Reklama

Reklama

Kde zpívají raci

  • USA Where the Crawdads Sing (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (206)

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Romantika,mladé dievča ktoré vidí v čoraz kalnejšom obzore vody rybníka,každé ráno stále nádej večera ked sa bude môcť tešiť na východ slnka splívajúceho veriac zrazu s krajšou hladinou po ktorej poletí späť do zajtra ,postaviť vetrom jesených umierajúcich listov,prečkajúc zimu jarný strom života z obrázkov sily utkanej slabosťou,nájsť toho pravého,vstať z popola zmieriť sa s bolesťou znovu vzplanúť ucítiť teplo lúča zažiť leto a rokmi času zomrieť s odrazom lásky v slze ktorou naposledy rozbrieždi rybník pre ktorý stálo za to byť raz popolom!(ano tú inšpiratívnu pesničku si púšťam už od rána a nieje z tohoto filmu priznávam,ešte mám v pláne Cool od G.Stefani...) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, ale film jí rozhodně čest nedělá. Pozitiva končí u nádherně nasnímané bažiny. Jinak je to nelogická vychtěná romance, která by moc chtěla dolovat emoce ale ničemu na obrazovce nejde věřit. Od chování postav, kde celá rodina postupně odchází od násilnickýho fotra, ale nechaj s nim malou sestřičku. Po naprosto jalový milostný trojúhelník. Vadily mi i detaily, jako že holka žije v bažině, ale je pořád naprosto čistá. Barák jí nespadne na hlavu atd. Původně jsem chtěl dát o něco lepší hodnocení, ale úplný závěr tomu nasadil korunu. Scénáristické fuck you par excellence. Líný řemeslník dodal hloupé dílo. ()

Reklama

spageta 

všechny recenze uživatele

Film je celkem věrně převedená kniha na plátno, ačkoliv značně osekaná. Zejména začátek, jak se jako dítě musela sama o sebe postarat a zajistit si přežití je tu jen tak okraj. Také mě nepotěšili koncem filmu, kde je v podstatě jasně ukázaný vrah, kdežto v knize to není tak jednoznačné a je to ponecháno více na fantazii čtenáře. Myslím, že kdo knihu nečetl, film si užije víc. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Škola je týmto smerom, máš právo tam byť ako ktokoľvek iný..." Už veľmi dlho som nevidel film tak plný citu a lásky. A popravde veľmi mi to chýbalo. Film je nádherne natočený, plný prírody a lásky k nej. A nie len k nej. Daisy Edgar Jonesová  stvárnila plachú a dobrosrdečnú Kayu tak presvedčivo, že sa ňou vlastne stala. David Strathairn je strašne sympatický chlapík, majster vedľajších úloh, ktorý výborne dopĺňa skvelé herecké obsadenie a dvíha úroveň filmu svojím herectvom a charizmou. Film občas tesne balancuje na hrane medzi krásou a gýčom, ale našťastie nikdy tam nespadne. Záver asi mal dojať a mňa skutočne dojal a to sa mi už dlho nestalo. Záverečná pieseň od Taylor Swift, znie skôr ako od Lany Del Ray https://youtu.be/ADk505Oo454  ,ale je nádherná a som rád, že som na ňu natrafil. Stačí pozrieť tento klip a viete či to bude pre vás. Uvažoval som aj nad plným počtom, ale asi by som bol za príliš veľkého romantika. A možno som...80%. ()

Harpy 

všechny recenze uživatele

Mysteriozne to skoro vobec nie je, skor melancholicke a romanticke drama, ale musim ocenit velmi pekny pribeh prelinany sudnym procesom. Ako vela ludi tu, aj ja som cakala nieco uplne ine, ale nakoniec som spokojna, udrzalo to moju pozornost az do konca filmu. Hudba, kamera, strih, casting, vsetko spolu ladi a prostredie prirody je naozaj nadherne. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Jeden z policajných člnov počas naháňačky po močiari má LED svetlá s nízkym profilom a vysokou viditeľnosťou modrej farby. Tieto svetlá by v 50. rokoch neexistovali. Navyše, polícia vtedy nepoužívala modré svetlá. Polícia by používala červené "gumball" svetlá. (Pat.Ko)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama