Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (30)

Vždycky budeš moje možná

Vždycky budeš moje možná (2019)

Keanu Reeves improvizoval v některých svých scénách. Právě jeho nápadem bylo vyjmenovávání čelních představitelů komunistické strany Číny během scény hry „Pravda nebo fant“. Stejným případem byl i dialog „Chybí mi tvoje světlo“/„Chybí mi tvoje duše.“ a „Já nemám problém, Sašo. Jaký je tvůj problém, Sašo,“ společně s bojovým gestem.

Vždycky budeš moje možná

Vždycky budeš moje možná (2019)

Ústřední herecká dvojice Ali Wong a Randall Park, kteří se zároveň podíleli na scénáři, přiznali, že Keanu Reeves byl pro ně první volbou, ale ani ve snu nedoufali, že by jejich nabídku mohl přijmout. Reeves si přečetl scénář a souhlasil s rolí poté, co zhlédl speciál stand-up show Ali Wong Baby Cobra (2016).

Vždycky budeš moje možná

Vždycky budeš moje možná (2019)

Ačkoliv se většina filmu odehrává v San Franciscu, tak se v něm natáčely pouze dva týdny z celkových osmi. Větší část produkce probíhala z finančních důvodů ve Vancouveru.

Sám doma

Sám doma (1990)

Harry Lime (Joe Pesci) sáhne na rozpálenou kliku s emblémem písmene M. Na ruce má však značku vypálenou jinak, než jak předtím uchopil kliku.

Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok (2017)

Režisér Taika Waititi (Korg) má rád při natáčení improvizaci a díky tomu vznikla i jedna z nejznámějších scén filmu, kdy se Thor (Chris Hemsworth) střetne s Hulkem (Mark Ruffalo) v Koloseu. Jedna z nejvtipnějších hlášek z filmu vznikla, když se na plac díky nadaci "Make a Wish" přišel podívat jeden fanoušek, který najednou na Chrise Hemswortha zakřičel: "Měl bys říct: Toho znám. To je kámoš z práce."

Malý velký hokejista

Malý velký hokejista (1982)

Odborným poradcem filmu byl mimo jiné Horst Valášek, v té době trenér zlínského dorostu a seniorů, který se o desetiletí později proslavil získáním dvou mistrovských titulů jako trenér Vsetína.

Zdrojový kód

Zdrojový kód (2011)

Jako telefonní vyzvánění hraje Christině (Michelle Monaghan) „The One and Only“ od skupiny Chesney Hawkes. Duncan Jones ji použil i ve svém předešlém filmu Moon (2009), kde byla vyzváněním budíku hlavního hrdiny.

500 dní se Summer

500 dní se Summer (2009)

V dětských pokojích obou hlavních postav, Toma (Joseph Gordon-Levitt) a Summer (Zooey Deschanel), lze zahlédnout obal debutového alba Morrisseyho (exzpěvák The Smiths) "Viva Hatre". V Tomově pokoji navíc figurují i obaly alb "Louder Than Bombs" od The Smiths, "Psychocandy" od The Jesus & Mary Chain a "Album" od Public Image Ltd.'s.

500 dní se Summer

500 dní se Summer (2009)

Summer (Zooey Deschanel) visí v pokoji kopie slavného obrazu Paula Cézanna "Modrá váza", který měl významný vliv na kubismus.

Everwood

Everwood (2002) (seriál)

Na popud internetových diskuzí fanoušků, které během prvních dvou serií zaujala možnost romantického vztahu mezi Andym a Ninou, si Nina v dile "Sacrifice" (3. série) uvědomí, že miluje Andyho.

Everwood

Everwood (2002) (seriál)

Brownovic adresa v Everwoodu je 2719 Deerborn.

Everwood

Everwood (2002) (seriál)

John Beasley (Irv Harper) je i vypravěčem.

Everwood

Everwood (2002) (seriál)

Herečka Brenda Strong (Julia Brown) vystupuje především ve flashbaccích a snových sekvencích. Podobně dopadla její postava i v seriálu Zoufalé manželky.

Everwood

Everwood (2002) (seriál)

Amino prostřední jméno je Nicole.

Everwood

Everwood (2002) (seriál)

Postava Andyho Browna se podle časopisu TV Guide umístila na 43. místě v anketě "50 nejlepších televizních otců všech dob".

Reklama