Reklama

Reklama

Ringo se vrací

  • Itálie Il ritorno di Ringo (více)

Pokračování velmi oblíbeného spaghetti westernu Pistole pro Ringa od režiséra Duccia Tessariho je volně inspirováno Homérovou Odysseou. Odysseovskou postavu kapitána Montgomeryho Browna zde opět ztvárnil Giuliano Gemma. Všichni se domnívají, že kapitán Brown zahynul v občanské válce. Ten se však vrací ke své rodině a zjistí, že jeho dům obsadili banditi a jeho žena je zasnoubena s jedním z jejich vůdců jménem Paco Fuentes. Ve snaze zjistit, zda mu jeho manželka Hally zůstala věrná, si odbarví vlasy a přestrojí se za mestického rolníka. Postupně tak znovu získá přístup do svého starého domova a zjistí, že má dceru, kterou Paco využívá jako páku na Hally, aby se podvolila jeho touze se s ní oženit. Ringo zburcuje obyvatele města a vydá se porazit bratry Fuentesovy a získat zpět svou rodinu. (Cinemax)

(více)

Recenze (19)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Skvěle pojatý film s kladným "seveřanským" vojákem a naprosto geniální hudbou "M". Na konci krásný odstřel hlavního záporáka, vřele doporučuji k odpolední kávě.. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Výborně herecky obsazený western, dějový úplně odlišný od prvního dílu, který je o něco lepší. Zde se prakticky celý příběh odehrává v interiérech a je do značné míry žánrem krimi. Kapitán Montgomery Brown (Ringo) se vrací na svou haciendu, kterou obsadili bandité a drží tu i Ringovu ženu s dcerkou. Zápletce napomáhá i nevyzpytatelná Mexičanka Rosita ve skvělém podání Nieves Navarro, výborný je opět zavalitý záporák Sancho v podání Estebana Fuentese. Tři čtvrtiny filmu jsou v pomalejším tempu, ovšem ten závěr je excelentní. Škoda, že nenatočil Tessari těch westernů víc, myslím, že to uměl dost dobře. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ringo - stejný rok, stejný režisér, téměř stejní herci a dva naprosto rozdílné filmy. Zatímco Pistole pro Ringa byl spíš klasický a hravý western s šablonovitými postavami , tak Ringův návrat šel zcela jinou cestou pravých špaget, životné charaktery, temnější a chytlavější příběh a zcela jiný Gemma, jeho změna pro mne byla asi největším ( a milým) překvapením. Zatímco v Pistoli to byl takový typický a vlastně vnitřně prázdný hejsek, tak tady se mi dostalo postavy, která měla svou motivaci, pocity a totožnost. Ale nejen Gemma tu byl lepší, prakticky všichni zúčastnění tu měli své místo a hodnotu. Prostředí bylo zvoleno také o třídu lepší, prašné a špinavé městečko výborně dotvářelo pochmurnou atmosféru. Téměř jako by byl Tessariho záměr natočit dvě zcela odlišné varianty jednoho příběhu a tahle druhá je přesně tím co na špagetách miluju - plná kulek i emocí. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má s Pistolí pro Ringa společné jenom tvůrce. Skoro všichni herci z "prvního dílu" tady hrají taky, akorát jsou na trochu jiných stranách. A je o dvě třídy lepší než první film. Vytratila se rodokapsová barvotiskovost a šablonovitost charakterů, Gemma nefrajeří, ale normálně hraje svojí postavu, příběh (výpůjčka z klasiky, zajímavě podaná) dává smysl a je zajímavý, dokonce i komický stařík květinář je sympatická postava, prostředí zaprášeného městečka v pohraničí se mi líbilo mnohem víc, než hacienda v prvním dílu a Morricone překonal sám sebe. Pokud existuje western s Giulianem Gemmou, který by měl vidět každý fanda špaget, určitě to není Day of Anger, ale tohle. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ďalší zo spaghetti westernov, pojednávajúcich o "Ringovi“, nie však o obávanom Johnnym Ringovi z tombstonskej bandy Cochise County Cowboys, ako by sa jeden možno domnieval, ale o fiktívnom Montgomery Brownovi, ktorý na začiatku síce letmo spomenie, že ho kedysi volali Ringo, viac už ale túto prezývku v súvislosti s ním nikto nepoužije. Inak ale Il Ritorno di Ringo patrí k tým kvalitnejším spaghetti westernom a vo viacerých ohľadoch predčuje svojho odľahčenejšie poňatého bračeka A Pistol for Ringo z rovnakého roku. Na rozdiel od spomínanej Pištole pre Ringa, kde ma postava ľahtikárskeho Ringa a tým pádom ani jeho predstaviteľ nezaujali, tu Giuliano Gemma naozaj hrá a hrá dobre. Za zmienku stojí aj zmyselná Nieves Navarro, stvárňujúca v oboch filmoch milenku pupkatého Fernanda Sancha, ktorý je v rámci špageťákov čosi ako prototyp postavy neveľmi bystrého mexického banditu. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Za výživnou závěrečnou dvacetiminutovku musím střelit čtyřku, ačkoli hraní Giuliana "Buď něžný, Nicolasi" Gemmy se omezuje na občasné nervové záškuby v levé tváři a přidržování si zmrzačené pravačky (hrdinův fyzický handicap byl v těchto westernových produkcích dost obvyklým jevem). Představitel Estebana Fuentese navíc vypadá jako Dóda Pištěk, který prošel lehkou odtučňovací kúrou v soláriu. O holčičce hrající si před tatínkem s koltem a opakovaných pohledech pod sukni Nieves Navarrové nemluvě. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Ducio tessari /Tony Arzenta, I bastardi 1968/ natocil slusny western, kde hlavnu rolu stvarnil Giuliano Gemma /Ben Hur 1959, Jeden stribrny Dolar, Tenebre/. Uz som videl aj Pistole pro Ringa, coz bolo teda vyrazne slabie nez Ringo se vraci. Tempo je vyborne, dialogy na urovni, Giuliano Gemma sice nikdy nebol moj oblubeny herec, ale vedel si vyberat filmy. A stale viac uznavam Gemmu nez toho slavneho scientologa Krujza. Treba si zvyknut na to, ze hodne casu sa odohrava len v kulisach a tempo je pomale a kludne, takze treba trpezlivost, hodne trpezlivosti : 70 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Každý čeká na návrat velkého Ringa, jenže on zůstal nezvěstný v boji a nikdo o něm neslyšel. Město a jeho okolí mezitím ovládla banda banditů, strach a smrt. Do města přijíždí mladík, který se snaží přijít na místní zvyky včetně banditů. Když udeří, má na své straně místní a rázem všichni poznávají, že Ringo se vrací! 70% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ani tentokrát druhý díl nevybočil z vod průměru, ovšem titulní song je taková pecka, že vše ostatní jde stranou...70% ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

