Reklama

Reklama

Cesta z města

  • angličtina Out of the City
TV spot

Obsahy(1)

Může počítačový expert najít štěstí v lůně přírody? Lyrická komedie režiséra Tomáše Vorla s humorem líčí pokus programátora Honzy nalézt smysl života v návratu k přírodě. Když Honza bere na výlet do přírody svého předpubertálního syna z rozvedeného manželství, nezapomene samozřejmě přibalit mobil, notebook a digitální kameru. Všechnu techniku ale postupně odhodí. Víkendový výlet do malé podhorské vesničky se protáhne na několikatýdenní pobyt. Postupně se oba spřátelí s místními figurkami a zejména s půvabnou rebelující Markétkou. Honza propadá nejen dívčímu kouzlu, ale i vábivé vůni domácích likérů její babičky, drsnému přátelství venkovské rodiny Ludvy a Vlastičky a koloritu svérázného venkovského života. Tomáše Hanáka v hlavní roli provázejí Barbora Nimcová, Bolek Polívka, Eva Holubová a další herci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (398)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Cesta z města a hlavně Vorel sám selhává překvapivě v hercích, byť by se podle jmen mohlo zdát, že se jedná o skvělou sestavu. Jako film o přírodě, zoufalé a nakonec úspěšné snaze prolomit stereotyp a vymanit se z pod vlivů civilizace - je to u mě poetická bomba a jasných 5*. Jakmile se tam ale objeví člověk a promluví, rázem jsme u odpadních vod a z těch se žádný lektvar uvařit nedá. Cesta z města je bohužel lidí a slov plná a proto celkově dopadá prachbídně. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Krásné, poetické, sklepácké, Vorlovské. Měl jsem stejný zážitek jako u Kamenného mostu (4.4.2012). ----  (Viděno znovu 10 let poté 5.2.2022)... Remasterovaná verze. Všechny záběry na nahé postavy měl kdosi potřebu rozostřit. Ještě bych to chápal (i když i tam je to o ničem) u Honzova nahého syna koupajícího se s Honzou v potoce jehož pidi pindík by možná dle dnešních měřítek mohl vzrušovat pedofily sjíždějící Vorlovy filmy, ale proč rozostřovali nahého T. Hanáka, nebo B. Nimcovou nechápu. To už se ve filmu nemůže ukázat krásné nahé lidské tělo? Kam jsme se to proboha dostali?  A přitom podříznutý krvácející vepř na zabijačce nevadí...  Nechápu, fakt nechápu dnešní dobu. Za tohle by měl někdo dostat tečku  a samorostem po hlavě ! Mimochodem ten tehdejší odhad doby kdy lidi budou bavit jen počítače se tzehdá docela vydařil... Tehdy  hláška ,,kopjůtr nepodojíš" působila srandovně, ale dnes je to čím dál aktuálnější narážka. Zkuste sehnat zedníka, elektrikáře nebo instalatéra. Učiliště se zavírají jedno po druhém, každá druhá škola je zaměřena na IT. Až jednou prdnou trubky třeba od WC, bude mít sice doma každý svoji počítačovou síť a wifinu, ale roury mu neopraví nikdo... * * * * * ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Připravte se na to, že prvních přibližně 25 minut budete trpět jako zvířata. Strašlivá sbírka neherectví, neumětelství a mnohých dalších ne na skutečně malém prostoru vám dost snadno může přivodit vředy. Jenomže potom jakoby se Vorel dostával k tomu o čem chce vyprávět a začalo ho to bavit. Cesta z města s přibývající stopáží vtahuje více a více, naopak ony iritující prvky posouvá do ústraní (naprosto neuvěřitelně příšerný Vorel mladší). Nakonec překvapí sinusoidní dějovou linkou a docela dobrým depresivním zakončením (loučení s autobusem v mlze a záběr na Šteindlera, konečně poraživšího "démona hor"). Vorel si samozřejmě nedělá moc velké vrásky s hereckými schopnostmi účinkujících a věřím, že lidé na tomto prvku lpící mouhou u filmu zemřít. O to více však potěší profesionální výkony Polívky a Holubové. Mě se ten film fakt líbí. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Film, co se mi strefuje do noty. Na nic si nehraje a nemyslím, že by chtěl nějak poučovat a moralizovat. Jen reflektuje to, co si dnes mnoho lidí přeje, mnohokrát o tom ale ani nevědí. Příjemný humor, pěkné prostředí a vizuál a Luba Skořepová je jako babka "kořenářka" na jedničku s hvězdičkou. Klidně si ho pusím opakovaně a budu snít, jak by bylo fajn zavést znovu směnný obchod, žít bez přebytku hloupostí, česat jablka a trhat bylinky.:) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Slovy božského Marlona: "Hrůza, hrůza." Neskutečně divnej výkon Barbory Nimcové, klasicky (rozumněj nudně a trapně) ujetá postava Skořepky, Hanákův výraz vykulvoč, představa ideálního života na halucinogenním venkově a naivní story navrch. Je tam ovšem jedno místo, kdesi za polovinou, jedno jedinný vtipný místo, kde Hanák trefí Vorla jabkem. Do čela. To jsem se zasmála. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Malý Honzík (Michal Vorel) hrá na začiatku filmu na notebooku akčnú hru "Shadow Warrior" z roku 1997. (Jello Biafra)
  • Autorem soundtracku je Michal Vích, ve filmu se objeví v malé cameo roli jako varhaník v kostele nebo člen kapely na pohřební hostině. Napsal hudbu i ke staršímu snímku režiséra Kouř. (Vojcl)
  • Bláznivá husopaska je ve skutečnosti plzeňská rodačka a učitelka na penzi žijící v Rabštejně nad Střelou. (sator)

Reklama

Reklama