Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Parádní béééčkovej film s nadějným nabouchaným Dolphem Lungrenem u kterého jsem se náramně bavil supr scény. Ruského důstojníka Specnaz zahrál švédský svalovec naprosto přirozeně a zvlášť v první půlce filmu z něj přímo sálá "smrtící mašina" Nechtěl bych ho potkat nasranýho uprostřed války a ještě na špatný straně bojiště. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ve své době naprosto nedoceněná perla akčního filmu. Naprosto nejlepší Lundgrenův film, jaký jsem od něj viděl. Film prověřený časem jsem viděl přesně po 20ti letech a byl jsem vyloženě nadšen a překvapen. Zito jako obvykle odvedl profesionální práci. I dnes velmi dobré a koukatelné akční scény, obrovské množství masivních výbuchů, nejmíň stovka postřílených nepřátel, Lendgren je obrovský hovado, kterýmu jsou všichni tak po kozy a když někomu utře rukou nebo nohou, tak ten jde hned k zemi. Jeho výraz v obličeji překonává Arnieho Terminátora a konkuruje Slyemu v Rambovi 4. Ale když se v několika scénách usměje, jeho postava dostává naprosto jiný rozměr. Celý film je vlastně o přerodu vymatlané vojenské gumy-stroje na smrt v myslícího citlivého a vděčného člověka-stroje na smrt. Jeho vztah s prťavým křovákem jsem jako dítě nechápal, ale dnes to dodává filmu ještě mnohem větší hloubku. Ve chvíli, kdy Rusáci pokropí křovákův mírumilovný kmen chemickou sračkou a všechno živé umře, jsem měl už ruce zaťaté v pěst ... Ve finále, kdy Lundgren popadne ultra-kulomet ála Sly a Arnie, bylo vymalováno ... Špičkový, nedoceněný a nadčasový akčňák, který jsem musel (znovu)objevit až 20 let po jeho vzniku ... Uznávám, že vykrádá Arnieho, Slyeho a Norrisovy akčňáky, ale to přece vůbec nevadí... Bomba! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Že by se nám porouchal vraždící stroj?" V Africe se poláme všechno. Ale ponechme stranou fantazii, že by ruský voják upřednostnil pocity před rozkazem a užívejme si to. Ono to samozřejmě není zrovna lehké brát vážně Afriku plnou českých a kubánských vojáků, ale Nikolaj je borec, který dokáže rozpoznat tu "správnou" skupinu černoušků a vystřílet jim svobodu. S tímto blonďatým mládětem king konga prostě v osmdesátkách bývala docela zábava. Dneska už je to trošku slabší, ale nostalgie mě vždycky trošku rozstřílí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren je síce Švéd, ale len málo kto dokázal tak presvedčivo zahrať Rusa. Už vo filme "Rocky 4" bol ako nabúšený ruský boxerista Ivan Drago skvelý, veľmi presvedčivý. Znova si vyskúšal pózu drsného Rusáka v akčnom, vojnovom snímku "Červený škorpion". Zahral si príslušníka tajnej, vojenskej služby, ktorý zradí svoju vlasť a pridá sa na stranu nepriateľa. Nikolaj totiž zistí, že jeho komunistická matička Rus je bezcitná, rozpínavá mrcha. Tak si povie "Eto uže net!" a postaví sa do čela radikálnych rebelov. Pomôže tak vykopať svojich bývalých súdruhov z fiktívneho, afrického štátu Mombaka, kde Sovieti chceli presadzovať svoje geopolytické záujmy a socialistickú ideológiu. ** ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Láska mýho dětství a určitě jeden z klenotů Dolphovi herecký kariéry! Je to film krapet podloženej rasovou tematikou a řekl bych, že díky tomu mohl trochu těžit, protože takových akčňáků bylo málo. Ale z čeho především těžil, je to, že v něm běhá jeden kurva nasranej ruskej navoskovanej válečník v boxerkách a chce se mstít! Lundgren v životní fyzické formě, tu muskulaturu zde má brutální! Respekt z něj šlehá! Paní nostalgie za 90% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Z histórie: 36 000 kubánskych jednotiek prišlo do Angoly v rokoch 1975-76 po rozpade portugalských kolónií, na pomoc novovzniknutej angolskej vláde. (andykovac)
  • Po útěku z vězení v čase 59:42 Nikolaj Radčenko (Dolph Lundgren) jde na vrchol písčité duny a má dlouhé vojenské kalhoty. V dalších záběrech po celý zbytek filmu má již pouze kraťasy. (Horryx)
  • Prvotní rozpočet byl 8 milionů amerických dolarů, ale nakonec se vyšplhal na 16 milionů. (Cheeker)

Reklama

Reklama