Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Zet potká v baru princeznu Balu, která tam je inkognito. Princezna si s ním zatancuje, ale kvapně odchází, protože nechce, aby byla odhalena. Zet by ji rád ještě viděl na vojenské přehlídce a proto poprosí kamaráda Snovače, aby si s ním vyměnil místo... Film se podařilo atraktivně hlasově obsadit: Woody Allen (Z / Zet), Sharon Stone (princezna Bala), Sylvester Stallone (Weaver / Snovač), Gene Hackman (generál Mandible / Kusadlo), Christopher Walken (plukovník Cutter / Řezáč), Jennifer Lopez (Azteca / Aztéka), Danny Glover (Barbatus / Bradáč) a Dan Aykroyd (vosa Chip / Čip). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Makat v mraveništi cynického Woodyho Allena zatraceně nebaví, často si stěžuje na gauči u psychiatra, v davu je bezvýznamný, ale přemýšlivý, a tak sbalí mravenčí princeznu a vydá se za velkou louži. A to díky kamarádovi s (moc fajn) hlasem Sylvestera Stallonea, se kterým si prohodí role, aby záhy zjistil, že se nachází uprostřed nebezpečného útoku proti krvežíznivým termitům. Přesto se brzy v přítomnosti princezny zase ocitne, o čemž se dozví i generál s hlasem Genea Hackmana, který ji chce za ženu. Výsledkem je nějaké to ponaučení, humor, dokonalá mimika hmyzu i fajn akce. Obrazové kompozice jsou moc povedené, davové scény zrovna tak. Svěží záležitost i po letech. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Několik důležitých informací, které mi před lety proklouzly pod radarem kvůli tomu, že jsem si s dětmi pustil začátek v dabované verzi a po pár minutách Pragerova nevtipného kňourání znechuceně odkráčel dělat něco užitečnějšího, nechávaje u toho nebohé děti sedět samotné: 1) Toto není dětský film. Odkazy na Pulp Fiction jsou ještě poměrně neškodné (tanečky, „Zee is dead“), horší je, že výjevy z mravenčího bojiště připomínají ze všeho nejvíc Verhoevenovu Hvězdnou pěchotu. Už vím, proč byl ten mladší po zbytek dětství takový zaražený. 2) Dialogy si sice Woody podle všeho nenapsal, ale humor originálu je regulérně allenovský, samá lepší kvalita a velkorysé porce. 3) A vůbec, jedná se pravděpodobně o nejchytřejší 3D animák ever. Původní znění je ovšem nutností: obě dnes už notně odrostlé děti to se mnou před pár dny víděly poprvé v originále a shodly se, že „nevěděly, že je to tak dobrý“. Tož tak. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Trošku mě překvapují ta nadšená hodnocení zde, v mých očích Mravenec Z nesahá většině Pixarovkám ani po kotníky. Přesto jde o jeden z těch lepších animáků a vždy se na něj rád podívám, navíc jsem ho zatím vídal pouze s dabingem, což vzhledem k originálnímu superhvězdnému obsazení v čele s Woodym Allenem může filmu sebrat velkou část kouzla! ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší počítačový animák, co jsem viděl od Jak vycvičit draka. Skvělá sociální kritika totalitních režimů a kolektivismu pro nejmenší, zabalená do mravenčího pozlátka. Navíc velmi vtipné (spíš pro odrostlejší) a jako bonus Woody Allen v mraveništi (až jsem byl chvílemi přesvědčen, že musí být podepsán pod scénářem). Prostě jsem si Mravence Z náremně užil a můžu ho jen doporučit. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Šlo o první animovaný film společnosti DreamWorks. (KucC)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 90,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 171,8 mil. (NIRO)
  • Při záběru na "obří" kelímek hraje hudba z původní Války světů (1953). (ČSFD)

Reklama

Reklama