Reklama

Reklama

Temná dcera

  • USA The Lost Daughter (více)
Trailer 1

VOD (1)

Na dovolené u moře ji silně zaujme mladá matka. Jejich setkání jí ale připomene dávná tajemství, a tak začne rychle jít do tuhého. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (84)

Marze 

všechny recenze uživatele

Tento psychologicky thriller je na hranici mezi nezavislym a mainstreamovym. Dej se odehrava na neexistujicim fiktivnim reckem ostrove. Temat je odpovednost materstvi, omezenost seberealizace, selhani. Manzel mlade hrdinky je macho. Colmanova si nese trauma, je trochu otravna, introvertne osamela, ale roztomila. Jeji oblicej je dobre citelny i beze slov. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Režijní a scenáristický debut Maggie Gyllenhaal je především příslibem toho, že autorka si nechce vybírat banální témata a zpracovat je rutinním způsobem. Její atmosférický pohled na mateřství stojí na skvělých hereckých výkonech, pod tíhou tématu se však až příliš rozpadá. Více zde. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že najsilnejším elementom "The Lost Daughter" je jeho hlavná myšlienka. O tom, že nemať deti niekedy nie je prejavom sebectva. A dokonca si myslím, že sú ľudia, ktorí by urobili lepšie, keby žiadne deti nemali. A tomu tento film brilantným spôsobom nastavuje zrkadlo. No súčasne je to trošku monotónny a komplikovaný film, ktorého sledovanie je niekedy celkom náročné. Najmä ak chcete, aby ste sa trošku pohli v určitých bodoch z miesta. Musím pochváliť ale herecké výkony v tomto filme. Olivia Colman, Dakota Johnson, Jessie Buckley, Ed Harris... všetci pôsobia veľmi dobre vo svojich rolách a vedia svoje postavy predať. Je tu dokonca aj niekoľko celkom zaujímavých prekvapení. Nevedel som kam sa to celé postupne vyvinie a najmä z tej scénky na začiatku som tak vnútorne nevedel ako to vlastne dopadne. A čo to celé spôsobí. Možno to mohlo mať tťošku dynamickejšie podanie, no myslím si, že práve ten komornejší prístup k tomu filmu mu dodáva svoju vlastnú tvár a jeho hlavná myšlienka vyplynie oveľa silnejšie. Ale skrz všetky tieto pozitíva si vnútorne neviem predstaviť, že by som si to niekedy pozrel znovu. Hodnotenie: B ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Maggie Gyllenhaal si natočila prosolený a pískem prosáklý rozbor odvrácené strany mateřství. Olivia Colman hraje tu „zlou“ protivnou skoro padesátnici skvěle. Jen mi v těch střípcích z mozaiky o údělu matek chybělo silnější vertigo. The Lost Daughter tak vnímám podobně jako Pieces of a Woman coby herecké cvičení pro jednu postavu. Ale pod kůži se mi tyhle malá zrnka písku úplně nezadřela. Škoda, že Maggie nesáhla spíše po knize Lízni si a hrej od Joan Didion. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony naprosto skvělé. Olivia dokonalá, Jessie Buckley skvělá a i Dakota Johnson se mi moc líbila. Měla jsem občas velký problém si uvědomit, že je to Dakota. Ale film má 121 minut a těch 121 minut mi přišlo šíleně ale šíleně nekonečných. Nudila jsem se, strašně moc jsem se nudila. Jo, jsou tam zajímavé scény a upřímně nejvíc mě bavily ty flasbacky do minulosti, ale po většinu dobu jsem myslela na něco jiného nebo jsem měla nutkání dělat něco na mobilu. Prostě velká a nezáživná nuda. Tenhle film už rozhodně znovu ne. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (6)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

79. Zlaté glóby - nominace

79. Zlaté glóby - nominace

13.12.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 79. ročník Zlatých glóbů, které každoročně uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA). Předávání cen se má uskutečnit 9.… (více)

Reklama

Reklama