Reklama

Reklama

Kde zpívají raci

  • USA Where the Crawdads Sing (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (207)

majec4 

všechny recenze uživatele

Pre mna uspech. Necakal som nic velke, ale film ma presvedcil, aj ked zapletka je jednoduchsia. Romantika je taka prvoplanova, nie som fanusik sladkych filmov, takze miestami som kus trpel. Zaujalo ma vsak, ze vrazda nebola vobec podstatna. Skor sledujeme pribeh "odvrhnutej" zeny v romanticko ladenej drame. V zavere som mal najskor pocit, ze to zbytocne natahuju, no ten uplny zaver bol svetovy. :) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Neprávem přehlédnutý klenot v loňské bohaté nabídce dramat, který diváka vtáhne do dost neokoukaného prostředí, v němž se odehraje zprvu možná prvoplánová, ale ve finále dost atraktivní zápletka, kterou mi tvůrci prodali se všemi nadstandardními dodatky. Spousta filmů trpí odfláknutým koncem, ten zdejší mě ale slušně zasáhl. Až by mi lákalo sáhnout i po knižní předloze. [viděno na HBO Max 25.11.2023] ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ten film je dobrý , ale má dva problémy za A) většinu času se nic neděje  B) ta zápletka je debilní a stojí jen na tom, že ona  má u sebe jeho čepicu což není ani důkaz jelikož s ním chodila a mohl jí ji věnovat. Věřím tomu, že kniha může být dobrá film, ale není.  Děj je zhruba takový dvě děcka na kolech najdou mrtvolu přijde tam policie a zjistí, že mrtvý spadl z nějaké věže patolog zjistí, že to nebyla nešťastná náhoda, ale, že ho někdo zabil a měl na sobě červenou vlnu. Jelikož poblíž žije holka tak ji jdou zabásnout a najdou u ní jeho červenou čepicu. Jelikož diváci o ní nic neví tak je nám nabídnutá její backstory, která je zhruba taková žila s matkou a otcem a kamarády v bažině kamarádi odešli za lepším otec mlátil matku aj ji matka to nevydržela odešla a umřela na leukémii otec po čase taky odešel a už se nevrátil tak, že ona žila sama. Našla si kluka zamilovala se a on odešel na školu slíbil, že se vrátí , ale nevrátil tak si později našla druhého ten jí , ale neřekl, že je ženatý ona se to dozvěděla a poslala ho do prdele což on psychicky neunesl a stalkoval jí a to je ten mrtvý kluk ze začátku. Tak, že dojde k rozsudku a máme konec a pak zjistíme kdo to udělal což je hodně velká souhra náhod, ale řešit to už nemíním. Celé to zachraňuje hlavní herečka a dojemný konec 60 procent P.s. Kde vůbec brala peníze na ty rtěnky, make up a ty šaty nemluvě o tom, že na holku  z bažin byla hodně pěkná. Je tam řečeno, že mezi lidi nechodila a prodávala jen škeble což jí asi na to vše nevydělalo. Později sice získala peníze za tu knihu, ale i tak chování neměnila. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ma to až tak nechytilo, keďže som sa v tom trochu obtiažne orientoval, ale potom sa to krásne rozbehlo - predovšetkým v tej retrospektívnej rovine. Príbeh ma bavil, rovnako aj zápletka, takže sa na to celkom fajn pozeralo. S postavou osamelej a utiahnutej Kye musel človek proste sympatizovať. V živote to nemala ani trochu jednoduché, ešte aj na mužov mala smolu. Daisy to zahrala naozaj výborne! Film vzbudzoval veľmi príjemný vizuálny dojem, a aj po dialógovej stránke to bolo obstojné. 4* ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Kniha mě pohltila, film splnil očekávání a v ledasčems i předčil. Kdo váhá jít do kina, neváhejte, stojí to za to. Už jen díky výpravě. Přece jen bažina knižní a bažina na plátně je rozdíl. Scénář se snaží hodně a citlivě držet předlohy, herci jsou také skvělí. Hudba to všecho jen podtrhuje. Snad ani nemám co vytknout, vydržel bych se dívat další hodinu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Pieseň, ktorú Chase (Harris Dickinson) spieva Kye (Daisy Edgar-Jones) v posteli, sa volá "Long Black Veil" a je to ľudová balada od Leftyho Frizzella z roku 1959 o mužovi, ktorý odmieta poskytnúť alibi, keď je obvinený z vraždy, ktorú nespáchal. (Pat.Ko)
  • Keď sa Chase (Harris Dickinson) pýta: "Zaujímalo by ma, čo robí oblohu modrú?", Kya (Daisy Edgar-Jones) odpovedá: "Modé a fialové vlnové dĺžky slnečného svetla... odrazia sa od plynových častíc v atmosfére a rozptyľujú sa." Vo fyzike sa to nazýva Rayleighov rozptyl. Podobný fenomén, nazývaný Tyndallov efekt, spôsobuje, že modré oči sú modré, aj keď v ľuďoch nie je modrý pigment. (Pat.Ko)
  • Všetky adresy vydavateľov, ktoré Tate (Taylor John Smith) dáva Kye (Daisy Edgar-Jones), majú PSČ. V roku 1962 jej dal zoznam; prvé poštové smerovacie čísla boli zavedené až 1. júla 1963 a bežne sa používali až koncom 60./začiatkom 70. rokov 20. storočia. (Pat.Ko)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama