Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm smrtících zabijáků a jejich souboj o milionovou odměnu. Skvělá hvězdná sestava - Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Alicia Keys a Common - dělá z filmu Sejmi eso ten nejžhavější akční hit roku. Film natočil Joe Carnahan - uznávaný režisér filmu Narkotika. Když mafiánský boss vypíše odměnu milion dolarů na pochybného lasvegaského varietního umělce Buddyho ‚Eso‘ Israele, který začal donášet FBI, raději pro něj federálové připraví luxusní úkryt. A tak zatímco si Buddy krátí čas v náruči žen, alkoholu a drog, brousí si na něj zuby pestrá směs odporných mafiánů, zuřivých zabijáků a bezcitných nájemných vrahů. Ti využijí cokoliv včetně motorové pily, granátů, brokovnic a nožů, jen aby Buddyho zlikvidovali a získali pro sebe lákavý milion dolarů. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (409)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Úvodní expozice a představení nájemných vrahů se protáhlo do třiceti minut, které jediné měly v náznacích decentní příchuť nudy. Zbytek filmu je jeden ohromný vír, který se roztočil při prvních záběrech na inkriminovaný hotelový apartmán a od té doby mě drtil náporem klipově sestříhaných scén, konfrontací zabijáků a demoliční přestřelkou, při které zařve více než polovina filmových postav. A pak přichází finále s pointou, za kterou by se nemuseli stydět ani tvůrci série Saw a která je trochu pochybná. Nicméně Ryan Reynolds ji vyřeší po svém. Všichni herci, až na tu černošku s puškou, suproví. Spousta drobných skvělých vychytávek (karetní triky Esa). Charizmatičtí záporáci (hlavně Tommy Flanagan). Scéna, která mě praštila po hlavě: výtahová přestřelka mezi agentem a nájemným vrahem. 17 miliónů dolarů(rozpočet)/54 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Keby Buddyho odpravili už niekde behom prvej hodiny, možno by som si tú videoklipovú seancu aj náležite užil. Lenže celok je nemastný-neslaný, nemá hlavu ani pätu a až na pár momentov ani humor, ani skutočne vydarenú akciu. Film najviac utrpel prehršelom osobností, ktoré sa doň Carnahan pokúša nasilu napchať, a scenárom, ktorý keď sa rozdávala múdrosť, stál v rade posledný a už sa mu neušlo. Pokiaľ nie ste na takéto uletené zlepence zvyknutý, ruky preč. Po druhom zhliadnutí ostávam na ustálených 40% ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Režisér Carnahan předběhl scenáristu Carnahana v krátkém sprintu o několik koňských délek. První dvě třetiny audiovizuální jízda s několika svěžími nápady, ve stylu nejlepších Ritchieho fláků, ke konci se však motor rychle jedoucího sporťáku zadrhnul takovým způsobem, že zaparkoval do garáže s nápisem "Reynoldsovo osudové drama" a tam pomalu chcípnul. Nechat ten sporťák dojet až za cílovou pásku a nešlapat na brzdu, bylo by to za čtyři medaile jako vyšitý. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se ohromně. Možná až moc. Celovečerák ve mně zanechal míň než trailery. Kouká se na to moc pěkně, ale nemůžu se zbavit pocitu, že Carnahan jen efektně tajtrlíkuje okolo ničeho. Málo fórů, bizarnost pořád v mantinelech korektní veselice, žádná památná scéna, divnej konec... jen cool styl okolo jedněch vražedných dostihů a jedné pointy. Carnahana je na takovouhle látku škoda. Tenhle chlapík by mohl natočit akčňák lepší než MI3, protože v oblasti sexy klipařiny na něj nikdo nemá. Ale natahovat jednu jízdu výtahem na dvacet minut? Ne, to mi opravdu nevoní. Škoda. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// /// +z herců Ryan Reynolds, Common, Ben Afleck a Alicia Keys, v závěru opravdu pěkná mela, ve výsledku zajímavá pointa a konec -spousta dialogů a zbytečného vysvětlování, občas pocit protahování, mnoho nesrozumitelných postav, a řekl bych špatný scénář/// Hmm, něco z toho filmu je zajímavé. Tedy hlavně přestřelky, ale je jich v průběhu filmu zatraceně málo a rovněž ke konci bych čekal větší parádu. Takhle je to jen zajímavý filmový úlet který nestačí vidět jednou, ale stejně se na něj asi podruhé nepodíváte./// Celkem 61%/// ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • Film je prošpikovaný narážkami pro zasvěcené. Zpustošené bistro je nazvané po Carnahanově dceři, vedle stojí dodávka se jménem jeho syna a na etiketách láhví jsou podobizny producentky. (Siriuss)
  • Pro režiséra Joe Carnahana byl film Sejmi eso třetí spoluprácí s Rayem Liottem, který se objevil už v jeho snímku Narkotika (2002) a bez uvedení v titulcích si zahrál i v krátkém filmu The Hire: Ticker (2002). Liotta ve všech třech filmech ztvárnil postavy na straně zákona. (imro)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Reklama

Reklama