Reklama

Reklama

Bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) vezme své dvě dospívající dcery na výlet do Jižní Afriky, do míst, kde se seznámil s jejich mámou, která před nedávnem zemřela. Doufá, že výlet do divočiny jim pomůže tuhle čerstvou ránu aspoň částečně zahojit. Na cestu do buše si vyberou toho nejlepšího průvodce, rodinného přítele a zoologa, který zná v okolí každý kámen. Zpočátku cesta připomíná sen každého milovníka divokých zvířat. Nálada se změní v okamžiku, kdy v jedné domorodé vesnici uvidí čerstvé následky řádění predátora s hřívou. Mohutný lev si po bolestivém střetu s pytláky vzal do hlavy, že člověk je jeho největší nepřítel, a Nate a jeho dcery to brzy poznají na vlastní kůži. Ve snaze ochránit své teritorium a udržet si pozici pána tvorstva udělá tahle bestie cokoliv, aby vetřelce sprovodila ze světa. Civilizovaný lékař se dvěma puberťačkami proti ní nemůže mít sebemenší šanci. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (225)

kingik 

všechny recenze uživatele

Jedeme do Afriky! Ne na černošky, ale na lvi. Jeden z nich tropí neplechu, tak se Idris Elba bude snažit zatnout mu tipec. Režisér Baltasar Kormákur předložil absolutně nevzrušivý "safari" thriller, kde jakékoliv herectví není potřeba, nebot vše důležité a podstatné obstará krvežíznivý král zvířat ve slušném CGI designu. Hlavní hrdina má dvě nezletilé dcery, které byste okamžitě obětovaly, protože živit a šatit takové dvě ochechule, to se ani nevyplatí. Takže co s nimi - předhodit je lvovi. Jenže ačkoliv má lev během filmu nespočet příležitostí je roztrhat, tak jako zázrakem ty dvě šeredy vždy uniknou smrti. Dalším hereckým přízrakem je Sharlto Copley v roli kamaráda a přemoudřelého průvodce hlavního hrdiny. Nepředvedl vůbec nic a naprosto nechápu, jak nějaký režisér může být nadšen z jeho nijakého hraní s jedním idiotským výrazem v ksichtu. Takže přece jen to relativně nejlepší z hereckého hlediska zůstalo na bedrech nebohého Elby, který předvádí jen uspokojivý průměr, s čímž si naprosto vystačí po celý film. Fandit někomu z lidských postav se prakticky nedalo, takže je dobré se orientovat na lva, který kdykoliv se zjevil, byla šance, že se divák probudí z letargie. Pochopitelně se lev nechoval přirozeně, přece jen by zvíře z masa a kostí nejednalo podle scenáristické fantazie, ovšem to je v rámci filmového dění celkem v pořádku. Vrcholem scenáristické nemohoucnosti je naprosto likvidační finále, které vesměs nudný film posílá úplně do savany poseté exkrementy všech divokých zvířat. Devadesát minut bylo celkem roztahaných a nenapínavých, postavy se chovaly stupidně a žádná scén mně neutkvěla v palici. Příště bych povolal lovce Pampaliniho. Hon na pštrosa, žirafu či hrocha by měl jistě dramaticky menší časový interval a ta dějová předvídatelnost by měla své opodstatnění. Nezajímavý film. A vůbec neobstojí tvrzení, že podobných počinů vzniká pomálu. 4/10 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jako když si pozvete elitní světové designéry, aby vám poskládali IKEA skříňku. Sranda pozorovat, jak se sestava talentovaných tvůrců podepisuje pod TOHLE. Problém Bestie vězí v hovnoidním námětu i provedení, přičemž je celá věc vykastrovaná tak moc, že s ní nic moc nezmohly ani kvality tvůrčího týmu. Solidní řemeslná stránka navíc kontraproduktivně zabíjí možnost "guilty pleasure" - laciné céčko se nekoná a s ním chcípla možnost bavit se špatností filmu. Takovou situaci chceš. (: Zbývá relativně dobře udělaný CGI kocour, který se ovšem plácá v hromadě nejnudnějších a nejhorší cestou zpracovaných béčkových klišé - nejsou totiž zábavná, efektní ani přesvědčivá (alibi, že téma nemá větší ambice, tím pádem nefunguje). Lev dokáže neslyšně zlikvidovat ozbrojeného pytláka dva metry za zády jeho kolegy nebo vyvraždit celou osadu domorodců... a pak není schopen rozpárat pantátu z města, s nímž si to dává několik minut na férovku. Budiž, Idris Elba je samozřejmě bad ass motherfucker. A to tolik, že se netrápí prakticky ničím. Když už se dostane do baráku, dveře za sebou nezavírá. Když kolem pobíhá tlupa chaoticky střílejících pytláků a lev lidožrout, Idris odběhne do křoví hledat klíče od auta. Hysterická dcera zase uprostřed lvího šílenství emigruje z bezpečí