Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí posezení u vína, tentokrát s počítačem. Film Mladé víno byl natočen v přímé závislosti na divácky úspěšné předchozí dva: Bouřlivé víno a Zralé víno. V komediálně laděném příběhu je důležitým aktérem počítač, kolem kterého se vlastně točí všechny události. Je spolehlivý, výkonný, ale nevyužitý. Jeho další budoucnost je tedy v rukou těch, kteří s ním zatím neumějí zacházet. Opět s hereckým koncertem Vladimíra Menšíka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (108)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

No tak vida, kulak Kuna si tehdá ve stodole uklohnil traktor z nakradených dílů. A ten troškař to vrátil do JZD. To novodobá šlechta si ve stodole uklohnila Boeing 747. A nevrací. Ale odlétá. I třetí díl je profesionálně odvedená práce, lehce nadprůměrná díky hereckému obsazení. Tento film je možná poslední příležitost vidět starou gardu pohromadě. 70%. Produkce: FSB ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Trojka je najslabsim clankom trilogii, a rovnako je tomu aj v tejto trilogii Bourlive Vino- Zrale Vino - Mlade Vino. V tomto tretom dieli ide o kupu PC, a vsetko sa toci okolo tejto zalezitosti. Dialogy, herecke vykony, dej. Z celej trilogie je tu vsak asi najviac normalizacneho balastu : prikazy zhora sa nekritizuju, len sa bez akehokolvek odvravania preberaju a povazuju sa hned za genialne a dokonale. Len ich slepo vykonat. Ak sa predsa len objavila kritika, tak len u nizsie postavenych kadrov : v roku 1986 bola normalizacia stale v plnej sile a naplno uradovala. Reziser Vaclav Vorlicek si preto nechcel pohnevat normalizacnych sudruhov a KSC. Z hereckych vykonov vyzdvihujem opat pana Mensika, ktory ma vyraznu herecku oporu : Turzonovovu a Sovaka. K tomu ked sa pripocita fascinujuca atmosfera Juznej Moravy a rezia Vaclava Vorlicka, tak na svete je hned sympaticky film, rovnako ako aj sympaticka vinarska trilogia. Akurat vidno, ze poniektore dialogy boli prednasane s utrpenim a nie s radostou. A na hercoch bolo vidno, ze tie dialogy su nuteni si vytrpiet. No nic, normalizacnu tvorbu mam totiz stale rad, ale na prve dva diely to uz kvalitativne nema. 10 % ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím dílům ještě méně politiky, což je fajn. To, co se snaží s nadsázkou a dobovým humorem kritizovat je snadno přenositelné i do dnešní doby, i když kvůli zápletce s počítačem film zestárl mnohem víc než předchozí díl. Stále však zůstává přijemně nenáročnou pohodovkou vystavěnou z téměř pohádkově jednoduchých rekvizit. Veteráni v čele s Menšíkem jsou jistota, nové postavy, zejména sympatický potížista Abrhám, osvěží. Nakonec takhle trilogie nebyla ani při repríze po dvaceti letech vůbec špatná. Nemohu říci, že by uzrála jako víno, ale rozhodne nezoctovatěla. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl JZD trilogie přináší téma využití počítačů, stařecké demence a výměny předsedy JZD. I když se snad jedná o nejsušší příběh z trilogie, film má příjemnou nostalgickou atmosféru konce 80. let. Nenapadá mě, co na tomhle díle speciálně vypíchnout, sympatičtí Abrhám ani Andrlová nepřekvapí a Sovák hýřil replikama už v minulém díle a ve filmu snad kromě pár poznámek Menšíka není žádná komunistická propaganda, škoda... Je to ale solidní filmařina, jako vždy, ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film především těží z vynikajícího hereckého obsazení. Sešla se zde celá plejáda herců v čele s Menšíkem přes Sováka a Janžurovou konče. Vorlíček natočil lepší filmy. Tenhle je přece jen poplatný své době, ale slušná práce s herci a nepříliš zajímavý scénář, který nedrží příliš pohromadě má hlavní vinu na tom, že snímek postrádá vnitřní hloubku a své nedostatky se snaží vynahrazovat humorem a působí tak trochu naivně a hlavně rozvláčně. 40% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Když místopředseda Janák (Vladimír Menšík) budí opilého Ovečku (Josef Somr) a vylévá mu rum do odpadu, oba si přirozeně tykají. V ostatních scénách, před i po, Ovečka Janákovi vyká. (pjotri)
  • Filmovanie prebiehalo v obci Velké Bílovice. (dyfur)

Reklama

Reklama