Živý důkaz toho, kam až se dá pro peníze klesnout, já osobně bych natáčení jakéhokoliv remaku zakázal. originál je prostě originál a ať mi nikdo netvrdí, že to byl experiment, soudný člověk by se neodvážil záběr po záběru přetočit legendární klasiky z jiného důvodu než pro peníze. takovýhle film ani nejde objektivně hodnotit, když sant jen okopíroval, co už natočil někdo jiný. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • V jedné ze scén ve filmu, kdy Marion (Anne Heche) prochází ulicemi, se nedaleko autobusového nádraží ukáže plakát na romantickou komedii Šest dní, sedm nocí (1998), ve kterém si zahrála Anne Heche ve stejném roce. (newpage)
  • Jeden z nejvíce podstatných rozdílů mezi Janet Leigh a Anne Heche je intonace jejich hlasu během filmu. Janet úplně jinak intonuje ve filmu Psycho z roku 1960 jako Anne v remake verzi. Také za zmínku stojí i vlasy Anne, které jsou také jiné než vlasy Janet v původní verzí. (newpage)
  • V poslednej scéne je matkin monológ zmesou 3 hlasov: matky z tejto verzie, matky z verzie z roku 1960 a Normanov hlas. (rador)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Fincher a Cizinci v letadle

Fincher a Cizinci v letadle

14.01.2015

Jak před 17 lety zjistil Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting), remakeovat Hitchcocka není zrovna dobrý nápad. Z jeho předělávky Psycha byl akorát velký průšvih, jemuž se nyní pokusí vyhnout David… (více)

Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007

Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z… (více)

Remake Vtákov!

Remake Vtákov!

27.04.2005

Nesmrteľný hororový príbeh o agresívnych vtákoch terorizujúcich malé mestečko a jeho obyvateľov dostane nový kabát. Štúdio Universal Pictures totiž pripravuje remake klasiky VTÁCI od majstra filmovej… (více)

Reklama

Reklama