Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (180)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Post-milenialka Millie ma uz 18 a ako mladej anglickej rebelujucej dame jej to v tejto serii celkom svedci. Moj dojem bol vsak lepsi z prveho filmu. Preslovy na kameru su vsak stale vtipne a starsi "brasko" Sherlock, ktoreho si samozrejme mladsia sestricka musi kvoli cool-ovosti doberat, je tu viac nez vitany. Cavill je sympos a vyborny herec. Pribeh ma vsak trochu nudil. Zaver bol jasnou agitkou a bije do oci poriadne. Skoda tej ocividnosti a prvoplanovosti. Slabsi priemer. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Enola je na stope vraha dievčat zo zápalkárne. Je na stope niečomu väčšiemu v najvyšších kruhoch. Na pomoc jej ale musí prísť aj brat s mamou a tak tu máme celú rodinu Holmes. Herecké obsadenie: Enola je dokonalo zahratá a páči sa mi ako Millie dokáže hrať v niekoľkých rovinách a stále byť pozerateľná. To sa nedá povedať o Henrym, ktorého nadrozmerná ramenná muskulatúra je pre Holmesa asi tak typická ako leto pre Rusko. Prevedenie: Narážame na podobné chyby ako minule a musím sa priznať, že je ich tu možno aj o čosi viac. Rozvetvenie príbehov síce nie je až tak košaté ako tomu bolo minule ale na hlavnú dejovú linku sa tiež nekladie prílišný dôraz. Indície sú ozaj idiotské a netypicky Holmesovské, že si pri nich poviete toto som si nevšimol a on hej. Proste sú prehnané.  Pocity: Nepáči sa mi ak hlavná postava komunikuje s divákmi doma v obývačkách. A nepáči sa mi ani genderovsky zvolený Moryarty, ktorý je ikonický Holmesov nepriateľ a toto hraničí až s zneuctením Conanovho diela. Pridaná hodnota: Detektívka so sveta Sherlocka Holmesa pri ktorej nie je až tak moc potrebné používať mozog. 59% ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Dostali sme v podstate presne to isté ako v jednotke, čo je len dobre. Opäť sympatická Millie na ktorú je radosť sa pozerať, viacej Cavilla začo tiež palec hore a opäť je to skôr taká zlatá úsmevná detektívka. Je to aj celkom zamotané, koniec ma bavil a chválim aj soundtrack. Kľudne by som bral pokračovanie. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi tu menší část, která si myslí, že jednička byla lepší. Viděl jsem to těsně za sebou a i tady mě bavila hravost, hlavní hrdnika, napády, výprava, ale bohužel míra feminismu překračuje mez kterou jsme ochoten snášet, chtěl bych vidět kdyby to bylo opačně, kolik feministických spolků by požadovalo zákaz tohoto filmu. Tohle je strašná škoda, jinak to vůbec není špatný. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tedy, jen ve zkratce.. První díl Eboly byl celkem vítaným materiálem pro uskřinuté homofeministické transkřižníky a nadějné nevyhraněné deprivátory s rokem narození nad dva tisíce. Pro nás ostatní netolerantní homofobní zmrdy, kteří odmítají sluníčkový náhled na svět a všech čtyřistadvacetsedm pohlaví se všemi jejich poddruhy, znamenala Ebola jen fádní zábavu s velice zanedbatelnou snahou zaujmout diváka, používajícího mozek. A pak přišla Ebola dvě. Vylepšená těžkotonážní homohoufnice, pálící ostrými do řad zmatených frustrátů, kteří právě upustili od sledování Spongeboba, kde nabrali veškeré dosavadní zkušenosti a vědomosti, toužíc po hutnější látce pro další seberozvoj a studium. Ideální překlenovací materiál! Pak už snad jen Sex ve městě a Opuštěný, říznutý nějakou tou Dánskou dívkou! Ale zpět k Ebole cvaj! Scénáristé přitlačili na pilu a vytvořili ještě znepokojivější flusanec do tváře Ej Sí Dojla. Doufal jsem, že z první hravé a veselé Enoly vytvoří něco zábavnějšího, poučí se z nedostatků a vypilují ji do dokonalosti, nebo alespoň k lepšímu dojmu. Vyzdvihnou talent mladé herečky a dají divákům něco svěžího. Stylem se blížícího například Tenkrát na východě a Deadpoolovi. Bohužel to vzali opačným směrem a vytvořili toxickou Ebolu, pohřbenou pod nánosem tupé nezábavné propagace ženské nezávislosti a chabé rádoby zábavy. Jsem hrubě zklamán. I hereckým obsazením a výkony. Korunu tomu nasadil Moriarty; negr v sukni. To už jsem kroutil hlavou. Bída a zmar. 30% ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Firma i ve skutečnosti tvrdila, že pracující umírají na tyfus. Jednalo se však o skutečné onemocnění po práci s bílým fosforem. Žíravá povaha fosforu, se kterým pracovali a každý den vdechovali, vedla k tomu, že se jim nejprve pomalu rozkládaly zuby a poté čelistní kosti. (sirjohn)
  • Příběh je založen na skutečné historické události, stávce dívek z roku 1888 a na životě dělnické aktivistky Sarah Chapman. Nemoc způsobená bílým fosforem byla rovněž skutečná. Od stávky r. 1888 v Anglii uplynulo více jak dvě dekády, než byl bílý fosfor v r. 1910 zakázán. V ostatních zemích Evropy byl zakázán dříve (sirjohn)
  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna. (Rominator)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama