Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Parádní béééčkovej film s nadějným nabouchaným Dolphem Lungrenem u kterého jsem se náramně bavil supr scény. Ruského důstojníka Specnaz zahrál švédský svalovec naprosto přirozeně a zvlášť v první půlce filmu z něj přímo sálá "smrtící mašina" Nechtěl bych ho potkat nasranýho uprostřed války a ještě na špatný straně bojiště. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Z dětství jsem si z tohohle Lundgrenova typického akčního béčka 80. let pamatoval jen ten úžasný monstr kulomet a dvě závěrečné scény (granát, vrtulník). Nyní (2012) už asi vím proč - on ten film totiž o mnoho víc pamětihodného nenabízí... :-( Leda snad ještě pouštní automobilovou honičku, ale ta zaujme nejvíce tím, že od začátku do konce při ní hraje řízný rockenrol. ;-) 50 % ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Láska mýho dětství a určitě jeden z klenotů Dolphovi herecký kariéry! Je to film krapet podloženej rasovou tematikou a řekl bych, že díky tomu mohl trochu těžit, protože takových akčňáků bylo málo. Ale z čeho především těžil, je to, že v něm běhá jeden kurva nasranej ruskej navoskovanej válečník v boxerkách a chce se mstít! Lundgren v životní fyzické formě, tu muskulaturu zde má brutální! Respekt z něj šlehá! Paní nostalgie za 90% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Arnie si dával rande s panem Predátorem v jihoamerické džungli, Bruce snižoval počty teroristů na letišti v Los Angeles, Sly ruku v ruce s ušlechtilým Afgánským lidem propagoval olovo a červenou barvu v Afganistánu, Van Damme si hrál s Bolo Youngem na kopanou tak, že absenci fotbalovýho míče nahradili svejma hlavama a Dolph Lundgren ? Tak ten běhal po Africe v homosexuálních trenýrkách a hrál velmi zábavnou hru, na koho se kamera koukne, toho Dolphíček odbouchne. Ano, ano to jsou osmdésátá léta a naši ostří hrdinové, kdo by ty časy nemiloval. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Štandartné osemdesiatkové béčko kde sa z Dolpha Lundgrena ako príslušníka Specnazu stane hrdinný ochránca afrického ľudu proti zlotrilým sovietským agresorom. Nudná a značne naivná záležitosť s nezáživnou akciou. Najväčší kopanec pre diváka však nastane na záver pri tradične akčnom zúčtovaní kde logika dostala dovolenku a z filmu sa stane dobrá paródia. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Po útěku z vězení v čase 59:42 Nikolaj Radčenko (Dolph Lundgren) jde na vrchol písčité duny a má dlouhé vojenské kalhoty. V dalších záběrech po celý zbytek filmu má již pouze kraťasy. (Horryx)
  • Pre miesto odohrávania tohto filmu sa tvorcovia pravdepodobne inšpirovali tým, že väčšina afrických štátov bola v čase socializmu vo veľkom zásobovaná vyraďenou technikou zo socialistického tábora. (A deje sa tak stále.) Takže pre film nebol problém zohnať ruské osobné terénne vozidlo UAZ-469 (kópia amerického JEEP), stredné nákladné vozidlo GAZ-66 a neposlednom rade stredný tank T-34/85 . (andykovac)
  • Po tom čo Dolph Lundgren (Nikolai Rachenko) vystrelí na tank z granátometu, tank končí s natrhnutou hlavňou, o pár záberov je hlaveň znovu nepoškodená. (johnsnow)

Reklama

Reklama