Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jedna z největších legend animovaného filmu, která disponuje tou vzácnou vlastností, že s každým dalším zhlédnutím na ní lze najít něco nového a ještě vtipnějšího. Přiznám se, že když mám někdy svoji chvilku a přátelům začnu u piva citovat filmové hlášky, vždycky dříve či později skončím u 12 úkolů; u ostrova Rozkoší, kde nemají žádné kance, u zaklínače; z něhož Asterix udělá divočáka; u příšery, která chutnala dobře...... Je toho moc, genialita má synonymum s názvem téhle inteligentní perly. 100% ()

Kosik 

všechny recenze uživatele

Hmm, jestli je tohle nejlepší Asterix, tak na ostatní asi ani koukat nebudu. Až na pár fórků na začátku to začne po půl hodině dost nudit a vyvrcholí to trapnym soubojem v Koloseu. No prostě težký zklamání.. Nechápu, jak tohle může mít 91% a první příčku v animovaných filmech. Něco neni v pořádku..... ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Mnohí tvrdia, že toto je najlepší Asterix. Nie že by som nesúhlasil, akurát som mal toho hraného vždy akosi radšej, i keď animáky majú neporovnateľne väčšie množstvo nápadov, vychytávok a vtipov. Lenže na tej kresbe sa už podpísal zub času a francúzskemu komiksovému originálu neholdujem ani omylom, takže z môjho pohľadu nejde o žiadne prevratné dielo a jeho pomerne vysoké umiestnenie v rebríčku top filmov nie celkom chápem. No pre generácie, ktoré nepoznali moderné pixarovky, to musel byť priam orgazmus. (70%) ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Každý kto pozná Asterixa a Obelixa, čo sú pomaly všetci, musí uznať že táto animovaná verzia sa vydarila zo všetkých najviac. Je zábavné sledovať túto dvojku, ako sa snažia(oni to aj umia!) splniť dvanásť úloh, aby dokázali ich božstvo a neuveriteľnú silu. Caesar im tieto úlohy prichystal, no bude veľmi skoro prekvapený, čo sú títo dvaja Galovia zač. Skvelá a nezabudnuteľná a scéna, kde Obelix je všetko kuchárovi a kuchár je už v koncoch z toho, že mu jeden "nenažranec "všetko zožral. Páčila sa mi scéna, kde obelix bojuje s malým bojovníkom, ktorého by Obelix mohol aj zašliapnuť, ale opak je pravdou. Skvelá animovaná rozprávka pre všetkých. 85%/ ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

No, jako od údajně nejlepšího Asterixe bych od tohohle filmu čekal trochu více... 12 ÚKOLŮ obsahuje několik vtipných gagů těžících ze situační komiky, ale celkově se na tomto snímku již projevil čas. Taky nevím, zda je Libor Terš dobrá volba pro dabing Asterixe. Inu, PŘEKVAPENÍ PRO CÉZARA se mi líbí více. (395.) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • První animovaný film s Asterixem, který nevznikl podle žádné knižní předlohy. Ostatní filmy vždy kopírovaly děj alespoň jednoho komiksového alba. (sssssycak)
  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)
  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama