Reklama

Reklama

Černé na bílém koni

  • Slovensko Čierne na bielom koni (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Rasťo Boroš natočil romantickou gangsterku z jižního Slovenska. Jakési nové „historky z podsvětí“ v nichž se mísí atmosféra Kusturicových a Tarantinových filmů. Rozhodně zábavný film bez střílení, kde se zločinci musí zastavit a naslouchat svému svědomí. Krev se v něm prolévá jen proto, že ženy neznají rozdíl mezi líbáním a kousáním... a protože láska přece vždycky trochu bolí. Zvlášť když je to láska k penězům... à propos úžera je slovensky lichva. (Balkanfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia chceli ukázať lokálnych maďarsko-slovenských gangsterov s cigánskym šmrncom v parodickom poňatí, no sparodovali akurát tak len svoje kvality. Minimálne herci. Ondrík takéto roly ležérne usmiatych, skoro vždy nafetovano vyzerajúcich a hrubo, mrmlanám sa vyjadrujúcich postáv veľmi rád berie. Aj mu to pasuje. Ale to neznamená, že všetci naši herci sa musia vyjadrovať ako dobytok a potom takúto zlátaninu ešte nominujú, že na slovenský film roka. Pritom už len kamera bola za tri koruny, hoci vo filme ukazujú eurá. To je ďalší zádrheľ, lebo tá údajná mafiánska atmosféra pripomína deväťdesiate roky, kedy sa v Rimbe Sambe o eurách ani nechyrovalo. Takže nabudúce radšej poriadne deväťdesiatky, tam je inšpirácie dosť a netreba si ani nič vymýšľať. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Zručne zrežírovaný svojský film z gangsterského prostredia á la Slovakia, ktorý sa neberie vôbec vážne a v zásade bizarným spôsobom ukazuje lokálne reálie. Čo ma ale fascinuje, ako si neznámy Boroš trúfol napodobniť slávnych hollywoodskych režisérov a priniesť trošku iný pohľad na gangsterskú komédiu. A aj preto pridávam štvrtú hviezdu. 70 % ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Slovenská gangsterka z divokého východu alá Kusturica se zajímavým námětem, výborným vizuálem, výborně obsazená a zahraná s feelingem černé komedie alá Guy Richie ve svižném tempu se zajímavými charaktery a femme fatale Polákovou, ... tak proč mi to přišlo o ničem? ()

Topco 

všechny recenze uživatele

"Nová (dokonca romantická!) slovenská gangsterka". Za mňa kvalitatívne nanajvýš priemerná a prudko lokálna variácia na Tarantina, koketujúca aj so Scorsesem (zamrznutý obraz). Je to "párty" kúsok, ktorému pomôže pokročilá večerná hodina, hladinka a kolektívny zážitok. Osobne ma veľmi bavili tie tarantinovské "kufrovky" (tzv. trunk-shots). ()

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Pokus o gangsterskou baladu okresního formátu plný nápadů a snahy vizuální i hudební. Není až tak podstatné, zda originální, inspirované či jen kopírované. Podstatnější je, že scénář nedokáže vytvořit nosnou kostru příběhu. Bez ní je pak jakákoli jiná snaha marná a utápí se v amorfním maglajzu. Pointy vtipů nemají z čeho vyrůst, zápletky se nestačí ani vytvořit (natožpak zaplést), postavy míjí sebe sama. Korunu tomu nasadí vypravěč: "Tento příběh je vymyšlený." Bohužel tak špatně, že podráží svoje vlastní nohy. Kdeže se tisknou ty velký rychlý prachy? Kdeže se pečou ti poletující holubi? Kdeže se berou ty modré obláčky? (...a "leklá ryba" jako femme fatale???...) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel ve městě Rimavská Sobota na Slovensku, kde se narodil režisér a scenárista filmu Rasťo Boroš. (SONY_)

Reklama

Reklama