Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Den, kdy se zastavila Země vypráví příběh mimozemšťana Klaatua, který jednoho dne přistane na Zemi. Hlásá příchod v míru a vyžaduje si setkání s představiteli všech států světa, před kterými hodlá přednést své poselství. Když se však dozví, že to je věc zhola neuskutečnitelná, opustí své dosavadní obydlí a vydá se do světa na vlastní pěst... Film vznikl v době rozpuku Studené války a strachu z nové hrozby- možnosti rozpoutání atomového konfliktu. Autoři snímku se v něm jasně vymezují proti dalšímu vývoji této nesmírně ničivé zbraně. Z filmu je tak cítit kritika postoje tehdejších politiků, kteří namísto mírové dohody zvolili zbrojení a udržování paranoidní atmosféry strachu před podlým nepřítelem. (havLord)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (203)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Sci fi konverzačka aneb Půjde kosmický koráb rozřezat letlampou? 1) Kdeže jsou zlaté časy naivně hloupé filmové sci fi? Pacifistický snímek z dob vrcholící studené války (i když povídka Harry Batese byla poprvé uveřejněna již v říjnu 1940) je jakousi černobílou agitkou za mír. 2) Zajímavé jsou křesťanské konotace - paralela Klaatu - Jéžíš, požadavek míru pod hrozbou zničení apod. 3) Po 57 létech od vzniku nemá smysl se zabývat použitými triky. Ale scénáristické nesmysly (například ty dva švejky střežící kosmickou loď) lze jen těžko přehlédnout. 4) Někteří komentátoři žijí zřejmě v představě, že čím hlubší poselství si dá film do vínku, tím vyšší hodnocení by měl dostat. 5) Není osm stop vysoký, ani nemá tykadla. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné od tvůrců je, že .... jistý pan Carpenter (tesař) sestoupí z nebes, koná zázraky, snaží se lidstvo napravit (spasit?), je hanebně zabit, vstane z mrtvých, ukáže se davu malověrných, že byl znovuvzkříšen, ohlásí návrat (nikoli nutně konkrétně svůj), pohrozí pekelnými plameny, když bude lid hřešit a vrátí se k otci na nebesa. Kde jsem to jenom.... ||| Možná nejkvalitnější béčko 50. let vůbec. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Od Dne, kdy se zastavila Země neočekávajte žádné scifi béčko, ale pořádnou mimozemskou podívanou. Film vznikl v době počínající studené války, na prahu "atomového věku", kdy se svět obával nejhrozivější války, v Americe sílil mccarthismus a dohoda mezi Spojenýmí státy a Sovětským svazem byla utopií. Z tohoto hlediska se jedná o význačný pacifistický snímek. Poctivá filmařina, jejíž remejk je předem odsouzen k záhubě. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Klaatu přilétá na Zemi spolu s gumovým robotem 'bez limitů', aby nás varoval, že teď už nám kosmické společenství nebude tolerovat žádné agresivní chování, protože se vznikem atomových zbraní už neohrožujeme jen sami sebe... Bohužel, lidi jsou zabedněnci a tak má čas i na malou procházku Washingtonem./ Takže tohle není žádný sci-fi béčko, jedná se o docela duchaplný film. Efektů je minimum a dojem z nich tak trochu kazí (no spíš zlehčuje) robot Gort, který vypadá až moc vtipně na to, že je ve skutečnosti dokonalým strojem na umravňování planet. No ale tomu budiž odpuštěno, vzhledem k náplni snímku je to totiž beztak vedlejší věc. Původní Day the Earth Stood Still je rozhodně povedená záležitost! (screeny) ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tento film byl hrozně naivní, nezajímavý a nepropracovaný. Nakonec je přeci jen dobře, že se natočil remake který mi přišel lépe zpracovaný. Navíc mi tady chyběla ta proměna mimozemšťana v člověka (viz. Keanu Reeves v remaku) a celkově to bylo na mě až moc zjednodušený. [5/10] (FOX) (Čb. /// Produkce: Julian Blaustein /// Scénář: Edmund H. North podle povídky Farewell to the Master Harryho Batese /// Kamera: Leo Tover /// Hudba: Bernard Herrmann)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Galerie (84)

Zajímavosti (52)

  • Rozpočet: 1,200,000 dolarů. (Saku)
  • Robert Wise se již od prvopočátku velmi zajímal o projekt Den, kdy se zastavila Země, protože byl odpůrcem militarismu a věřil v UFO. (Trainspotter)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama