Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Výbuch subglaciální sopky Katla obrátí život místní komunity vzhůru nohama a jako by to nestačilo, z ledu se začnou drát na povrch tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

F*ck you Katla! You owe me 6 Hours of my Life!! Katla je seriál o sopce, bez sopky!   Aktuálně mě nenapadá hůře strávených 6 hodin za poslední dva roky než sledováním Katly. Objektivně by to bylo někde mezi 2-3 hvězdami, ale já u toho vyloženě trpěl, že jsem v půlce seriálu zvažoval Escort Servis, abych to vůbec přežil. Tady opravdu nudou hrozí újma na zdraví! Za takové dobrovolné Muka by se měly udělovat ceny.  Líbilo se mi upozornění před posledním dílem, že se zde objeví sebevražda, tak kdo má k ní sklony, ať se sledování raději vyvaruje. Tvůrci nejspíš nepočítali s tím, že při sledování Katly bude chtít sám divák spáchat sebevraždu! Baltasar Kormákur se teda vyznamenal a to jsem se po traileru na seriál i těšil ( dokonce i naivně doufal v nějaké Monstra), ale kdepák nedostal jsem ani tu Sopku!!   Ten seriál stagnuje od prvního dílu do posledního, vyloženě se nikam neposouvá, nic moc zásadního a zajímavého se neděje, je tu hromada nesympatických postav žijící nudné obyčejné životy řešící nudné a obyčejné problémy. Takže Sci-fi 10%, Mysteriózní 10%,Drama=80%. Tady je vše, co nesnáším vynásobeno Dvěma!   Dal by se pochválit slušný vizuál a působivé prostředí- příroda, ale z těch 6 hodin záběr na sopku je možná 20 minut, takže i v tomhle ohledu obrovské zklamání. Místo toho se zde opět řeší rodinné problémy a pokud si to někdo dokáže užít, tak mu závidím, ale tohle jsem si fakt neobjednal.Do toho se zde začínají objevovat různé postavy- pravděpodobně Kloni-kdo ví, což má být ten mysteriózní prvek, tak by jeden alespoň doufal, že budou představovat pro okolí hrozbu. Čekal jsem převrat Civilizace!! Kdepak, místo toho se tu vmísí vést obyčejný nudný život ( válet se na gauči a sledovat TV. really?!). Chování některých postav je opravdu na hranici ( matka- wtf!). Celé mi to vlastně ve výsledku ani nedává smysl, je tu pár obyčejných nepřekvapivých twistů, ale je tu hodně Drama, emocí a depky, to je přece zajímavější než apokalyptický event ve stylu Pompejí či převrat civilizace.   Škoda, že z potenciálně atraktivní látky vzniklo naprosto obyčejné a až moc nornální Drama, na kterém mě za celých 6 hodin nezaujala ani jedna scéna a to je už co říct. Divácky nevděčné, extrémní Slow-Burn, bez napětí,atmosféry či vyloženě něčeho šokujícího. Po skončení jsem letěl si koupit láhev whisky a pořádně to oslavil, že jsem to dokázal úspěšně dosledovat. Asi největší fyzicky nejnáročnější filmová výzva v mém životě. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí> jedna scéna, Zábavnost nulová, Hudba**, Vizuál***, Atmosféra*, Napětí- absentuje.3/10: ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Od psaní tohohle (a dalších) komentářů mě pozastavila úchvatná 6. série Riverdaleu, jejímuž sledování jsem dal právoplatně větší přednost. Jak já ten seriál miluju❤️‍🔥. Každopádně tenhle zase tolik ne. Kámoška mi ho doporučila, tak jsem byl snášenlivý a koukal na to, přesto, že to je extrémně slow burn a nic extra se tam neděje až na divný popelový lidi. Bohužel je to tak pomalý a nezáživný, že jsem si sledování neužíval, takže po 4. dílu, kdy jsem si dal krátkou pauzu, jsem tu pauzu nakonec prodloužil až nadosmrti. Možná, že by mě finále překvapilo, ale za to sledování mi to nestojí. Postavy jsou (nad)průměrné, prostředí krásné, ale hrozně vleklé. Vyhodnocení: F*ck you Katla! You owe me 3 Hours of my Life!! ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tento seroš by měl mít na začátku napsáno obřím písmem Varovnání : "Naprosto nevhodné pro lidi s depresemi či jinými psychickými poruchami"!!! Ufff ty vole, byla to pořádná nálož temných emocí, nálady a tajemství. K tomu si připočtěme tu hnusnou atmosféru, počasí, neustále kouřící Katlu a všudypřítomnou šeď a černotu všude kolem a vyjde nám z toho úplně nejvíc nejdepresivnější seroš jaký jsem kdy viděla. Takhle si představuju živoucí peklo na zemi. Je pro mě naprostou záhadou, že v takové krajině, byť na Islandu, můžou vůbec žít lidé. I když nejspíš kvůli všemu výše popsanému je tam velká sebevražednost a to už je jednomu naprosto jasné proč.  Tady se Baltazar opravdu překonal, zlatý Everest. Normálně se mi udělalo nevolno a jdu si okamžitě pustit nějakou komedii.  Za mě 98% ()

NikaIn 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľala som medzi 3 a 4,pretože sa to naozaj vlieklo a sem tam aj postrádalo logiku,prijala by som svižnejšie tempo,ale ja mám rada psycho seriáli s temnou atmosférou a páčila sa mi aj hlavná myšlienka, ktorú asi každý nepochopí.Je jedno ako sa zrodili klony,ide o to aký zmysel mali pre ostatných. Každému z nás by mal prísť takýto klon do života aby nám nastavil zrkadlo a aby sme si uvedomili kde robíme chyby, akú skutočnosť prehliadame,čo berieme ako samozrejmosť a nevážime si to, prečo sme v citoch ochladli a aké by to bolo úžasné keby sme to nedopustili, že máme zahodiť sebaľútosť a prejaviť radšej súcit,pochopenie a spolupatričnosť. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prostředí sypané sopečným popelem bylo parádní a skoro jsem se těšil, že se ve všudypřítomném prachu zhmotní nějaké zrzavé hovado s válečným kladivem v ruce. To se sice nestalo, ale i tak se to vyvíjelo celkem zajímavě.  Vedle zmizelých a pravděpodiobně mrtvých lidí ze sopky začali vylézat i dvojnící těch žijících a fakt jsem byl zvědavý, k čemu to povede. Nicméně to byla asi chyba. Čekal jsem thriller, ve kterém se navrátilci i klony střetnou se svými protějšky, ale místo toho jsem byl bombardován filosofickými úvahami, u kterých by snad stálo za to zapřemýšlet, ale mě se prostě nechtělo. Srovnávání se s minulostí je pak všudypřítomné, což se nakonec dalo čekat, ale kombinace s výše zmíněným filosováním byla vražedná. Vyústění a vysvětlení mě pak vyloženě otrávilo. Potenciál byl obrovský, ale dopadlo to jak to dopadlo. Své publikum si to každopádně najde. 50% ()

Galerie (64)

Reklama

Reklama