Reklama

Reklama

Nepřivolávej nic zlého

(festivalový název)
  • Dánsko Speak No Evil (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dve rodiny sa stretávajú počas letnej dovolenky v Taliansku a zostanú v kontakte aj naďalej. Rodina z Holandska pozve rodinu z Dánska na návštevu a oni sa rozhodnú vyraziť. V žiadnom prípade ale nepôjde o príjemný víkendový pobyt. (Marceloo)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (177)

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Počas konzumácie tohto projektu mi bolo dobre. Nerozhodilo ma to ani emočne. Taká klasika,- nenašepkám. Na 2-ú stranu, nuda nenastala, len ľahký pocit " neviem ako sa mám tváriť" . Ale netreba sa báť, úprimnost nezabíja. Či? Videl som v tom trocha viac, taktiež nenašepkám, a s režisérom si podávam ruku. ()

Aargh 

všechny recenze uživatele

Thriller, který si se mnou dlouho pohrával, jen aby mě na konci praštil do hlavy kladivem. Dlouho jsem nebyl po filmu tak otřesený a dlouho jsem neviděl film s tak silným, nezvyklým poselstvím: SPOILER!!! "Pokud jste ufňukaný loser a zpovykaná veganka, kteří se nezvládnou bít ani za svoje vlastní dítě, může se vám stát, že přestanete být na konci potravního řetězce." ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Stupňuje se v něm napětí, a fakt sem si myslel, že konec bude trochu jinej. Režisér mě navíc připravil o větší zážitek, protože ta dánská rodina byla až k nesnesení nesympatická. A to koneční vyyustění bylo nechutný, mě ale nějak minulo. Ani v tom nevidím větší smysl, proč to dělali. Snad jedině v hospodě smažený jazyk s bramborem a tatarkou. 50%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Psychologické slow burn Hororové Drama nepatří mezí mé nejoblíbenější subžánry a i zde jsem s hodnocením váhal, ale došel jsem k závěru, že se jedná o povšimnutihodnou záležitost, která i přes pomalejší tempo dokáže vyvolat nekomfort a mráz v zádech. Příběh se zaměřuje na Dánskou rodinku, která dostane pozvání na návštěvu od svých nizozemských přátel, které potkali na dovolené, ale jak je zvykem nejde to dle vysněného plánu. Je to zajímavě vykonstruované, Holanďané jsou zde rozhodně divní, ale zároveň neevokují typické rysy psychopatů, které by divák v podobném ražení očekával, což mi přišlo docela netradiční. Dánský hlavní hrdina mi však byl svým chováním nesympatický ( herecký výkon taktéž žádná sláva), ale filmu se daří držet pozornost ikdyž se zde celý film nic moc extra neděje. Plyne pomalým tempem, atmosféra však houstne a psychický tlak se stupňuje. Finální akt je slušně úderný a nepříjemný ( slabší povahy možná budou film snášet těžce) a snaha šokovat se filmu rozhodně daří, byť opět né v přehnané míře, drží se reálných mantinelů a o to mrazivěji dokáže působit. Pro každého to nebude, někdo se bude nudou kousat, druhý depresemi neusne. Varování jsem dal. Příběh 3/5. Akce 2/5, Humor 1/5, Násilí 1/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 4/5, Herci 3/5. 7/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Všemožná snaha vybudovať všetko na atmosfére vyšla len z polovice. 3/4 filmu sa nič nedeje, občasné, podivné hádky s odstupom času pôsobia ako niečo, čo len mierno-mierne zdvihlo latku na úroveň priemeru. Áno, je pravda, že v závere sa dej začne uberať smerom, ktorý v prípade precítenia, môže solídne prebrať z polospánku. Lenže tých nevýrazných 75%, už by nezachránil ani krátky záber z rubriky: "Rychlý prachy". ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama