Reklama

Reklama

Šťastný Luke - Daisy Town

  • Česko Lucky Luke v Sedmikráskově (více)

Když členové karavany průkopníků najdou uprostřed pouště rostoucí kopretinu, rozhodnou se zastavit a postavit na tomto místě své město. Brzy vyrostou domy jako houby po dešti a hned za nimi banka, saloon, vězení atd. Kopretinové město je na světě. Bohužel ani město se neobejde bez padouchů a toto poklidné místo se brzy změní v místo bez zákona. K obnovení pořádku je zapotřebí strážce zákona. Tímto mužem bude Lucky Luke, kovboj, který střílí rychleji než jeho stín: všichni darebáci by si měli dávat pozor! (TV Minimax)

(více)

Recenze (59)

pursulus 

všechny recenze uživatele

Ach, ten nešťastný Luke!¬         Podívám-li se na svá hodnocení animovaných snímků určených spíše k zábavě než k zamyšlení či poučení, vidím, že horní příčky (obdoba jedniček nejvýš dvojek ve škole) zabírají bez výjimky takové, které jsou lidsky pravděpodobné při vysoké animační úrovni a ve kterých komika blíží se víc humoru než srandě, čímž jejich podtón je spíše laskavý a kulturně lidský. Takové je Fimfárum Jana Wericha (Česko 2002) J. Wericha a animátorky V. Pospíšilové, Mary a Max (Austrálie 2009) A. Elliota, Mrtvá nevěsta (USA 2005) T. Burtona, Cesta do fantazie (Japonsko 2001) H. Mijazakiho, a podobné (nemnohé) další. Opačné, tedy spodní příčky zabírají (taktéž nemnohé) počiny postmoderního kulturně společenského ztroskotání jako Myši patří do nebe (Česko 2021) spisovatelky I. Procházkové a scénáristy A. Nellisové (pozor, ona je "Nellis", takže si paradoxně vynucuje podmět v ženském rodě) nebo Shrek (USA 2001) T. Elliota a T. Rossia, a nebo počiny umělecky výrazně podřadné, z nichž za všechny mohu jmenovati Kozí příběh — Pověsti staré Prahy (Česko 2008) umělecké kreatury (česky stvůry) J. Tománka.¬                 Šťastný Luke svým provedením patří mezi podařené počiny nepříliš výrazné společenské hodnoty, kde humor je velkou měrou redukován na komické karikované násilnosti druhu Toma a Jerryho z tak velice oblíbeného amerického seriálu. Nedíval jsem se s nechutí a chápu všechny obdivovatele podobných potvořenin, leč mé hodnocení — má-li býti objektivní — musí odpovídati kulturní a společenské hodnotě díla (i kdyby se mi půtky Luka a bří Daltonů líbily sebevíc, a ne že se mi nelíbily!).¬                 Na závěr k možnému srovnání Šťastného Luka s českým muzikálem Limonádový Joe (ČSSR 1964), taktéž parodií na Daleký západ: Vnímavému diváku se nelze splésti obě díla, neboť kvalita "Limonádníka" je zcela odlišná, kdy i při násilných scaenách vítězí onen podtón, o kterém jsem mluvil na začátku.¬                 Geniálně výstižné opoznámkování napsal ke Šťastnému Lukovi uživ. mortak (27. 09. 2008), kterého tímto mohu doporučiti pozornosti ostatních v tom kladném smyslu slova. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Proč melete pusou, když se hraje tanec smrti? To jste zajatci?" Parádní sranda srovnatelná s Asterixovými dobrodružstvími. Snad v každé scéně je nějaký nápad, nějaký fór, nejraději jsem ale vždycky měl a stále mám indiány malující se válečnými barvami a přípravy na souboj čtyř proti jednomu, které parodovaly Sergia Leoneho už v době, kdy to ve westernových parodiích zdaleka nebylo nutností. A film navíc má výborný původní československý dabing (František Němec v roli Šťastného Luka, vypravěč Vladimír Brabec a Jaroslav Moučka jako nejhloupější Dalton)! ()

Reklama

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie. Vtípky a hlášky pro děti i dospělé, jednoduše pro každý věk. Líbí se mi, jak některý vtipy jsou tak trochu schovaný. Stačí si jen trochu všímat a vidí nějakou drobnost, která ho rozesměje. že třeba kůň podvádí v šachách a tak dále, kdybych měla vyjmenovávat všechno, jsem tu donekonečně. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Naval kasu!" "Iste, pán Dalton. Mám vám ju niekam poslať?" "Nie, vezmem si ju so sebou." "Chcete ju zabaliť, pán Dalton?"     Vôbec netuším, čo na tomto diele používatelia ČSFD vidia také výnimočné (hodnotenie na IMDb je úplne niekde inde). Mne to pripadá ako poriadne plytká záležitosť s chabým príbehom a takým značne pritrúblym humorom (len sporadicky sa nájde aj niečo naozaj vtipné, napr. počas výstavby mesta Daisy Town). No a tá hlavná postava s lesklou ofinou a našpúlenými perami, čo si ustavične šúľa cigaretu, je skoro až úchylná. Napriek svojej malej dĺžke sa film pre svoju nezáživnosť zdá byť subjektívne priam nekonečný. ()

spable 

všechny recenze uživatele

CHCE TO PROSTĚ NARODIT SE KOLEM ROKU 1964 jako já a potom budete jako malý kluk chodit každý den za 3 kačky do 3.řady na film, který je vtipný a rozdivočelý. DALTONOVÉ! DaLtOnOvé!! daltonové!!!!! Kino po týdnu změní program a vy jej ještě zachytíte v jiném kině a... a pak je Vám 35 let a díváte se na něj v televizi a je to pořád stejné a Vás hřeje u srdce, že kluk ve Vás se neztratil. Těším se na rok 2055. S chutí si dám repete. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama