Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise se vrací jako Ethan Hunt, agent přísně tajné vládní agentury IMF (Impossible Missions Force). Jeho kolega Sean Ambrose (Dougray Scott) se dal na cestu zločinu a ukradl vzorek smrtícího syntetického viru s názvem Chiméra, který by mohl vážně ohrozit celé lidstvo. Ambrose plánuje Chiméru prodat tomu, kdo nabídne nejvíce, výměnou za většinový podíl ve vítězově farmaceutické firmě. Ethana si předvolá nový šéf IMF (Anthony Hopkins) a pověří ho úkolem povolat na pomoc Ambroseho bývalou milenku Nyah Nordoff-Hallovou (Thandie Newtonová), nádhernou ženu, která zlotřilému agentovi zlomila srdce a má tedy šanci znovu získat jeho důvěru. Když se však Ethan s Nyah setká a stráví s ní noc, okamžitě se do ní zamiluje. Oba nyní musí dopadnout Ambroseho a udržet Nyah naživu poté, co se jí podaří proniknout do hnízda zmijí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (667)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mno, druhou Mission Impossible stavim zhruba na stejnou uroven jako prvni dil, i kdyz je tohle uz krapet odlisnej film. Woo k nemu pristoupil jako k ciste akcni zalezitosti. Pribeh neni nijak zvlast podstatnej, strasnej virus, kolikrat uz to tu bylo, ale tady jde hlavne o akci. Proto se musi prezit prvni polovina filmu, kde je akce pomalu, i kdyz rozhodne nemuzu rict, ze bych se nudil. Jenze Woo proste umi nejlip akci a ta zacne az v druhe polovine filmu a je tady fakt perfektni. Sice se to neda srovnavat s jeho Hong Kongskejma filmama, tady zadny masakrovani lidi neni, ale choreografie je fakt perfektni. Herci jsou v klidu, skvelej Cruise tu dostal dobryho protivnika v podani Dougray Scotta, takze si vicemene nemam na co stezovat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevíme, co máme, protože nevíme, co má on a kde to má a co s tím chce dělat v Sydney." A já zase nevím, který ksicht je pravý a který je gumový. Nicméně zorientovat se v tom dá, hodné od zlých jsem po chvíli bezpečně rozeznal a náborovou techniku na zlanaření zlodějky Nyah si budu muset co nejrychleji osvojit. Jen ta neustále protahovaná akce mě trošku unavovala, protože lidumil Hunt musel každého nejméně pětkrát přeprat, než mu udělal dostatečně devastující bebíčko. Mě prostě ke štěstí stačí svižná akce s jednoduchým bojem, protože od Hunta fakt neočekávám uširomawaši tobigeri s třemi salty a pěti vruty. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tvorcom filmu určite nešlo o reálnosť. Pútavý dej s katastrofickým podtextom je celkom dobrý. Herecké výkony vo filme sú tiež obstojné. Ale reálnosť a pravdepodobnosť činov , ktoré Tom vykonáva sú až príliš prehnané. Len tak pre príklad - aká je pravdepodobnosť, že z idúcej motorky, ktorá stojí na prednom kolese a vykonáva otočku, trafíte nádrž auta s pištoľou na 30 metrov? Ale film má aj veľa pozitív. Napríklad hudobnú stránku a úvodná scéna na skalách tiež nemá konkurenciu vo filmových intrách. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I DON'T DO LAUNDRY, COOK, OR PUT UP WITH CHEEKY BASTARDS!" ---------- Božský Ethan je späť. Dej sa príliš nekombinoval, zostal jednoduchý, keďže jednotke bol vyčítaný opak. Do filmu bola úplne zbytočne zakomponovaná romantika, láska a čokoľvek podobné. To z Ethana urobilo človeka s emóciami a to je moc fuj fuj. Neporaziteľný agent, taká rola je potrebná! Dougray ako záporák veľmi slabý. To excesívne využitie masiek už nebolo vôbec zábavné, vyzeralo to skôr ako záplata deravého scenára. Woo sa s tým nepohral tak, ako de Palma, hlavne že z Ethana nezabudol urobiť presladeného mužíčka. A prečo mám vlastne pocit, že to všetko pokazil práve Woo? ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Stále to mám rád, pretože je to Mission Impossible a má to štýl, ktorý. Príbeh nie je zlý, ale ani struhujúci taktiež záporáci, či niektoré postavy sú nevýrazné. Prvá Mission Impossible mala grády, adrenalínové akcie a skvelý dej. No tu do druhého pokračovanie moc toho neostalo. Dokonca mám námietky aj proti hudbe Hansa Zimmera, nie že by bola zlá, kvalitná určite je, však je to predsa Zimmer, ale ta hudba sa mi skôr hodí do Gladiátora. A čo sa týka štýlu režiséra Johna Wooa, tak to je presne jeho štýl, akčná stránka mu ide, ale tých spomalovačiek tam bola hromada aj na mňa a to ich mám rád. Celkovo keď to zhrniem, tak sa jedná o lepší akčný film s dobrými akciami, slabým scenárom a klasickým Cruisom. 70% - 3* ()

Galerie (78)

Zajímavosti (45)

  • Tom Cruise (Ethan Hunt) natočil 95% všech kaskadérských scén sám. Zvlášť pyšný byl na krkolomné horolezecké sekvence, které vzniky ve výšce 800 m nad terénem. Ve skále, kde natáčel, byla místa, kde měl na držení otvor menší, než je velikost dlaně. (HappySmile)
  • Když se režiséra Johna Woo zeptali, jestli byly nějaké komplikace při práci s Tomem Cruisem (Ethan Hunt), odpověděl: "Jediné komplikace byly s počasím. Bez přestávky pršelo a já jsem celou dobu seděl v hotelovém pokoji, díval se na televizi a toužil se vrátit domů." (NIRO)

Související novinky

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

28.10.2009

John Woo sice kvůli problémům s rozpočtem nenatočil svůj epos z dob čínské revoluce 1949, zřejmě se ale vrátí do podobného období s válečným velkofilmem Flying Tigers. Ten by měl vyprávět skutečný… (více)

Hvězdy pro Murphyho

Hvězdy pro Murphyho

20.04.2006

Je to už nějaký ten čas, co se kariéra Eddieho Murphyho svezla směrem k infantilním komediím a nachází se v stavu akutního nedostatku kvalitních rolí pro kdysi veleúspěšného herce. A ani jeho… (více)

Reklama

Reklama