Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krátkometrážní

Zajímavosti k filmům (43)

Vyprávěj - Život na inzerát

Vyprávěj - Život na inzerát (2009) (epizoda)

V epizodě jsou Eva (Andrea Kerestešová) a Jája (Zuzana Čapková) v kuchyni u Evy doma. Podle hodin je vidět, že je právě krátce před půl třetí odpoledne, z rádia přitom můžeme zřetelně slyšet, že právě začíná rozhlasový pořad „Pozor, zákruta!“, který ovšem v tu dobu běžel pravidelně už od jedné hodiny odpolední.

Sváteční vyjížďka

Sváteční vyjížďka (1962)

Film provází a ve více scénách se v něm objeví v různých formách píseň italského zpěváka Edoarda Vianella „Guarda come dondolo“.

Vyprávěj - MS v hokeji 1985

Vyprávěj - MS v hokeji 1985 (2012) (epizoda)

V této epizodě se mimo jiné řeší voda na chalupě Dvořákových, která přestala téct kvůli trubkám. Josef (Svatopluk Skopal) se tedy rozhodl, že je překope, aby voda zase tekla, ale udělal si při tom něco se zády. Pozve si proto Karla (Roman Vojtek) a Tondu (Jaromír Nosek), aby mu s tím pomohli. Když na tom Tonda s Karlem už pracují, přijde jim Josef radit, načež přijde Jana (Veronika Freimanová) a říká klukům, ať si dají pauzu a nese jim kafe. Těžko mohla uvařit kafe, když neteče voda.

Nevinné lži

Nevinné lži (2013) (seriál)

V 10. díle "Zrádce" ve scéně, kdy Kryštof (Kryštof Hádek) mluví se svým podřízeným Davidem a ptá se ho na nový merchandising, je vidět, že v době, kdy Kryštof doříkává svoji větu, tak se David v odrazu pohne, zatímco po střihu udělá tentýž pohyb znovu.

Čtvrtá hvězda

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál)

V sedmém díle "Zásek" údržbář David (David Novotný) tvrdí, že neumí anglicky. Když však o pár scén poté Skot něco anglicky poznamenává k dění v televizi, normálně mu odpoví.

Čtvrtá hvězda

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál)

Ve znělce seriálu, kterou zkomponoval Adam Svatoš, a která zazní na začátku každého dílu po krátké úvodní scéně, můžeme v pozadí hudby slyšet naštvané a sprosté výroky Dána ubytovaného v hotelu z prvního dílu "Kytara", který si stěžoval na recepčního Štěpána (Václav Neužil) poté, co František (Ivan Trojan) ukradl jeho ženě umělý chrup.  Dále lze ve znělce slyšet výroky prostitutky Libušky (Klára Melíšková) z 5. dílu "Zlatý důl", jimiž láká anglicky mluvícího hosta. Všechny věty v pozadí jsou v angličtině.

Čtvrtá hvězda

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál)

V 7. díle Zásek míří oba recepční, tj. Pavlínka (Martha Issová) a Štěpán (Václav Neužil ml.) do kanceláře ředitele Hotelu Meteor (Martin Myšička) v jednom z horních pater. To znamená, že výtah jede nahoru. Výtah se však zasekne a když je o několik hodin později zázračně opraven opilým skotským fotbalovým fanouškem (John Comer), měl by jet logicky nahoru, ale zamíří místo toho dolů, kde všichni na dva recepční čekají.

Comeback

Comeback (2008) (seriál)

V 11. díle 2. řady "Bez kláves neodejdu" dostane Ozzák (Martin Dejdar) od Husťanu za 20 000 víček od piv různé předměty a jako bonus i DVDčka, která se jmenují "Zlatá edice československého sportu!", což je vidět napsané na obalu. Ke konci dílu si však Ozzák z těchto DVD pouští i hokejový turnaj z Nagana 1998.

Zkáza Titanicu

Zkáza Titanicu (1958)

Scéna, kdy se loď potápí, byla použita i ve filmu Zloději času (2002), akorát byla zpomalena a byly do ní přidány barvy.

Rebelové

Rebelové (2001)

Ve scéně kdy učitelka vyzývá Terezu (Zuzana Norisová) do třídy, je vidět nápis IV. B (4.B). Holky ale chodily do třídy IV. C (4.C).

Obecná škola

Obecná škola (1991)

Exteriéry školy, rozvodny a hospody byly natočeny v pražském Bohdalci a Slatinách. Jiný pohled na školu byl nafilmován ve Slivenci. Další venkovní záběry byly natočeny na trati v okolí Malé Hraštice, stanoviště obrněného transportéru a úvodní a závěrečný obraz pod titulky se nacházel v Norbetově nedaleko Müllerovy vily, odstřel rakety a divoká jízda s kočárkem pak byla natočena na Homolce ve Velké Chuchli. Dále natáčení probíhalo ve vojenském prostoru Jince a u bunkru v Brdech.

Dost

Dost (2002)

Na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herečka byla za svůj výkon nominována Jennifer Lopez. Herečka byla rovněž po 9 nominacích a dvou výhrách nominována na nejhorší herečku dekády.

Sarah Palin: You Betcha!

Sarah Palin: You Betcha! (2011)

Na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herečka byla za svůj výkon nominována Sarah Palin.

Nechápu, jak to dokáže

Nechápu, jak to dokáže (2011)

Na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herečka byla za svůj výkon nominována Sarah Jessica Parker.

Hellraiser III: Peklo na Zemi

Hellraiser III: Peklo na Zemi (1992)

Původní filmový plakát měl zobrazovat křičící hlavu Pinheada (Doug Bradley). To se ale MPAA zdálo příliš drastické. Miramax proto využil fotografii Pinheada z prvního filmu a argumentoval tím, že již byla použita v minulosti, tudíž je vyhovovující. MPAA to uznala a dala této verzi plakátu povolení.

Wall Street

Wall Street (1987)

Daryl Hannah byla za svůj výkon oceněna Zlatou malinou pro nejhorší herečku ve vedlejší roli.

Fantomas

Fantomas (1964)

Předtím, než Fandor (Jean Marais) a Hélène (Mylène Demongeot) jedou autem nebezpečnou cestou dolů, bylo řečeno, že nefungují brzdy. V jedné ze zatáček je však možné jasně vidět, že auto přibrzdilo, aby nedošlo k nehodě.

Fantomas

Fantomas (1964)

Ve scéně, kdy Hélène (Mylène Demongeot) pronásleduje ve vrtulníku s policistou Fantomasovo (Jean Marais) auto, je možné si všimnout, že v pravé ruce drží cigaretu, což ve vrtulníku není možné.

Reklama