Reklama

Reklama

Rakeťák

Trailer 6

Zkušený člen Vesmírného ochranného sboru Buzz Rakeťák, jeho velitelka Alisha Hlohová a posádka více než tisíce vědců a techniků se vracejí domů ze své aktuální mise. Přibližně 4,2 milionu světelných let od Země je senzor upozorní na přítomnost blízké nezmapované, ale na zdroje potenciálně bohaté planety. Buzz rozhodne, že si jejich průzkumná loď udělá menší okliku a neznámou planetu T’Kani Prime – bažinatou planetu s agresivními liánami a obřími brouky – se vydá prozkoumat. Snaha o rychlý odlet se však zvrtne a vyvrcholí havárií, při níž exploduje palivový článek a Buzz s Alishou a zbytkem posádky na nepříliš přívětivé planetě uvíznou. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (270)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Parádní sci-fi dobrodružství. Nedá problém uvěřit, že si ho Andy oblíbil a pak prostě musel mít Buzze - hračku doma. Rakeťákovi bych mohl vytknout snad jen to, že spásný nápad, který postavy dostanou ve finále, tluče do očí už někdy od poloviny filmu, ale proč bych mu to vlastně vytýkal? Vždyť jsem se hodinu čtyřicet neustále usmíval jako v kině už dlouho ne. Klukovsky nadšený jsem se nechal unést testovacím letem, který jako kdyby vypadl z nového Top Gunu, a vzápětí dojmout montáží, která se vyrovná úvodu Vzhůru do oblak. Byl jsem zvědavý, kam příběh míří (samozřejmě kromě toho, že do nekonečna a ještě dál) a kolikrát mě ještě rozesměje geniální Sox, líbilo se mi, že to není hloupé a že je to pořád zábava, která nějaké ty nutné morální hodnoty sděluje naprosto nenásilně a bezbolestně. Super. A ta výprava! Sci-fi jako řemen od pomrkávání na Star Trek, Vetřelce nebo 2001 přes poctivý design lodí a základen po bombastickou Giacchinovu hudbu, která se bez problému zažere do ucha a kterou pak nebudete chtít pustit ven. Díky! ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Rakeťák je takový neslaný nemastný animák, u kterého jsem se moc nebavil. Pár vtípků sice ušlo, technické zpracování v pořádku, postavy namluveny dobře, ale příběh mě nevtáhl a na konci jsem možná i na chvilku usnul... Tenhle film v rozsáhlé konkurenci zřejmě propadne. Pokud přemýšlíte, zda se na něj kouknout nebo ne, za mě osobně nedoporučuji s ním ztrácet čas - to si raději pusťte znovu Toy Story, kterýkoliv díl. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Víceméně zbytečný film s robotickou kočkou, která vyřeší tajemství nadzvukového pohonu... Mimochodem, jak jsem měl rád Waititiho, tak mi začíná poslední dobou lézt krkem, protože hraje pouze comic relief postavy (v tomhle případě ještě s IQ tykve). Taky začínám dost nesnášet posedlost Hollywoodu natáčet totálně zbytečné originy postav. Každou chvíli čekám, že dostaneme origin Golluma, královny z Vetřelců nebo mimozemské kočky z Captain Marvel. A co teprve Rita Vrataski z Edge of Tomorrow? Přece musíme vědět, jak se z ní stala tak drsná borka! ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Pixarovka Rakeťák je velká pocta klasickým sci-fi filmovým dobrodružstvím a nostalgicky zábavná podívaná pro každého, kdo si jednou za čas pustí Hvězdné války. Starosvětská podívaná plná skvělé akce se sympatickým hrdinou, který je trošku jiný než jeho kolega z Toy Story. S nečekaně menším množstvím vtípků a humoru, ale zato docela zajímavým a ve správných místech dojemným příběhem, nenucenou retro atmosférou, našláplým tempem a natočená s tím správným fanouškovským nadšením. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

V roce 1995 získal chlapec Andy hračku ze svého oblíbeného filmu.... tohle ale není ten film. Opravdu v té době něco tak hlubokomyslného natočeno být nemohlo. Původní příběh Buzze o kterém mluví v několika dílech Toy Story, dokonce i hrají pc hru z toho světa - vypráví souboj nebojácného Rakeťaka s Císařem Zorgem, který se ve velkém twistu odhalí že je jeho otcem... Pixar si prostě nemohl pomoci a musel nám opět naservírovat svojí klasickou již výše zmiňovanou hlubokomyslnou podívanou, namísto 80tkoveho Star Warsovéhoj jednoduchého příběhu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • V žádném filmu od Pixaru nemůže chybět odkaz na Pizza Planet pick-up. Auto je možné spatřit během Buzzova úprku na raketovou základnu. (vojacekr)
  • Dej filmu sa odohráva od začiatku do konca v časovom rozmedzí 88 rokov. (MikaelSVK)
  • Kvůli scéně, kde se políbí pár stejného pohlaví, byl film zakázan ve 14 arabských zemích a v Singapuru dostal rating 16 (pro osoby starší 16 let). (petr.koca)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Reklama

Reklama