Reklama

Reklama

Černý telefon

  • USA The Black Phone (více)
Trailer 1

Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. Ty mají jeden společný cíl – postarat se o to, aby Finneyho příběh neskončil tak tragicky jako ten jejich. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (460)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Sice Chmaták, ale manták." Unesená oběť vám ve sklepě dělá bordel jako v tanku, bez povolení stavebního úřadu provádí demoliční a výkopové práce a vytrhává mříže? Jak zareagujete? Například alespoň na tu očividně chybějící mříž v okně?! Uhodli jste, vůbec nijak! A já bloud dosud myslel, že bránit vězněnému v útěku patří k dobrým mravům všech žalářníků. Btw, okno mínus mříž plus pevná role koberce, napadá vás to co mě, ohledně útěku? Scenárista byl zlobivý chlapec, musím ho potrestat! Takhle mi propíchnout černý balonek a zkazit prima retro výlet do osmdesátkového sklepa, to se nedělá. Výlet do časů, kdy ještě nebyly žádné chytré mobily pro debily a mít doma (ve sklepě)  pevnou linku bylo doslova k nezaplacení. Jen tři slabá cinknutí v hodnocení zazní. Věnované Finneyho milující sestře, culíkaté školačce s tváří indiánské lolitky, senzibilně zasněné, ale v reálu se i do brutální rvačky zapojující. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pekna pracicka, ale je tam toho mozno az prilis. Atmosfera je posobiva, postavy funguju a je to s chutou natocene. Nadsenie z jednotlivosti sa vsak aj tak nepretavilo v uzasny celok. Neviem, ci sa blbo adaptovalo alebo prilis strihalo, no tato story si zasluzila kosatejsiu stopaz, nech to vsetko viac vynikne a dokaze intenzivnejsie chytit pod krkom. 7/10 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Derrickson je lepší režisér ako scenárista, respektíve adaptátor predlôh. Keďže je zdrojový materiál poviedka, asi v nej nebude veľa zvratov ani deja a ono to nakoniec platí aj pre samotný film. Očakával som pevnejšie previazanie rád volajúcich s dopadnutím vraha a rozhodne som čakal, že keď už scenár písali dvaja, tak ich napadne, kde hapruje logika. Výskyt čiernej dodávky v meste bez povšimnutia okoloidúcich sa pomaly stáva legendárny lapsus a niektoré veci nedávajú zmysel ani v závere. Atmosféra a herci potešia, avšak oná polemika o násilí mala byť spracovaná pedantnejšie. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Scotta Derriksona mám rád, nemá zlé filmy a bol som zvedavý čo bude toto zač, no tento krát som netrafil vôbec do čierneho. Nebavili ma postavy, nebavil ma moc príbeh, celé mi to prišlo čudné a miestami som umieral od nudy. Zopár scén je napínavých a dobre natočených, tie Derrickson vie, ale ako celok ma to uspávalo, až som nakoniec zaspal a koniec som vlastne ani nevidel. Zvládol som trištvrte filmu. Ak som prišiel o niečo zasadne a dôležité, kludne ma neváhajte kontaktovať na nula deväť nula....skratka stačí keď mi napíšete do pošty. Ale budem asi viac rád, ak sa k tomu už nikdy viac nevrátim.  35% - 2* ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Scénář adaptuje dvacetistránkovou povídku a přitom působí jakoby komprimoval čtyřkilový román. Spousta nesouvisejících scén, zbytečné množství vedlejších postav, nepravděpodobné interakce či vztahy a hlavně je to celá fakt šíleně děravý. Scott Derrickson se chlubí tím, že na rozdíl od ostatních režisérů, pro něj není testovací publikum otravnou překážkou, nýbrž kreativním spolupracovníkem a přesně podle toho ten film vypadá. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • V čase 01:11:58 je v úvodu scény, která líčí příběh Vance Hoppera (Brady Hepner), vidět název obchodu GrabNGo. Je to přímý odkaz na vraha, který se v originále nazývá The Grabber (Ethan Hawke). (A7X92)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Reklama

Reklama