Reklama

Reklama

Bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) vezme své dvě dospívající dcery na výlet do Jižní Afriky, do míst, kde se seznámil s jejich mámou, která před nedávnem zemřela. Doufá, že výlet do divočiny jim pomůže tuhle čerstvou ránu aspoň částečně zahojit. Na cestu do buše si vyberou toho nejlepšího průvodce, rodinného přítele a zoologa, který zná v okolí každý kámen. Zpočátku cesta připomíná sen každého milovníka divokých zvířat. Nálada se změní v okamžiku, kdy v jedné domorodé vesnici uvidí čerstvé následky řádění predátora s hřívou. Mohutný lev si po bolestivém střetu s pytláky vzal do hlavy, že člověk je jeho největší nepřítel, a Nate a jeho dcery to brzy poznají na vlastní kůži. Ve snaze ochránit své teritorium a udržet si pozici pána tvorstva udělá tahle bestie cokoliv, aby vetřelce sprovodila ze světa. Civilizovaný lékař se dvěma puberťačkami proti ní nemůže mít sebemenší šanci. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (225)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

No to je kombo jako prase, neskutečný rutinér Kormákur který má tržební potenciál asi jako automat na kondomy ve Vatikánu se spojí s dalším naprosto neprespektivním hercem jakým je Idris Elba a ještě se pustí do žánru, který je mu naprosto cizí. Sice považuju Elbu za výtečného herce který má charisma, hlas i herecké schopnosti možná větší, než Will Smith nebo Denzel Washington, ale má neskutečný pech na výběr rolí. Hora mezi námi, Betonový kovboj, Temná věž a další. Naprosto žádný komerční potencíál a možná poprvé by mě nevadila rasová pičoidní politika a přál bych mu roli Bonda. Charisma na to má a když hrál Bonda buzerant z reklamy na slipy Calvina Kleina, proč ne Afroameričan. Jinak k filmu jako takovému, typická animal horor rutina. Animal survivaly jsou prostě debilní a na hlavu padlé, jinak by nebyly zábavné. I Spielberg v Čelistech udělal ze žraloka něco, co se realitě podobá na míle daleko, takže čím víc chcete být zábavní, tím větší hovna ve scénáři děláte¨i když případy šílených zabijáků jsou léta známé. Bohužel těch imbecilních scén je tady hromada. Nechám dcerky spát u rozbitého okna a v klidu sám jsem schovaný v bezpečí v zadu. Nebo když se před lvem schoval metr nad něj na strom a lev ho neviděl to sem už prskal smíchy. Ale to prostě asi k tomuhle žánru patří a jelikož mám rád animal survivaly, dokážu se nad to tak nějak povznést. Efekty jsou na dnešní dobu už bída, pár lekaček, žádné výživné gore, žádný roztrhaný těla, žádný ukousnutý hlavy. Kormákur je artový nudař takže jeho rozhodnutí točit tohle nechápu. Když nechce šokovat výživným gore, ať si své stereotypní rodiné klišé podle šablony točí někde v poušti s opuštěnou paničkou a netahá do toho chudáka hladového a nasraného lva. Největší prdel je, když Banji řekne, že dva lvi chrání svoji smečku a vy v 15. minutě filmu víte, že to skončí přesně na tomhle místě a lev zabiják bude vlákán k hodným kočičkám aby ho snědli. Tvl já fakt musím už psát ty scénáře. Tohle jde do kin. Bože. Film od první minuty odsouzený k naprostému přehlídnutí, opovržení či zapomenutí. Co by mě jako herce Elbových kvalit vůbec vedlo brát roli v předem odsouzenému braku? Kdybych tuhle nabídku dostal teď já, neřeknu půl slova. Možná bych i vylízal nějakou vyžilou produkční, ale tohle? No comment. 3* asi snad jen fakt z lásky tomuhle žánru. 49%. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Otec s dvoma dcérami prichádza na návštevu do africkej púšte, kde vyrástla jeho bývalá manželka. V okolí sa ale pohybuje rozhnevaný lev, ktorému sa čoskoro budú musieť postaviť. - Celkom pozeratelný Animal horor, ktorý ale v kinách nemal čo robiť a mal ísť rovno na VOD. Idris Elba je neskutočne dobrý herec, ktorý v podstate celý film ťahá sám. Prekvapilo ma aj to, ako dobre vyzeral lev a choreografia jeho útokov. Keby tvorcovia ukázali viac gore, išiel by som s hodnotením vyššie. Každopádne ide o velmi slušné hororové béčko s neopozeraným prostredím. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Lobotomické africké dobrodrůžo, ve kterém šikanuje lev rodinu Idrise Elby. Už dlouho jsem nevidět tak hloupý film. Lev dokáže naše hrdiny vystopovat i na velkou vzdálenost, přestože se přemisťují autem, ale má veliký problém je ucítit na pár metrů až centimetrů. Hrdinové mají rovněž několik skvělých nápadů, když už se jim povede lva uspat, rozhodně mu nejdou propíchnout něčím srdce nebo mu třeba podřezat šlachy na nohách, raději zůstanou v autě s minimem vody a čekají na pomoc než by se třeba někam hnuli do bezpečí. Závěrečný souboj je dle mého zcela zbytečný a málem stojí hlavního hrdinu život, je k nevíře že to přežil. Původně jsem chtěl Bestii vynechat, ale zmátl mě Baltasarův výborný Everest. V Bestii ovšem se s formou nepotkal. Je to neuvěřitelně pitomé a Elba není sympaťák do hlavních rolí. 40% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO KDYŽ TEN LEV JEŠTĚ NEODEŠEL?…“    - a to je furt... řešej se píčoviny, všichni chtěj bejt klidní, ale stejně panikařej a ty dvě čůzy střídaj geniální okamžiky se stupidníma. To ale i táta…Ano, díky chování lidí je to znepokojující (ne vole lev jen plní svoji funkci…). Zvířátka jsou nádherný, lev nešťastnej a finále na píču. Ok, beru, že mě chcete houpat. Ale kurva točit sebou nenechám!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu na návštěvu ke lvovi.  2.) Zjistí, že na Safari se bez chirurga nejezdí.  ///  Thx za titule „lordek“.                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Viděno v kině. Nazval bych to Lví král: Pomsta šelmy!  Že já vlezu na cokoliv, na kdejakou bejkárnu. ;)) Ale tak co, šel jsem se odreagovat a docela se to i povedlo. Chvílemi jsem u tohoto filmu cítil napětí a chvílemi jsem se trochu i zasmál, jak to působilo jako kravina, ale tentokrát v dobrém slova smyslu. Úvod mě moc nebavil, ani seznámení s postavami, které mě sice neiritovali, ale nudil jsem se. Poté, kdy se jde na věc, tak už zde nuda nehrozila. Prvních asi 20 min od útoku šelmy mě to bavilo, pak už jsem to moc nebral vážně a film si snažil tak jako tak užít. Ona ta myšlenka, že se lev mstí na několik xxx lidí působí dost ujetě. Ale nutno uznat, že celé to CGI a digitální šelmy jsou nasnímány výborně + finální střet Elba vs lev působí sice přehnaně, ale drsně. Takže podruhé si to už nedám, ale to 1 vidění mě neurazilo a nebylo to tak trapné, jak jsem si zpočátku myslel, že bude. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)
  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama