Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Han22 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl. Asterix a Obelix se vydávají za vzdáleným bratránkem do Anglie, pomoci jim proti Římanům a tvůrci využívají všech příležitostí tropit si z Angličanů žerty. Přestože se děj odehrává 50 let před naším letopočtem, Britové jsou stále stejní jako dnes, v pět si odejdou na horkou vodu s mlékem, mají své anglické trávníky, ragby i gentlemanské chování za všech okolností. Když se k tomu přidá trojitá fujkombinace kanec s mátovým sauce, teplé pivo a horká voda s mlékem a pár running jokes typu červený nos u všech co se napijí, o zábavu je postaráno. A Asterix a Obelix nakonec naučí Brity i to nejdůležitější - jak je důležité mít čaj. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Směle se může dívat i ten, kdo říká, že kreslený komiks je nenahraditelný. Lamsweerde tuhle podívanou připravil citlivě o předloze, s vtipem a noblesou. Vedle Luckyho Luka a bratrů Daltonů je tenhle film jedním z mála, který pouštím dětem i několikrát do roka. Od počátku, ve kterém Britové popíjejí horkou vodu s mlékem o páté a dodrržují víkend až do konce je to vkusná a zábavná podívaná pro všechny. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Je to kultovní, je to vtipné, je to hezké..a tak bych mohla pokračovat dál a dál.Bohužel za mě jsou to 3/5,protože jsem vyrůstala už na zfilmované verzi a své představivosti nedokážu poručit, aby místo skutečného tlustého Obelixe viděla kresleného copatého barbara..Pořád mi tam v představách putuje Gerard Depardieu a jeho brilantní tlusťoch :-).Toto je sice původní zpracování,ale mnohem zábavnější mi příjde film se skutečnými herci. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Británie je již takřka celá v područí Říma, a jediná nepokořená zůstává jedna vesnička - a ta hlavně z důvodu, že správní Britové o páté končí a jdou na čaj, a o víkendech už vůbec nebojují. Ale přesto tuší, že římské přesile se nedá vzdorovat, a tak vyšlou jednoho vesničana do daleké Gálie, aby z taktéž nepokořené vesnice přivezl trochu toho kouzelného lektvaru. Ochotní Galové mu kromě lektvaru také přibalí Asterixe s Obelixem, kteří si rádi kdykoliv smlsnou na římských vojácích... Trochu mně udivuje, že je tento Asterix tak dobře hodnocení, protože musím říct, že proti jiným jsem se tady tentokrát tolik nebavil. Jasně, spousta (spíše menších) narážek je naprosto skvělá (teplé pivo, mátová omáčka a čaj o páté), ale přišlo mi toho trochu málo. Děj mne nijak extra nebavil, boť bylo jasné, jak vše bude (že se sud s lektvarem ztratí, a pak se najde a ... tak dále) - trochu moc předvídatelné. Ale i tak mne film zabavil, takže ok.. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: ptákovina. Jestli jsem u filmu Asterix a překvapení pro Cézara psal o velkém množství vitpných scén, u Asterixe v Británii je tomu přesně naopak. Přitom příběh jako takový potenciál má. Hraná verze Asterixe, ve službách jejího veličenstva, je docela zábavná. Tohle však byla jedna velká nuda. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • Když Asterix a spol. zaklepou na dveře hospodského Gaulixe, aby se u něj skryli před Římany, zazní první čtyři tóny Beethovenovy „Páté symfonie“. Přesně těmito tóny začínalo za druhé světové války rozhlasové vysílání BBC pro Francouzský odpor a ve filmu je to přímá narážka. (Landauer)
  • V komiksu nechává Obelix pejska Idefixe doma, ve filmu cestuje s nimi. (Landauer)

Reklama

Reklama