Reklama

Reklama

Countess Dracula

  • Austrálie Countess Dracula (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavnou hrdinkou je krutá starnúca grófka Alžbeta, ktorej pomáha milenec, kapitán Dobi. Grófka zistí, že kúpanie sa v krvi mladých dievčat omladzuje, a preto Dobi začne unášať vhodné kandidátky... (matriosa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Celkom uchádzajúce béčkové spracovanie mýtu o Báthoryčke. Ingrid Pitt je skvelá, masky jej starnúcej tváre sú bravúrne a aj scenár je prekvapivo solídny (nie žeby postavy mali bohvieakú hĺbku, ale udalosti na seba celkom umne nadväzujú), ale atmosféra je strašne slabá. I keď poteší cimbal a uhorské kostýmy, skôr to pripomína historický film ako gotický horor. A na vyslovené kúpanie v krvi tiež nedôjde. ()

molcan2 odpad!

všechny recenze uživatele

Čistá sračka. Totálny odpad. Ingrid Pitt je v tomto filme strašná. No najhorším hercom je však poručík, ten chlap nemôže hrať. Režijne to bolo odpadové. Ten chlap nedostal z hercov žiadne emócie alebo nejakú atmosféru. Najlepšie Hammerácke produkcie mali skvelé kulisy, farby, kameru a hudbu. A ich herci neboli skvelí, ale boli slušný. Peter Cushing bol z nich asi najlepší, ale stále nie skvelý. Nie je žiadne vysvetlenie, prečo jej panenská krv prinavracia mladosť. Príbeh samotný je na hovno. Keď omladne stará grófka zamiluje sa do poručíka. Ingrid Pitt vyzerá akoby mala 40 a pôsobí ako zamilovaná puberťačka. Strašne herecké výkony. Vidíme pár zabití, ale väčšinou mimo záber. Herecké výkony? Tento film mal rozpočet ale premárnil ho. Príbeh/scenár/herecké výkony/hudba/kulisy, kostýmy/réžia - všetko strašné. Zohnal som si film podľa pomerne dobrých recenzií. Viac som sa zabavil pri čitani komentárov než pri sledovaní tejto sračky. Moje hodnotenie je: odpad. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho asi trochu víc. Nebýt občasných scén se zabíjením nevinných dívek a koupáním se v krvi, tak by to byla romantická pohádka bez výraznějšího děje. Atmosféra není ani za mák strašidelná a Hraběnka není vlastně v jádru vůbec zlá, jenom prostě občas podžízne nějakou bábovku a vykoupe se v krvi, ale jinak si v tom nijak nelibuje a příběh s e spíše zaměřuje na její romantický vztah s nějakým šlechticem. Ingrid Pittová je kočka, ale ve Vampire Lovers, které natočila ve stejném roce pro Hammer, mi seděla víc. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Peter Sasdy byl u celovečerních Hammerů spíše průměný režisér. Countess Dracula, vycházející z námětu o Alžbětě Báthory, disponuje krásnou Ingrid Pitt v hlavní roli a i docela bohatým scénářem s několika dramatickými linkami mezi postavami. Režijní uchopení filmu je ale hodně odlehčené, více než historické filmové drama z velkého plátna evokuje televizní zábavu. Je to cítit již v nelogickém chování vedlejších postav v první polovině filmu, v nepohlídané přirozenosti dění. V druhé polovině, kdy se děj rozehraje mezi více postav, je pak tohoto ledabylejšího přístupu škoda. A na horor se zde netěšte vůbec, scének je jen pár a mají po pár sekundách, jen aby se neřeklo. Slabé tři hvězdy. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Hammerovská variace na grófku z Čachtic s překrásnou Ingrid Pitt v hlavní roli Alžběty, herecky je ovšem prachbídná. Chybí mě tu pochmurnější atmosféra, některé scény působí úsměvně a myslím, že i nechtěně legračně. Dramaturgie pokulhává a škodí celistvosti příběhu nesmyslnými a zmatenými zvraty. Výprava je taky slabá, kulisové ateliéry moc strašidelně nevypadají, temné nasvícení absentuje. To stejné lesní exteriéry, budící dojem městského parku. Celkově by to chtělo více krve, více hrůzy, více hororu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Obraz, ktorý sa objaví počas úvodných titulkov, je obraz maďarského umelca Istvana Csoka z roku 1896. Zobrazuje skutočnú grófku Bathory, ktorá sa teší z mučenia mladých žien jej služobníkmi. Vo vnútornom nádvorí v jednom z jej hradov sú nahé dievčatá polievané vodou a hádzané do snehu. (molcan2)
  • Hoci BBFC požadovala strihnúť niektoré scény (a film zostal podľa ich webových stránok zostrihaný), úpravy neboli nikdy vykonané. (molcan2)

Reklama

Reklama