Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (180)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách lepší než jednička - zejména z dějového hlediska, případ je parádní a zajímavý a svižně odsýpá, pořád se tam něco děje, což minule rozhodně nebylo pravidlem. Ale toho Moriartyho jim teda fakt neodpustím, Tohle opravdu nemuselo být... Cavillův Sherlock má víc prostoru a s báječnou Millie má skvělou chemii, oba si role maximálně užívají a je radost to sledovat, jeho častější přítomnost celku dost prospěla. Akce i humor fungují, romantiky je tak akorát, dobová atmosféra je skvělá a David Thewlis naprosto úžasný. Fakt jsem se bavil, poctivá podívaná, která jako celek naštěstí jen dokázala pozitivně překvapit. Trojku bych si dal. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Nudná a chaotická podívaná z morbidně multikulturního viktoriánského Londýna. Otravné z minula zůstalo, to svěží z minula chybí. Takže za mě oproti minulému (viděl jsem včera, takže opravdu pamatuju čerstvě) sestup dolů. Mimochodem nebylo to ještě ani v polovině a zvažoval jsem hvězdičku jen jednu. V samotném závěru s “Moriartym” to byla už jistota a u potitulkové scény jsem zvažoval odpad. Prakticky jediné co hodnocení zachránilo byla ta historická reference. Pozn.: a koho mé hodnocení pobouřilo si může zahrát hru “najdi svého černouška” na dobové fotografii oné stávkové odborové organizace. ()

Reklama

Bad Guy 

všechny recenze uživatele

Enola Holmesová 2 je zábavná. Brown místy neomylně mluví a reaguje na diváky, což je místy osvěžující. Enoly odbočky spolu se zdařilou výpravou dodávají pocit zajímavého příběhu. Animované scény napodobují romány Nancy Springer a fungují jako jakési důležité indície. Jedná se o prima věc, která přidává blockbusterům jednoduchý umělecký podtext. Díky tomu je i postupné vyprávění příběhu působivější. Hry na kočku a myš nejsou vždy zábavné. Enola není nepřemožitelná. Ženy ve filmu jsou sice jakýmsi terčem a pod útlakem tehdejší společenské doby, ale rozhodně nejsou slabé a dávají to až moc najevo (feminismus zde opět srší a občasně dost vynuceně). Bojují o přežití a dělají si srandu z těch, kteří je podceňují. Postavy pomalu dospívají, což je místy dobré a místy i na škodu, protože v některých případech to ubírá na charakteru dané osoby. Tvůrci chtěli očividně přivést divákům zapeklitou a provázanou detektivku, která se nakonec stala extrémně překombinovanou podívanou, což je největším kamenem úrazu u tohoto snímku. A to je nakonec velká škoda. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj napriek rušivým momentom ( v podobe dnes už až násilne pôsobiacej politickej korektnosti ), ide o pútavé, modernistické dobrodružstvo, ktoré prvý diel nielen zdoláva, ale aj prekonáva. A to vo všetkých smeroch ( dokonca aj v tej spomínanej korektnosti ). Takže sa neduhy dali prekuknúť a prehltnúť. Aklimatizácia diváka je tu potrebná. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi tu menší část, která si myslí, že jednička byla lepší. Viděl jsem to těsně za sebou a i tady mě bavila hravost, hlavní hrdnika, napády, výprava, ale bohužel míra feminismu překračuje mez kterou jsme ochoten snášet, chtěl bych vidět kdyby to bylo opačně, kolik feministických spolků by požadovalo zákaz tohoto filmu. Tohle je strašná škoda, jinak to vůbec není špatný. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení filmu probíhalo v Anglii ve městech Kingston upon Hull, Londýn a ve filmovém studiu Shepperton. Točilo se v období září–říjen 2021. (GASTON73)
  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna. (Rominator)
  • Enola (Millie Bobby Brown) si za svoje krycie meno vyberie "Hilda", čo je zhodou okolností aj meno matky Williama (Gabriel Tierney). (belinko)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama