Reklama

Reklama

The Rutles

(TV film)
  • Velká Británie The Rutles: All You Need Is Cash (více)

Obsahy(1)

Eric Idle, Neil Innes a jejich přátelé natočili tento satirický snímek v montypythonovském duchu podle vzestupu a skonu nejslavnější kapely všech dob - The Beatles - a byli při jeho tvorbě velmi pečliví. Neil Innes pro film napsal víc než patnáct písní v "broukovském" stylu, ve filmu se objeví parodie na "schodovou scénu" z Perného dne nebo nápodoba památného Koncertu na střeše. Mezi účinkujícími můžema najít i skutečného Beatla George Harrisona, muzikanty Paula Simona a Micka Jaggera nebo dalšího z Monty Pythonů Michaela Palina. Takže, slovy samotných Rutles "All you need is cash"... (Morien)

(více)

Recenze (64)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Dokonalá parodie na Beatles. Vše zásadní, co kdy Beatles natočili a prožili a kdebyli a codělali, tady najdete taky, akorát si z toho dělaj prdel. Eric Idle je toho hlavním protagonistou, ale bez těch rytmů, ktery by se klidně s opravdovejma mohly měřit, by to nebylo tak dokonaly, jak to bylo. Ale s humorem už to taková paráda nebyla. Sranda to byla, ale né tak skvělá, jak jsme u pythonů zvyklí... Každopádně často je ta podobnost fakt hodně velká a být rodilej angličan, určitě si to užiju ještě víc. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

To je tak, když miluješ Beatles a suchej britskej humor... Harrisona jsem poznal jen podle hlasu, Belushiho s Aykroydem a Murraym vůbec, Ronnie Wood vypadal jako člen Hell's Angels spíš jak takovej neškodnej amorek, Mick Jagger masér jako vždy, no a Idle s Palinem neskutečně vtipní (as always)- what the fuckin' dream team! Nebýt Beatles, byli by Rutles nejlegendárnější kapelou všech dob...! ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Fiktivní parodický dokument měl tu smůlu, že jsem ho zhlédl moc brzy po Allenově genitálním Zelligovi. Svou fiktivnost dává bohužel příliš na odiv (Eric Idle, kam se podíváš) a určitý pocit autenticity a mystifikace se krátce po začátku vytrácí. Forma reportáže "po stopách" není špatně zvolená, ale pak by archivní záběry a materiály asi měly vypadat trochu dobově, leč jako divák jsem nejednou nedokázal rozlišit, co je natáčené "teď a tady" a co jsou Rutles z 60. let. Prostě a jednoduše mě film nedokázal dostatečně vtáhnout a neustále jsem cítil jakýsi zvláštní odstup, který mi ani nedovoluje dát vyšší hodnocení. Rooftop Concert byl nicméně bezchybný. ()

Callas 

všechny recenze uživatele

8/10 Začínám zjišťovat, že ex-Pythoni toho za sebou nechali mnohem víc než jsem tušil. Jedním z opravdu povedených kousků jsou The Rutles. Pro mě znamenjí zejména: 1) Eric Idle snad ještě přirozenější než v létajícím cirkuse 2) Jeho charakteristický humor mě šitý na míru 3) Neodolatelné songy a v poslední neposlední řadě Bill Murray a jeho krátká, ale intenzivní "appearance". To prostě musíte vidět, protože: This is the actual documentary where you will actually learn about the actual musicians actually called The Rutles who are actually playing the actual famous songs. ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Dvě velké lásky v jednom filmu - filmově-seriálová (část Monty Pythonů) a hudební (The Beatles jako objekt parodie). Co chtít víc? Trochu více vlastní invence, ne jen zuřivé vykrádání a převrací faktů o liverpoolské čtyřce, více Pythonovského humoru a ne jen radost a nadšení z natáčení. Škoda, čekal jsem více. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (14)

  • Z 11 řadových LP Beatles si The Rutles pro svou mystifikaci vypůjčili více než polovinu - použili názvy a obaly těchto desek: With The Beatles / Meet The Rutles, A Hard Day's Night / A Hard Day's Rut, Help! / Ouch!, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band / Sgt. Rutter's Only Darts Club Band, Magical Mystery Tour / Tragical History Tour a Let It Be / Let It Rot. (Robbi)
  • Neil Innes (Ron Nasty) účinkoval ve skupině The Bonzo Dog (Doo-Dah) Band. Mimo jiné napsal písničku "I'm The Urban Spacemen"; produkoval ji Paul McCartney. (Robbi)
  • Nejdelší písnička, která ve filmu zazní, je "Piggy In The Middle" (mající svůj vzor v "I Am The Walrus" od Johna Lennona). Jako jediná z "rutlesovek" pokoří hranici 4 minut - přesně 4:01. (Robbi)

Reklama

Reklama