hodnotím tak vysoko proto,že na svoji dobu, kdy byl natočen to byl skvělý kousek.dnes už možná něco vypadá úsměvně ale vzhledem k možnostem tehdejších filmařů se povedl.V té době bylo moderní vše domalovat chytlavou hudbou která zakryla drobné nedostatky. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Pro mne nejlepší vážná Gemmovka. Kapitán Giuliano je sympatickým hrdinou s emocemi, city a oprávněně ukřivděnými pocity (a tikem alá Klaus Kinski), který se nevěda o událostech událích v době jeho nepřítomnosti navrací domů, aby musel posléze v přestrojení za Mexičana bojovat za svá práva, jméno, manželku, malou dceru (!) a spravedlivou pomstu, což bude proti slizkému George Martinovi s prapodivným fiží a rozhalenkou a jeho brutálnímu bratru Fernandu Sanchovi s elegantní loknou a květinou v klopě šviháckého oblečku více než obtížné. Většinu filmu netradičně zarostlý Gemma tu totiž není ten nadnesený floutek, naopak, zprvu velice mírumilovný osudový hrdina, tento většinou vzorový hoch s oblibou pijící mléko se zde opíjí, kouří, je neustále sváděn úžasnou Nieves ve veliké roli a přesto je jedním z jeho mravně nejzachovalejších hrdinů. Vcelku velice melancholický a dojemný příběh s dojímavým Morriconem, výbornou kamerou, statečným raněným hrdinou a úžasně věrohodnými bitkami. Jen závěrečných cca 10 minut s bláznivou přestřelkou, lehce se nehodícím indiánem a kulometem zvaným Motýlek do jinak velice melancholického díla krapet nesedí. Nicméně, znaje "první díl Ringa", tohle oproti němu snad točil někdo jiný a zcela uvážlivý. Velká škoda, že byl Gemma ve špagetách zahrabán do určité role tipu Arizony Colta, protože zde mě konečně přesvědčil, že by měl na mnohem mnohem víc. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Miluju ten úvodní Morriconeho zpívanej epickej song, kde se zpívá jak se Ringo vrací domů, ten do konce života nezapomenu. Jedna z nejlepších Morriconeho skladeb, překrásná a emotivní. Tessari po úspěchu Pistole pro Ringa obsadil do větších rolí prakticky stejné herce. Jeho cit pro obrazovou stránku je excelentní. K vrcholům filmu patří úvodní příjezd Ringa a pak jeho setkání s manželkou. To jsou dvě nejlepší scény, i když jsou ty i další silné scény jako třeba příchod Ringa jako přízraku do kostela, nebo odhalení hrobů Ringových rodičů. Zábava ale silně kolísá od nudy až po tyto vrcholy. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Po první půlhodině jsem to s hodnocením takto světle rozhodně neviděl, jenže závěrečná půlhodina mě přesvědčila o tom, že se jedná o naprosto originální a neokoukaný western, který si plné hodnocení zaslouží... první díl Ringa byl dobrý, ale byl to prostě klasický spaghetti western se vším všudy, ve kterém jsme nezažili nějaké velké zvraty, a dělo se to, co se vždy u tohoto typu filmu děje. Jenže už když uběhlo pět minut z tohoto filmu, myslel jsem si, že nevěřím vlastním očím. Jenže jsem byl spíše zklamán, než překvapen. Druhá polovina už byla trochu lepší( byla velmi originální), jenže to na to plné hnodnocení rozhodně nebylo. Jenže od chvíle, co se z Ringa stal skutečný Ringo se film proměnil v dokonalou westernovou přestřelku se vším všudy.... matematicky by to na plné hodnocení rozhodně nevyšlo, jenže já jsem hodnotil podle pocitů, a těch jsem měl při sledování filmu hodně- a to kladných!!! ()

Hruskovice 

všechny recenze uživatele

Slabota... jenže když já řeknu slabota u spaghetti westernu tak je to dosti zkreslující :D Pro mě jeden z nejslabších, ale za výtečnou hudbu a jednu jedinou scénu (zimomriavky jako kráva!) kdy se Ringo a Eli setkají v ložnici dávám nakonec 3,55/5 ()

John Dunbar 

všechny recenze uživatele

Giuliano Gemma z Angeliky si zde jako kapitán Montgomery Brown se srandovním tikem v obličeji bere zpět svůj život z nenasytných rukou mexických lotrů Fuentesových. Přes spoustu evidentních chybek koukatelná záležitost, kterou tmelí Enniova titulní melodie. Ve 46 let starém špageťáku vypadá Gemma v části filmu (vousatý pomocník květináře) jako bostonská 46 z NHL David Krejčí v playoff bojích o Stanley Cup, a to si vážně nedělám srandu. ()

MayB2 

všechny recenze uživatele

S Pistolí pro Ringa má tenhle film společné jen jméno a tvůrce, ale je úplně v jiném levelu. Sice některé scény jako bychom už viděli i jinde, Gemmovy zabijácké pohledy se nevyrovnají Eastwoodovým nebo Nerovým, zápletka taky není nová (unavený muž se vrací z války, ale dozvídá se, že o otce, domov i ženu přišel a bude muset opět bojovat), ale celé to perfektně šlape. Co mě vždycky potěší, že ačkoli dobro nakonec zvítězí nad zlem, hlavní hrdina to vůbec nemá lehké a dostává jednu nakládačku za druhou, aby si v závěru skolení hlavního padoucha řádně vychutnal. Všechno pěkně dotváří Morriconeho hudba. ()

Reklama

Reklama