auta, aby šla do neznáma hledat ohlodaného strejdu. Strejdu, který courá v nepřehledném prostředí ve vodě, zatímco se to kolem hemží krokodýlstvem a nasraným lvem. Nasraným lvem, který v příhodných chvílích nenajde Idrise, ležícího metr nad ním/pod ním. Do toho rodinné dramátko jak z učebnice, mizivá porce nápadů i napětí a stokrát provařený béčkový příběh, který celou dobu sleduje tu nejjednodušší a nejpředvídatelnější stopu. Plusem nakonec zůstává jen všechno kolem: kameraman dodal moc hezké obrázky, herci dobře zahráli, trikaři dodali nadstandard, Price se dá poslouchat vždycky a naštěstí byl někdo dostatečně příčetný na to, aby stopáž nepřekročila sto minut. Ve finále věčná škoda promarněné příležitosti - filmů se lvem zabijákem vlastně tolik není. Douglas s Kilmerem se nechávali požírat ve vyšší lize. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Napětí nastoupí brzy a efektně, survival drama potenciál šlape solidně až do konce. Dobrá práce s prostředím a digitálními zvířaty, sympatické přiznání inspirace Jurským parkem (ohrožené postavy uvíznuté v džípu). A Idris Elba v tom sedí perfektně. Ultra-klišé “porouchaná rodina se sbližuje v extrémní situaci” nevadí, jde přece o žánrovou jednohubku, která solidně baví napětím v exotickém prostředí. Jen ty občasné nesmysly, kurňa. Není jich moc, ale našlapané a technicky kvalitní dobrodružství by se bez nich mohlo obejít. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Komar Bajkonur /Everest 2015, Nez prisla Boure/ natocil film o nasranej africkej faune /lev/ a tato fauna sa rozhodla, ze bude prenasledovat chlapa s rodinou. Na poli utokov fauny na ludi ide o vyslovene slaby podpriemer, apropo najvrazednejsie levy ake vobec jestvovali boli levy z Njombe. Dajte si  do gugla Lions of Njombe  : 30 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný Savana lví Survival. Pokud přistoupíte na fakt, že Beast je hororové béčko bez vyšších ambicí, slouží jen jako akční/thriller Survival s krvežíznivým lvem, tak se dá Beast spolehlivě užít. Pokud začnete řešit scénář ( Opravdu tady někdo řeší scénář? wtf? Očekávat tady zvraty a působivý děj může opravdu jen intelektuální pejča. Že se tu někdo občas nezachová logicky ? Well, děti nepřemýšlí, ale jednají a né všichni mají logické uvažování, takže tyhle výtky mi příjdou naprosto hloupé a irelevantní, ale zpátky k filmu. Film začíná pomaleji a postupně nás seznamuje s hlavními postavami. Oceňuji, že tu není banda hloupých teenagerů, ale rodina, tedy Otec a 2 dcery, kterým může divák fandit daleko více než nesympatickým teenkám, navíc Idris Elba je sympaťák a doktor, takže ví co má v podobné situaci dělat zřejmě víc než kdokoliv z remcajících diváků a potěší i Sharlto Copley, jakožto Zoolog a jejich průvodce ( jeho dialogy o přírodě a zvířatech jsou poučné a fajn) obejmutí se lvy vyloženě paráda. Jakmile dojde k prvnímu střetu s El Diabolo, tak začne ta pravá survival zábava. Lev má jednak skvělé CGI, takže velké plus ( nikdo není zvědavý na ty gumové a plyšové zvířata v jiných podobných filmech) a svou roli Villaina ztvárňuje dokonale. Jeho nástup na scénu je děsivý a nepříjemný, vypadá správně bad ass a docela inteligentně tvůrci vysvětlí, proč dělá, to co dělá, což jsem nečekal. Potěší i skvělý vizuál, nádherná kamera zaobírající africkou krajinu ( zvířat mohlo být více, doufal jsem i v krokodýla, ale potěšil aspoň had), slušná hudba, obstojná akce ( scéna s pytlákama pěkně atmosférická), dostatek napětí i pár brutálních záběrů ( zohavení lidé), kdyby došlo i na nějaké urvané končetiny, tak bych byl hodně spokojený. Na 4 hvězdu to u mne vytahuje pěkně vygradované finále. Parádně intenzivní duel, který je brutální a syrový ( vzpomněl jsem si hned na Revenanta) a docela chytře je to zakončené. Beast je podobný Ajovému Crawl a kdo má Animal horory v lásce jako já ( pokud jsou samozřejmě řemeslně zručné), tak by neměl vyloženě nadávat. Trochu mě zklamala hudba z traileru, která ve filmu nakonec nebyla, na ní jsem se těšil, zněla řádně creepy. Ty základní kritéria Beast splňuje a mně to zde stačí, protože podobné žánrovky vznikají sotva jednou za rok.  7/10. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)
  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama