Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

O trošku více zábavy, než když byl Anděl na horách v létě. Pro mě se jedná i o nostalgii, jelikož a protože jsem hotel Morava sám navštívil, stejně tak to pleso. Pravdou je, že v dnešní době se už netočí komedie, které pobaví za 50 let. Naopak, dnešní komedie většinou nepobaví ani dnes. Dřív se točili dobré filmy - i když zabarvené propagandou. Na druhou stranu, dnes nám vládne evropským soudem usvědčený agent StB Bureš... Tak jakápak změna. Z demokracie už také moc nezbylo. Žádný dvojí metr nepřipadá v úvahu, film je to dobrý a baví mě od dětství stále stejně dobře. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Opojné reálně socialistické simulakrum. Scénář do posledního slova nabitý účelovými žvásty různé intezity a otevřenosti funguje podobojí jako dokument zručně odvedené, byť ne právě subtilní propagandy a skrze stejné kvality i jako slušná komedie - máte-li ovšem náladu na zlé žerty. Odkudsi zpoza bodrých sentencí červenolících úderníků, referentů a podobných existencí prosakuje čirá existenciální hrůza. Lidskou tvář socialismu, který napraví i ty, kteří nejsou podle slabikáře, představují humpolácký Marvan a uvědomělý Kemr, panoptikum totalitních vzorů uzavírá Věra Mileny Dvorské, jíž má pro všechnu tu správňáckost jeden nutkání poškádlit něčím festovným bez varování konečník. Jako sci-fi troufalejší než Matrix. ()

Reklama

plechulka 

všechny recenze uživatele

Je to, objektivně vzato, komunistická agitka jak vyšitá - ale proč se tedy na to dodnes rádi koukají i dvacetiletí (to si nevymýšlím, to vím!)? Kvůli Marvanovi, Kemrovi a spol.? Musím se přiznat, že kdykoli reprízují (což je, přiznejme si, víc než často) nesleduji, ale hlášku "SKÁČU DOBŘE, SKÁČU RÁD!" Rudolfa Deyla ml. si vždy připomenu. ()

Pavelpi 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování filmu Dovolená s Andělem,které není už tolik propagační a je to hned znát.Je to opravdu film z jiné doby,kterou kdo nezažil,nemůže pochopit.Jako fantastika působí scéna,kdy odboráři nutí zaměstnancům rekreaci zdarma a nikdo jí nechce. Zajímavostí filmu je,že si při natáčení scény při sáňkování Jaroslav Marvan zlomil nohu.Dobrou prací kameramana Jana Rotha a profesionalitou Jaroslava Marvana nikdo nic nepoznal. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Svědomitý rodič se určitě má plést svému dítěti do života, i když mezitím z dítěte vyrostl zkušený odborář. Gustavu Andělovi svědomitost rozhodně nechybí, vždyť je to zasloužilý revizor, takže právo na rozhodování svému synovi rozhodně nepřiznává, ale na odborářské dovolené se z něj chvílemi stává snad i člověk. Anděl je zkrátka zábavný morous, organizované zimní radovánky mi připomínají nejeden zážitek z dětství, fantazie referenta Pulečka nezná hranic a ještě k tomu rád porovnávám Tatry včera a dnes. Navíc jsem vyrůstal v době, kdy se soudruhovalo od rána do večera, takže tato stránka filmu mne nechává naprosto klidným. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (25)

  • Postava mrzutého revízora pražských dopravných podnikov zvíťazila v ankete divákov Českej televízie o Hrdinu filmových úsmevov. (Raccoon.city)
  • Rudolf Deyl ml. (referent Puleček) si počas natáčania narazil ruku, nohy si zase dolámali technici a ďalší členovia filmového štábu. (Raccoon.city)
  • Automobilová výstava zrazu veteránov pod názvom Tatranský Oldtimer v roku 2019 bola vedená pod záštitou filmu Anděl na horách, pričom aj hlavné dianie pre účastníkov je v retro Hoteli Morava v Tatranskej Lomnici. Každoročne hlavnú cenu predstavuje cena Anděla na horách. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama