Reklama

Reklama

Helena

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2012–2018), 25 h 3 min (Minutáž: 23–27 min)

Předloha:

Matt Williams (kniha)

Hudba:

Daniel Fikejz

Hrají:

Sandra Pogodová, Leoš Noha, Martina Kavanová, Kristýna Belzová, Jan Maršál, Martha Issová, Petra Hřebíčková, Jaroslav Plesl, Pavlína Mourková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Helena se snaží čelit strastem a radostem rodinného života s velkým nadhledem a optimismem. Jenže k tomu všemu chodí do práce a vychovává tři ratolesti. Tak se nejednou stane, že jí jde ze všeho hlava kolem... (TV Nova)

Recenze (261)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Jedná se o předělávku amerického seriálu "Roseanne", do české tvorby televize Nova. Srovnávat s Comeback nelze, tohle je úplně jiný druh komedie. Podle mě to úplně špatné není, i když jde místy trochu o suchý humor. Prozatím za slabší dvě hvězdy, uvidím časem kam se seriál bude ubírat. / Viděné epizody *42.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 4/10 ) ()

Ká$aM.D 

všechny recenze uživatele

Nemám obvykle ve zvyku hodnotit seriál hned po první epizodě, ale sitcom Helena si to prostě zaslouží :-) Z ukázek v TV jsem byl spíše rozpačitý, a proto jsem neměl největší očekávání, ale zato jsem byl mile překvapen. - Když čtu ty komentáře typu "odpad", tak je mi z nich dost šoufl. Jestli mají tihle uživatelé ve zvyku hodnotit takhle negativně seriál jen podle ukázek a nebo podle pár vteřin ze začátku, tak vůbec neměli dostat právo tady na ČSFD psát komentáře. Samozřejmě typem humoru se Helena některým úspěšným zahraničním seriálům nevyrovná, ale je to vůbec podstatný? Tento typ českého humoru mě přinutí nenuceně se zasmát, pobaví celou rodinu a to je to hlavní :-) Zatím 80%, ale věřím, že to po dalších dílech to půjde nahoru. ()

Reklama

draggo odpad!

všechny recenze uživatele

Další seriál "ze života", a opět o zcela nezajímavých, obyčejných a průměrných lidech - což Herlenu víceméně předem odsoudilo k neúspěchu, neboť bez zajímavých postav dobrý seriál neuděláte - i na ty VKV se dalo dívat právě díky tomu, jak byly všechny postavy schematicky přestřelené. Měla to být údajně komedie - škoda že jsem se během seriálu ani jednou nezasmál, tenhle typ "humoru" je něco co se mi absolutně příčí. Zápletky jsou banální a nudné, Sandra Pogodová hrozná (do role se vůbec nehodí), takže nemám za co dát byť jedinou hvězdu. TV Nova nezklamala a po povedeném Comebacku, Kriminálce Anděl a Expozituře opět spadla do starých časů a vyprodukovala prvotřídní hnůj. /5% a odpad!/ ()

lili6 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že to regulérně nahradí Comeback, ale ani náhodou. Comeback mbyl vtipný, zábavný a působil tak nějak přirozeně oproti tomuhle sitcomu. Ten působí násilně, na vtipných pasážích je vidět,jak jsou tam vtlačeny jen proto, aby pořad působil zábavně, ale na místo toho působí nudně, až trapně. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Každý Sitcom nemůže být rázem Comeback. Pravdou bohužel zůstává, že jich většina dosáhne kvalit Heleny. Nejde jen o zvolený humor, ale i o scénář, postavy, režii, prostě souhru všeho, co činí film filmem. Zde je to však o to těžší, že každá epizoda musí přijít s něčím zajímavým a zároveň dost dlouhým i krátkým na zábavné vyprávění. Helena tohoto kouzla nevyužila. Je natahovaná a vlastně i bez nějakého ucelenějšího děje. Postavy jsou nudné, až odfláknuté. Herci to nijak nezachraňují a celkově to vše dává maximálně na tu jednu hvězdičku. Tedy u mě 20%. Není to hold šálek mého čaje. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Ve 24. epizodě pouští Marek (Filip Antonio) televizi, ve které hraje úvodní znělka k sitcomu Přátelé (od r. 1994). (fiLLthe3DD)
  • V epizodě "Zápas" hází Helena (Sandra Pogodová) koulí, ale v dalším záběru na dráhu má koule jinou barvu. (TheStitch630)
  • Od prvního castingu se kromě Leoše Nohy obsazení Musilovic rodiny kompletně proměnilo. On sám to komentoval slovy: „Asi jsem typický Musil.“ (Olík)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama