Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (180)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka jako první díl. Pokud se Vám první film nelíbil, tak nemá cenu koukat na druhý díl, jelikož byste byli opět zklamaný. Já osobně mám první Enolu Holmes rád, a na druhý film jsem se těšil. A jsem rád, že mohu napsat, že mě film nezklamal a dostal jsem od něho to, co jsem od něho dostat chtěl. Režisér Harry Bradbeer odvádí velmi dobrou práci, jeho režie je svižná, zábavná, má několik parádních momentů a naplno se mu daří využít jistou odlehčenost samotného příběhu a i samotné hrdinky. Osobně jsem byl příjemně překvapený, protože samotná detektivní zápletka je hodně dobrá a parádně vystavěná. Millie Bobby Brown je v této roli velmi dobrá a je vidět, že si jí užívá a má radost, že tu postavu může hrát. Brown dává Enole jisté osobní kouzlo, hravost a zábavnost. Henry Cavill si krade každou scénu pro sebe a jako Holmes je bezchybný. David Thewlis si svého slizkého záporáka dost užil a jeho lehce přepálený výkon výkon mě bavil. Totéž vlastně platí i pro Helenu Bonham Carter, jenž má zábavné scény plné výbuchů. Film má dobrou vizuální stránku, a je vidět, že se na něm nešetřilo. Kostýmy, detaily a výprava vypadá moc dobře. Já si film hodně užil, ale rozhodně není bez chyb. Co se týče délky, tak tam bych krátil klidně o dvacet minut, aby byl film údernější a nebyl, tak ukecaný. Líbilo se mi poselství a vyznění filmu, i přestože působí lehce křečovitě a vychtěně. Bohužel už teď vím, že to pro mnohé bude největší zápor filmu a bude to důvod, proč ho budou hodnotit hůře, než si skutečně zaslouží. Enola Holmes je fajn oddychovka, která dokáže dobře pobavit a něco sdělit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi svižne nakrútené pokračovanie, ktoré sa mi páčilo ešte o jeden hrdzavý vlas viac ako prvá časť. Máme tu typicky komplikovane napísaný sherlockovský prípad, kde všetko so všetkým súvisí, stopy odhaľujú obaja súrodenci vďaka svojej inteligencii a je to samozrejme prehnané presne tak, ako si látka vyžaduje. Máme tu zopár šikovne nakrútených paralelných montáží, veľa nepatrných detailov sa ukáže byť o pár desiatok minút veľmi zásadných a atmosféra Londýna druhej polovice 19. storočia je uveriteľná a nechcelo sa mi z neho odchádzať. No a kto je Moriarty, to vás možno napadne skôr, ako bolo zamýšľané a možno vás jeho identita naštve, ale myslím si, že nemá význam si preto nechať kaziť zážitok. Takže tu sa pripájam, rovnako ako v prvom prípade, na stranu nadšenej zámorskej kritiky. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

M. B. Brown teď bude všude plno a naprosto zaslouženě. Skvělá herečka vede současnou mladou generaci a dělá to skvěle. Enola na ní stojí, sekundují ostřílené obličeje. Prostředí a akce skvělé, nenudí. Tady je ale potřeba hlavně nebrat nic moc vážně. Odpolední zábava se sympatickými postavami a bohužel teda i klasikou Netflixu.... černoši, gayové, ženy v rolích mužů a podobné bez prominutí pičoviny... škoda slabšího scénáře... ale s tím se počítalo. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zlepšenie oproti prvému dielu. Stále ale s rovnakými chybami a nevyužitým potenciálom. Sedel mi štýl humoru a bavila ma zápletka. Dobové zasadenie, kostýmy a viac priestoru pre Cavilla. Aj finále bolo lepšie a vlastne sa nebránim tomu že z toho Netflix asi bude chcieť spraviť väčšiu sériu. Chýbala mi silná záporna postava, Moriarty bol prešlap s nulovou charizmou na ktorý budem chcieť rýchlo zabudnúť. Millie bola miestami otravnejšia ako v prvom diely, a ku koncu som cítil že film trvá dlhšie jak je treba. Scenár má pripravené nečakané zvraty, no to ako náhodne do seba všetko pekne zapadá (a to bol pre mňa problém už od začiatku) bolo moc prvoplánové. Ide ale o fajn zábavu, čo bol asi aj hlavný ciel. Pôsobilo to na mňa atraktívne a s chuťou odlíšiť sa. Hlavne vizuálne. Príjemný film na relax s množstvom klíše, ajtak ale prevládajú pozitívnejšie dojmy. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Průměr, těžkej průměr, ale nějak se mi nechtějí dávat jen 2 hvězdičky. Charisma Cavilla a Thewlise sice nemá šanci zachránit nudu, která pohlcuje film skrz na skrz, ale nějaká ta akce, aby mě vyvedla z dřímoty, se objeví. Ve výsledku je to víceméně stejné jako jednička, s tím rozdílem, že Holmes numero uno dostal více prostoru a tím vyvažuje nedostatky filmu jinde. Tím, kam Enola Holmes (1 i 2) záměrně směřuje, se divím, že Dr. Watson není žena. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Enola (Millie Bobby Brown) si za svoje krycie meno vyberie "Hilda", čo je zhodou okolností aj meno matky Williama (Gabriel Tierney). (belinko)
  • Úvod filmu odkazuje na ďalších veľkých detektívov viktoriánskeho Londýna; Detective Field, Reginald Swain, Mackenzie Macintosh a Sir Alfred Hornblower. Charles Frederick Field bol skutočným zakladajúcim členom Metropolitnej polície, ako ctižiadostivý herec mal záľubu v obliekaní sa do prestrojení a po odchode do dôchodku sa stal súkromným detektívom. Bol priateľom Charlesa Dickensa a slúžil ako inšpirácia pre postavu inšpektora Bucketa v románe "Bleak House". Detektív Constable Reginald Swain bol postavou v dlhotrvajúcom britskom policajnom seriáli Dixon of Dock Green (od r. 1955). Mackenzie Macintosh môže odkazovať na Rushmore 'Mac' Mackenzie, hlavnú postavu v sérii súkromných detektívnych románov od Davida Housewrighta. Alternatívne to môže odkazovať na Mackenzie Macintosh, viktoriánsku grafickú dizajnérku a manželku Charlesa Rennieho Mackintosha. Alfred Hornblower sa môže odvolávať na Alfreda Swainea Taylora, viktoriánskeho toxikológa a medicínskeho spisovateľa prezývaného otec súdneho lekárstva a Horatia Hornblowera, hlavnej postavy v sérii námorných dôstojníkov C.S. Forestera. (belinko)
  • Sam Claflin (Mycroft Holmes) si nemohol zopakovať svoju úlohu kvôli inému natáčaniu. Režisér Harry Bradbeer povedal, že ho naozaj chcú späť do pokračovania, ak bude tretí diel. (belinko)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno