Reklama

Reklama

Superman

(seriál)
  • USA Lois & Clark: The New Adventures of Superman (více)
USA, (1993–1997), 66 h 41 min (Minutáž: 42–90 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hudba:

Jay Gruska

Hrají:

Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Justin Whalin, Eddie Jones, K Callan, Elizabeth Barondes, John Spencer, Tracy Scoggins, Michael Landes, Beverly Garland (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Planetě Krypton, zvláštní ledové kouli ve vzdálené galaxii, hrozí výbuch. Starostliví rodiče stihnou ještě před apokalypsou vyslat svého syna Kal-Ela na planetu Zemi, aby se zachránil, nicméně vědí, že bude muset do smrti žít jako muž dvou tváří, neboť bude mít schopnosti, které budou na Zemi jedinečné a neobvyklé a bude mu hrozit neustálé nebezpečí. Kal-Ela se ujmou manželé Kentovi žijící na farmě na americkém venkově a pojmenují ho Clark. Vychovají z něj slušného, spravedlivého a poctivého muže s pevnými zásadami. Až dospěje, přestěhuje se do velkoměsta a pracuje zde jako nenápadný reportér Daily planet. Na zemi se však často objevují nebezpeční zločinci, kteří chtějí páchat zvěrstva na bezbranných lidech. A to je chvíle pro Clarka, kdy musí změnit svou podobu a jako superrychlý a supersilný Superman letět na pomoc… (hudryhudry)

(více)

Recenze (190)

Jady 

všechny recenze uživatele

@VŠICHNI - PROČ HO NEPOZNAJÍ KDYŽ SI JENOM SUNDÁ BRÝLE A UČEŠE VLASY DOZADU? ...odpověď lze naleznout v seriálu Supergirl - zde se říká, že vlastně nikdo nevěří tomu, že by takový úžasňák byl zrovna ten zakřiklý týpek z kanclu - kdyby si ti lidi tu možnost připustili, tak by si samozřejmě hned všimli, že je to on :-) Teď k samotnému tomuto seriálu - je to dobová (uvědomte si, že to začínalo 1993) klasika, která sice má takové polovičaté "efekty" ale i přesto je to velmi koukatelné - obvykle se nenudíte - proto si myslím, že si to zaslouží 50%. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Příběh je známy a super a tady to neshazuji a jsem rád za možnost to vidět ale není to ono, po všech možných kryptonských akcích jsem přece jenom celkem zklamaný. Herecky se dalo přežít a hudba taky a příběh se snažil akčně valit v seriálu a jsou momenty co jsem měl rád ale prostě snad v budoucnu tenhle seriál dostane ještě šanci ale o tom už silně pochybuji. Prostě nejslabší supermanův pokus, není to ono ještě že na to přišli tvůrci brzo. ()

Reklama

casef 

všechny recenze uživatele

Ještě, když jsem chodil do školy, tak jsem vždy utíkal po vyučování domů, abych stihnul tento seriál, na kterým jsem opravdu ujížděl, takže nemůžu hodnotit jinak, než z nostalgie za 4 hvězdy. A i teď v roce 2009 se na to občas podívám. I když dabing a i některé díly jsou stupidní, přesto je tento Superman můj nejoblibenější a i Dean Cain a Teri Hatcher jsou nejlepší Clark a Lois. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Prečo je Lois a Clark jedno z najlepších supermanovských spracovaní? Seriál nie je zameraný len na Supermana a akciu s ním spojenú, pričom ostatné dejové línie sú zanedbateľné. Hlavný dôraz seriálu je práve na tých ostatných dejových líniách, menovite na vzťahu Lois a Clarka. Na tom je tiež mnoho pozitív. Lois nie je tá pasívna kráska čakajúca na záchrancu, akú poznáme z komiksov z 50-tych rokov. Lois je inteligentná, samostatná a vďaka Teri Hatcher aj nesmierne vtipná a sympatická investigatívna (v tom pravom slova zmysle) reportérka. Dokonca v ich vzťahu tak trochu šéf. Rovnako, zameranie sa na Clarka a nie na Supermana je presne to, čo mal už dávno niekto urobiť. V Kill Bill 2 Bill porovnával komiksových hrdinov. Tvrdil, že Peter Parker a Bruce Wayne sú pravé identity daných hrdinov a Spiderman a Batman sú len ich alter egá. A naopak, že Superman je vždy Superman, okrem času, keď predstiera, že je Clark Kent. V Lois & Clark to poňali presne z opačného hľadiska. A to, že Clark si len vytvoril druhú identitu - Supermana (a požiadal mamu, aby mu ušila kostým). V skutočnosti je to presne ten mierny, dobrosrdečný a prívetivý novinár so zdravým zmyslom pre humor, akým sa zdá byť. A v neposlednom rade musím spomenúť parádneho Lexa Luthora a Tempusa. Bez charizmatického záporáka by to žiadny hrdina ďaleko nedotiahol a Lex, ten elegantný sociopat, a Tempus, sadistický egomaniak s úžasným zmyslom pre iróniu, sú jedni z najlepších. Áno, niekedy má seriál trochu naivné a príliš priamočiare dejové schémy. Áno, špeciálne efekty nám dnes už vyvolávajú úsmev na perách. No napriek tomu, toto je jeden zo seriálov, ktoré ma namotali ešte ako decko a neodmotali ma dodnes. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

V době svého vzniku to bylo docela dobrý, navíc onoho času jsme hltali téměř vše co "Nová televize" předhodila a dnes se to těžko hodnotí... Když se na to dívám dnes (2013), tak mi to přijde lehce úsměvné, ale přesto stále koukatelné! Ovšem Teri Hatcher v roli Lois byla nepřekonatelná a řekl bych, že byla i nejlepší ze všech Lois, které jsme dosud (2013) viděli! Takže z nostalgie a za Teri: 74% ;-) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Dean Cain a Lane Davies (Tempus) oslavujú narodeniny v rovnaký deň - 31. júla. (m.a.t.o.)
  • Pri leteckom pohľade na Metropolis boli v skutočnosti niekoľkokrát použité zábery z Chicaga. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama