Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zlodějka na útěku, Marion Crane (Anne Heche), najde útočiště v motelu spravovaném Normanem Batesem (Vince Vaughn) - mužem, jehož oběti se utkávájí s jeho tajemnou "matkou". Marion se brzy stane další obětí a její zmizení podnítí její sestru (Julianne Moore) a soukromého detektiva (William H. Macy) k okamžitému vyšetřování. Brzy oba objeví morbidní závazek Normana k jeho záhadné "matce" v Bates Motel. Režisér Gus Van Sant´s přispěl ke všem novým napínavým verzím filmu Alfréda Hitchcocka - PSYCHO. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Psycho z roku 1998 je to isté ako Hitchcockovo Psycho, iba vymenení herci a niečo málo zmenili resp. pridali (len nejaké detaily – ale nie všetko mi tam sedelo). Nejako mi uniká zmysel, prečo bol tento film natočený, asi jedine pre divákov mladšieho veku, ktorým chceli tvorcovia a prznitelia ukázať tento príbeh po novom. Pre tých ktorí nevideli pôvodne Psycho to k niečomu bude, ale pre tých ktorí áno, je to zbytočné. Povzniesol som sa a dal som 3* za tých, ktorí budú toto nové Psycho vidieť ako prvé, aj keď k nim som nepatril. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrej remake, samozřejmě že srovnávat to s původním filmem od Hitchcocka se to moc nedá, ale koukatelný to je. Asi nejlíp zahrál svojí postavu Vince Vaughn, ale ani ostatní nehráli nějak špatně, ale většinou se nemohli moc projevi, protože tam byli jen chvilku, což je podle mě docela škoda, protože herci jako Mortensen, Moore nebo Macy by určitě nebyli špatný, jediná která dostala trošku prostor byla Heche, ale nijak zvlášť nevynikla. Myslim, že ty 3* jsou tak akorát ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Gusovu tvorbu mám velmi rád. Původní Psycho považuji za skvost, ale nikoli nedotknutelný. Líbily se mi i jeho nepříliš originální a kvalitní pokračování. Trailer, který jsem na film viděl kdysi v kině, mi přišel mimořádně působivý. Tím vším chci naznačit, že startovní pozice tohoto filmu u mě nebyla špatná a apriorně jsem jej určitě neodsuzoval. Nicméně toto ? Nebudu se zde rozepisovat o zbytečnosti a nefunkčnosti a za všechny vzpomenu jen scénu, kdy psychiatr Forster přijde oznámit výsledky výslechu Normana Batese. Takovou přehlídku amatérského či spíše totálně apatického herectví jsem v této lize pěkně dlouho neviděl (Mortensen, Moore). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

(28) Toto nie je tak celkom remake "Psycha", toto je skôr inak prezentovaná Blochova predloha. Áno, samozrejme, Alfréd to spackal ďaleko lepšie, Vant Sant sa rozhodol vyjsť na pódium a spievať po Gotovi, čo je samo o sebe samovražda, no pokiaľ sa budete na tento snímok pozerať ako na samostatnú, filmovú tvorbu, nebude (asi) to vyslovená katastrofa. Každopádne, urazené egá užívateľov chápem :) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ak ste nikdy nevideli original z roku 1960 este stale neznamena, ze by sa vam tento remake mohol automaticky pacit viac len preto, ze nebudete poznat scenar, alebo zaver filmu, aj ked urcite je vyhodou skor to, ak ziadny scenar samozrejme nepoznate. Tazko povedat cim to je, ale Hitchcockova verzia sa mi pacila omnoho viac, mozno aj tou atmosferou 60-tych rokov, ciernobielou kamerou. Hudba Bernarda Herrmana sa hodila omnoho viac, ako kopia Elfmanovej hudby do sucasnej doby. Dnes ked sa divam na herecke obsadenie, mnohich hercov uz poznam omnoho lepsie, ako v roku 1998, ked som videl tento film prvykrat v kine, ale nechcem tento film uplne zahrabat pod zem, lebo ma svojim sposobom aj tak bavil. Len neviem preco, ten zaver mi prisiel akosi urychleny a zrazu bol koniec, co sa mi v originalnej verzii tak nezdalo. ________ Vince Vaughn - (Norman Bates) +++ Anne Heche - (Marion Crane) +++ Julianne Moore - (Lila Crane) +++ Viggo Mortensen - (Sam Loomis) +++ William H. Macy - (Milton Arbogast) +++ Robert Forster - (Dr. Fred Simon) +++ Philip Baker Hall - (Serif Al Chambers) +++ Rita Wilson - (Caroline) +++ James Remar - (Patrolman) +++ Produkcia: Brian Grazer, Gus Van Sant +++ Hudbu od Bernarda Herrmana adaptoval Danny Elfman +++ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • Nůž, kterým je Marion (Anne Heche) ubodána, vůbec není od krve. (R´Hell)
  • V jedné ze scén ve filmu, kdy Marion (Anne Heche) prochází ulicemi, se nedaleko autobusového nádraží ukáže plakát na romantickou komedii Šest dní, sedm nocí (1998), ve kterém si zahrála Anne Heche ve stejném roce. (newpage)
  • Režisér filmu Gus Van Sant se ve filmu objevil na stejném místě, jako se v původní verzi objevil Alfred Hitchcock, a to hned na začátku filmu před kanceláří, kde pracuje Marion. Gus van Sant tu dokonce mluví s mužem, který vypadá jako Hitchcock. (fisus)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Fincher a Cizinci v letadle

Fincher a Cizinci v letadle

14.01.2015

Jak před 17 lety zjistil Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting), remakeovat Hitchcocka není zrovna dobrý nápad. Z jeho předělávky Psycha byl akorát velký průšvih, jemuž se nyní pokusí vyhnout David… (více)

Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007

Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z… (více)

Remake Vtákov!

Remake Vtákov!

27.04.2005

Nesmrteľný hororový príbeh o agresívnych vtákoch terorizujúcich malé mestečko a jeho obyvateľov dostane nový kabát. Štúdio Universal Pictures totiž pripravuje remake klasiky VTÁCI od majstra filmovej… (více)

Reklama

Reklama