Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze (410)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Roztomilý plyšový ufon, Alf, přistál do rodinného domku jedné tradiční americké rodiny. Ze vzájemné konfronatece těchto dvou odlišných druhů tvůrci vytěžili tolik humoru, že by jím mohli ještě pár let zásobovat ostatní seriály a filmy, kde zase dost chybí. Geniální seriál s ještě geniálnějším hlasem Oty Jiráka v hlavní roli... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Willie, len ti chcem povedať, že tú tvoju tortu som zjedol.“ – „No, čo už.“ – „Aj sviečky.“ Mám rád tohto vynaliezavého, fotogenického, narcisovského, chlpatého, sarkastického a nenažratého hajzlika. Nemôžete sa naňho hnevať. Vďaka tejto charakteristike sa tento plyšový obyvateľ planéty Melmac, Gordon A. Shumway, razantne vynára z vôd rodinného sitkomu. Ustavične niečo vyvádza (občas to myslí dobre), privádza „svoju“ rodinu na kraj nervového záchvatu (napr. vyrušovaním tesne pred začatím sexuálnych radovánok), chce „volat domů“, ale cítime, že keď (ak) k tomu dôjde, nebude odchádzať rád. Medzi každou postavou je úplne iný vzťah, takže vznikajú kombinácie (vrátane kocúra), ktoré nenudia. Aj preto vôbec nefungoval mdlý celovečerák (vychádzajúci z nerozumne dokorán otvoreného konca seriálu). ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V priebehu rokov 1986 až 1990 bol vyprodukovaný televízny rodinný komediálny sci-fj seriál "Alf". Boli natočené štyri série, ktoré dohromady obsahujú stodva epizód. Tento malý, nenažratý, pridrzlý, chlpatý mimozemšťan ma vedel vždy pobaviť. Jeho spolunažívanie s americkou rodinkou Tannerovcov mi spestrilo nejeden podvečer. Čo sa týka televíznych sitcomov, tak "Alf" zaručene patrí ku tomu lepšiemu. V slovenskej verzii titulnú postavu skvele nadaboval Stano Dančiak. **** ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Povedzme si rovno celý ten nápad s mimozemšťanom, ktorý nabúra do garáže a rozpráva našou rečou je neuveriteľná infantilnosť a námet pre seriál pre deti do 6 rokov, ale tvorcom sa s tejto neuveriteľne hlúpej podoby podarilo vytrieskať seriál pre dospelé publikum. Seriál je poväčšine vtipný, ale s pribúdajúcimi dielmi je to čoraz horšie. Ako dlho môže byť vtipné, že vám mimozemšťan zje mačku- tvorcovia si mysleli, že naveky. Seriál si objektívne zaslúži 2 hviezdičky, ale jednu treba prirátať za Dančiaka- takže za tri. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tahle legenda mi nikdy zvlášť vtipná nepřišla. Na celém seriálu jsou pro mě zajímavé pouze tři věci. Ten člověk v obleku Alfa se celou dobu musel asi dost pařit. Je to jedno z mála zpracování čehokoli, kde se objevuje moje jméno, ač v anglické podobě Tanner. A Will vypadá jako Par Marts. To je tak vše. 50% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (89)

  • Když Alf jmenuje trpaslíky, tak řekne Dulík, Bubík a Kulík. Naráží tím na seriál My z Kačerova (od r. 1987). (Duoscop)
  • Postavu souseda Trevora Ochmonka si zahrál herec John LaMotta, synovec slavného boxera Jakea LaMotty, o kterém byl natočen film Zuřící býk (1980). (Koldyn)
  • Obrovskou popularitu měl seriál v bývalé NSR, ovšem městečku Alf situovaném v ústí řeky Moselle přinášel jisté problémy. Fanoušci filmu kradli soustavně tabule s názvem města, až radnice rozhodla objednat velké množství originálních cedulí jako prodejních suvenýrů. (Robbi)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama