Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire a Norman odvážejí svou dceru Caitlin na koleje vysoké školy, kde začíná studovat. Claire je smutná, ale zároveň se těší, že bude mít víc času na sebe. Jejich sousedé, Warren a Marie Fureovi, se nastěhovali před pár týdny a neustále se hádají. Jednoho dne se Marie svěří Claire, že se moc bojí, vtom se vrátí její manžel a ona uteče do domu. Claire to trápí a druhý den za sousedkou zajde, ale ta není doma. Claire v noci nemůže spát a z okna vidí, jak soused nakládá do auta velký balík. Probudí Normana, ale auto je pryč. Claire hází psovi míček do jezera, které mají u domu a zdá se jí, že pod hladinou vidí mrtvolu. Navíc se celý den samy od sebe otevírají zadní dveře a náhle začne hrát i věž. Claire má strach a jede za Normanem, který pracuje v laboratoři na genetických výzkumech, do práce. Druhý den opět slyší v domě zvuky, otevírají se dveře, padají věci ze stolu. Claire se znovu vydává k sousedům, setkává se s Warrenem, ale s Marií prý nemůže mluvit… V noci jde Claire do koupelny, odkud se valí pára, vana je plná vody a pod hladinou vidí odraz mrtvé ženy. Druhý den ji Norman pošle k psychiatrovi. Claire se mu svěří, že doma viděla ducha a psychiatr jí poradí, ať s duchem naváže kontakt. Claire se svou kamarádkou Jody uspořádá seanci, ale k ničemu nedojde. Claire nechce, aby o tom věděl Norman – před rokem měla totiž autonehodu a od té doby se o ni manžel moc bojí. Jody odjede a z koupelny jde opět pára, vana je plná vody a Claire slyší hlasy… (TV Prima)

(více)

Recenze (326)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na toto som bol ešte na premiéru a kino zážitok na mňa tak silne zapôsobil, že je to film pre mňa s plným počtom. Thrillerovo veľmi dobre prepracované a má to aj strašidelné momenty, ktoré síce čakáte, ale i tak vás to vyľaká. Ja mám slabosť na duchárske horory, z toho mám fakt husiu kožu. Veľmi dobrá je tu transformácia oboch postáv a obsadenie takisto špičkové. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Štandardný triler s mierne mysterióznym pozadím, pri ktorom má divák hádať, či je zlo vo filme materiálne alebo nadprirodzené. V istom bode sa dá pomerne ľahko predvídať, kam príbeh smeruje, čím sú diváci obratí o napätie. Aj preto ma záverečná tretina, v ktorej bolo prakticky všetko jasné, príliš nebrala. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

V niektorých momentoch to rozhodne malo atmosféru. A ešte obsadeniu nemám prakticky čo vyknúť. Chybou filmu je však, že na svoju dĺžku 130 min je doslova príšerne nudný a s veľkou pravdepodobnosťou pri ňom zaspíte. Ale rozhodne neprídete o veľa, lebo tých mrazivejších momentov je zúfalo málo. Tentokrát to Zemeckisovi takmer vôbec nevyšlo a jedná sa o jeho najslabší film. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford (Norman Spencer), byl dokonalým manželem do té doby, než jedna osudová chyba zasáhla jeho domov.. Scénář : Clark Gregg. Kamera : Don Burgess. Hudba : Alan Silvestri - 2001 - ASCAP Film and Television Music Awards - vítěz. Strašně jsem si oblíbil Harrisona Forda a jeho herní vyjadřování. Možná někdy přehodnotím na pět - ale nejdříve se ještě jednou podívám. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Od Zemeckisa ako od tvorcu jedných z najoriginálnejších filmov za posledné roky, by som naozaj nečakal, že sa dopustí niečoho podobného.Vykrádačka a zlepenec všemožných scén z Hitchovýc, ale aj iných filmov, je do očí bijúca, keď sa ale pozliepa v tom správnom poradí, a natočí s patričnou úctou a rešpektom, nemám to Robertovi prečo zazlievať. Skvelá mysteriózna vsuvka sa tvorcom vymkla z rúk len v samotnom závere, kde si asi nevedeli rady, zamotali sa do zbytočne komplikovaného scenára a pri zjavnom zatlačení do kúta sa dopustili chyby, ktorá film posunula v mojich očiach 'len' na čisté štyri hviezdičky. Rozžeravený dej bolo nutné kovať, pokiaľ bol ešte horúci, príbeh je však poskladaný z úplne odlišných celkov a tak výsledok pôsobil na ľudí určite rozličným dojmom. Zemeckis však pohotovo reaguje na každú scénu a film stmeľuje skvelá a ohromná porcia napätie, pri ktorej ma neraz striaslo od nepríjemného pocitu strachu. Žiadny zbytočný krvák, žiadne jednoduché a prvoplánové ľakacie scény, jednoducho podmanivo napätá atmosféra, perfektná ponurá hudba a skvelí herci. 80%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Trailer obsahuje scénu, kde si Claire prohlíží fotografii a zahlédne v okně obličej ducha. Tato scéna se ale ve filmu nakonec neobjevila. (HappySmile)
  • Když se jde Clarie (Michelle Pfeiffer) podruhé podívat do koupelny a nahne se nad vanu, můžeme v odrazu na vodní hladině spatřit jednoho ze členů štábu. (Claude Speed)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. července 2000 ve Westwoodu (Kalifornie, USA). (Varan)

Reklama

Reklama