Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1519 se Hernán Cortés chystá na výpravu do Nového světa. Dva hledaní podvodníci Miguel a Tulio obehrají pomocí falešných kostek námořníky a před pronásledováním se ukryjí do sudu, který je vzápětí naložen na Cortésovu loď směřující ke břehům legendárního Eldoráda. Když je posádka objeví, jsou vsazeni za mříže. Miguelovi se podaří jablkem podplatit Cortésova koně Altiva, aby jim pomohl k útěku. Kůň se nedobrovolně stane jejich společníkem, když se snaží chytit hozené jablko a spadne přes palubu. Po mnoha dnech dorazí k břehům Ameriky. Všichni tři zlákáni vidinou neuvěřitelného bohatství se vydají džunglí za pokladem ztraceného zlatého města. Čeká je tam nejdůležitější rozhodnutí jejich života - zda dají přednost bohatství před opravdovým přátelstvím. (TV Nova)

(více)

Recenze (72)

Puyi 

všechny recenze uživatele

Eldorádo je pro mě jeden z nejoblíbenějších animáků ze všech a to už vlastně od dětství. Dobrý příběh, hudba... rád na tento film vždycky kouknu. Poprvé jsem ho viděl už docela dávno a dlouho, předlouho jsem ho hledal a jsem rád, že se to povedlo. :) ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že ma ELDORÁDO veľmi sklamalo. Čakal som výpravný dobrodružný animák, ale dostal som pomerne nudný film, ktorý starším nemá veľmi čo ponúknuť. A to mám animáky celkom rád. Všetky dobrodružné scény (ktorých je minimum) sú nedotiahnuté, ako napr. scéna úteku z lode a následná búrka, ktorú tvorcovia odbili pár zábermi. Čo mi ale prišlo ľúto, bol záver filmu, kedy na mesto Eldorádo tiahne Cortezova armáda, ale na vzájomný stret nedôjde. Nevýrazná je i orchestrálna hudba, čo ma dosť prekvapilo, keďže sú pod ňou podpísaní Hans Zimmer a John Powell. Ale pesničky sú pekné. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

První polovina je výtečná. Přesný mix romantiky, humoru, dobrodružství. Bohužel v druhé půlce to jde vše do háje a ze skvělého animáku tu máme nevyváženou kopii Disneyho filmů z drhhé poloviny 90tých let. Opravdová škoda. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovka se skladbami od Eltona. Nepřišlo mi to vtipné, ničím to nepřekvapilo, ale jakž takž to nakonec uteklo a bylo to za námi. Ale ten druhý hrdina, tuším Miguel, ten byl docela štramák, i když mu chybělo pár rozměrů. A ta slečna zlodějka, ta byla sexy! ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si okamžik, kdy jsem jako malé děcko ty dva chlapíky viděla v jednom AMV a od té doby jsem po nich pořád pátrala. Pak jsem nejspíš přestala, a aniž bych to čekala, na dovolené v zahraničí jsem viděla celý film ve španělštině. Zapsala jsem si španělský název. A když jsem ho konečně našla, skákala jsem radostí, jako malá. Tolik let jsem se snažila ten film najít a spatřit.. Jsem spokojená. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že jsem o této pohádce nikdy neslyšel. Za prvé je ještě dělaná klasickou animací, což nepřidá na kvalitě, a za druhé nic moc nepřináší - děj jepředem jasný, lehce zmatený a snad jediná opravdu vtipná a kvalitní scéna byla ta jejich májská míčová hra ULAMA...40% ()

Mary19 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný animovaný film, lehce podprůměrný film z Disneyho produkce... Úvod a cesta k Eldorádu je parádní, nechybí ji spád, humor a ani klasická disneyovská atmosféra... Ale v druhé půlce na nás přišla zrada, a tou byla veliká nuda... 60% ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Velice zábavné, neotřelé a o poznání dospělejší než jakýkoliv jiný film podobného formátu. Kvalitativně bych ho přirovnal k jeho mladšímu bratříčkovi Sindibádovi, rovněž od Dreamworks. Absence nějakého cílového záporáka je na jednu stranu osvěžující, na stranu druhou ale příběh postrádá nějakou ráznější tečku. Zároveň jsem názoru, že písničky zde nebyly třeba, ba naopak. Přesto se mi Eldorádo líbilo a upřímně nechápu finanční díru, kterou tento flick Dreamworks-u způsobil. Asi to nebyla moc plytká sračka, jakou je například Frozen. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

No na to že kreslené pohádky moc nemusím, možná protože mi většina z nich přijde depresivní, tak tahle se mi kupodivu líbila a musím říct, že jsem se celou dobu bavil. Celé to bylo zasazené v pěkném a barevném prostředí, postavy byly příjemné a sympatické a nejvíc mě asi bavila Chel. No a na závěr hudba a tam asi není co dodat prostě paráda Hans Zimmer a Elton John co víc chtít. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Výborná, osviežujúca a zábavná animovaná rozprávka od štúdia Dreamworks, ktorá Vás nadchne prepracovanou, pestrofarebnou animáciou, vtipným scenárom, zaujímavým dejom a dobrodružnými scénami. Eldorádo spracúva známu legendu o bájnom juhoamerickom meste Inkov celom zo zlata, ale trochu pletie historické fakty, keď do deja zasadzuje postavu Hernána Cortéza, dobyvateľa aztéckej ríše v Mexiku. Hudbu zložil vynikajúci Hans Zimmer v spolupráci Johna Powella, oproti jeho iným dielam je však o niečo slabšia. No a piesne Eltona Johna sa mi príliš nepáčili a myslím, že sa k deju ani veľmi nehodili. Krásna animácia však aj tak zatláča hudbu do úzadia a je základným pilierom tejto milej a príjemnej snímky. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Takto nejako vyzerá priemerná rozprávka. máme tu všetkého trošku a ničo dostatok. Trošku príbehu, trochu vtipu, nejaký ten záporák, sympatickí hrdinovia a samozrejme zviera pomocník - tentoraz kôň. Prvá polovica mi prišla lepšia a pútavejšia, tá druhá trochu menej vydarená. Proste nebolo to zlé, ale ani nejak okúzlujúce. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

animovaná pohádka nejen pro děti, ale i dospělé, pěkná animace, ačkoliv jsem z pohádek už vyrostla, občas se k nim vracím, pokud mě něčím osloví a tady se to povedlo, takže se na to mile koukalo ()

Lennie 

všechny recenze uživatele

Jeee, na to jsme se kdysi dívali ve školní družině :D Je sice fakt, že jediné co si pamatuju, je scéna s míčovou hrou, kdy pak hrdiné místo míče použili pásovce, aby mohli švindlovat, ale i tak dám na své pocity a než to uvidím po druhé, nechám tomu celkem vysoké hodnocení :-) ()

Lyriq 

všechny recenze uživatele

Animáky mám moc rád, a tenhle mě až na pár míst bavil hodně. Má totiž to "kouzlo", které spoustě dnešních animáků chybí... a to nejen kvuli stylu animace... 80% :)) ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Největší kámen úrazu bude bohužel spočívat v tom, že Eldorádo je ve své podstatě sitcom, jehož zábavnost vyplývá do značné míry z (často improvizovaných) břitkých dialogů ústřední dvojice. Obávám se, že v českém dabingu to prostě nemůže být ono... 60 % (František Fuka, Ci 09/2001, str. 117) ()

Reklama

Reklama