Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Padej, českej šmejde !!" ;) I křovák se mohl potrhat smíchy, hlavu si ukroutit, to až tak moc je tahle Lundgrenova - Ten je tu mimochodem opravdu výtečný !! - rambovská variace převážně zábavná.. Hodně slušné béčko, jemuž však příliš nesluší režijní břídil Joseph Zito, jinak jde ovšem o legendární záležitost.. V jakém jiném americkém bijáku se mluví o zkurvených Čechoslovácích ?? ()

oLí 

všechny recenze uživatele

No tak tohle je akční pecka, viděno 21 let po vzniku filmu, takže žádná nostalgie, ale asi mám pro tenhle typ filmu určitou slabost a dnes mi dost chyběj. Dolph je tu fakt těžkotonážní machr a Nikolai Rachenko je určitě jedna z jeho TOP hlavních rolí, já toho kluka blonďatýho mám ze tria padlých akčních hrdinů ( Lundgren, Seagal, Van Damme ) asi nejrači. Vydařenou akci jsem čekal, ale na 4* to vyšvihl i poměrně dobrej příběh, hlášky novináře, XiXaO a Africká přenádherná příroda, Dolphik tu moc nemluví, ale když už z úst něco vypustí, stojí to za to. [7.5/10 březen 2010] ()

Reklama

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Ako malý chlapec som bol tak povediac na tomto filme závislý :) Inak povedané, akčná klasika, ktorá sprevádzala isté roky môjho detského života. Ešte za čias, keď som mal bezstarostný život som sa nevyznal do takých slov, akým je SPECNAZ. Bolo mi to proste cuzdie, ale stačilo mi, že som videl nejaké dve-tri akčné scénky a na konci filmu silný samopal a bol som paf :D Dolph Lundgren nepatrí medzi mojích obľúbených hercov, ale siláka, ktorý pretrpel aj mučenie v podobe ihiel, ktoré mu prepichovali cez slabiny a nevidal pri tom ani hlások :D Červený obal VHSky si užil svoje no :) ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Akční klasika z 80. let, která pro mě patří k tomu nejlepšímu, co Dolph v akčních filmech natočil. Příběh je jednoduchej, akční scény parádní. Je to hodně podobný Slyovu Rambovi (Hlavně trojce) a Arniemu Komandu. Dolp je jako ruský Spenaz věrohodný a ve filmu je ve skvělé formě. Je zde spousta skvělých hlášek u kterých se vždy zasměju. Akční scény jsou plný mrtvých, parádních výbuchů a pěkně natočené. Ani v dnešní době se filmek nemá za co stydět. Za mě 100% :) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Red Scorpion je pre mňa prekvapujúco celkom nudný film, kde absentuje kadencia (povinných) hlášok. Akcia je obstojná, predovšetkým v závere sa to snaží Zito dohnať na štýl Komanda... A Dolph...ten je skrátka Dolph- megadrsný total tupý výraz- vynikajúci herec! :) Dozvuky zlatej éry akčných béčkových sračiek... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Po útěku z vězení v čase 59:42 Nikolaj Radčenko (Dolph Lundgren) jde na vrchol písčité duny a má dlouhé vojenské kalhoty. V dalších záběrech po celý zbytek filmu má již pouze kraťasy. (Horryx)
  • Původní lokalita natáčení bylo Svazijsko. Vybavení, herci i členové štábu už byli na místě, když jim úřady zrušily povolení. Štáb tedy musel najít jinou lokalitu, kterou se stala Namibie. (Cheeker)
  • Dvojhlavňový kulomet, který na začátku filmu zkouší plukovník Zayas (Carmen Argenziano) a na konci ho používá Nikolai Rachenko (Dolph Lundgren), je upravený belgický FN FAL. Ve filmu má připomínat ruskou experimentální útočnou pušku Avtomat AO-63. (Saur.us)

Reklama

Reklama