Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1897. Prázdninový výlet plachetnicí se pro osm chlapců z prominentních novozélandských rodin změní v boj o přežití. Osudným se jim stane nález láhve se vzkazem a následná záchrana dvou trosečníků. Jeden z nich má u sebe mapu ostrova, na kterém se údajně skrývá poklad nebývalé hodnoty. (mibara)

Recenze (92)

corona 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od väčšiny nemám tento seriál spojený s Karlom Černochom ale skôr so sklamaním, ktoré priniesol. S úžasnou a fantastickou knihou nemá okrem zopár postáv (ale nie charakterov) a skutočne veľmi okresaným a pozmeneným dejom, žiaľ nič spoločné. Možno keby som Verneovu knihu nemilovala a nepoznala takmer naspamäť, tak by som ho brala ako fajn dobrodružný seriál pre mládež, ale žiaľ keď som ho ako dieťa videla, skončil pre mňa veľkým rozčarovaním. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Verne napísal knihu o skupine chlapcov ktorý za dramatických okolností stroskotajú a prežívajú na pustom ostrove...kniha bravúrne opisuje osamelosť a bezradnosť situáciu mladých stroskotancov. Krása knihy je v psychológii postáv a postupná premena chlapcov v chlapov ktorý dostanú tú najlepšiu školu života. Seriál si vzal len názov knihy a asi 1 % z deja knihy...skutočne niekedy neviem čo je to za móda chcieť adaptovať nejakú knihu a potom ju totálne ignorovať ??? jednu hviezdičku dávam za úvodnú znelku pána Černocha. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Vzhůru na palubu, dálky volají... Odrostla jsem sice Julesi Verneovi i dětským dobrodružným seriálům, ale nikdy není na škodu si dětská léta připomenout. Bojovala jsem s příšerným dabingem a natvrdlostí hlavních postav, přesto jsem si Donifana a jeho partu svým způsobem zamilovala a těšila jsem se na každou etapu jejich velice dobrodružné dovolené. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Jasně, všichni jsme to jako děti milovali, seriál a hlavně písničku. Ale přiznejte se, kdo z vás si to pustil jako dospělej. No, velké zklamání. Mizerné herecké výkony, naprosto dementní dialogy, zkratkovitý děj atd. Uznávám, že velký podíl na tomhle dojmu má katastrofální dabing pro dvd, ty lidi by měli zavřít, ale jinou verzi jsem nenašla. Poučení zní, nikdy si nepouštěj věci, cos milovala jako děcko. Zajímavý (a vtipný) je, že jediná scéna, která mi při opětovném sledování přišla důverně známá bylo to bičování. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Dnes už legendární seriál z dětství na motiv románu J.Verna. Mraky let to nedávali a většině z nás z toho utkvěla titulní píseň v podání K.Černocha. Naštěstí to aspoň vydali na dvd a tak jsem to mohl zase vidět. Abych řekl pravdu na začátku asi jako většinu z vás mě čekalo velké zklamaní a to v podobě nového dabingu (původní si asi nikdo z nás nepamatuje) ale tohle co nám připravili je děs a zmar!! Horší dabing jsem ještě nezažil.Naštěstí aspoň písen nechali. Schodou náhod jsem před pár měsíci onu knížku četl aniž bych tušil ,že brzo uvidím i seriál. Tvůrci to pojali hodně volně a a první 4 díly jsou úplně o něčem jiným než je knížka. Tady se vydává na cestu 8 chlapců ve věku 17let a mín ,kdežto v knize je nejstaršímu 15 let a nejmladšímu 8 roků a je jich tam 14 a plavčík. Tady normálně odplují is posádkou a pak vezmou trosečníky z niž se vyklubou piráti ,kteří převezmou lod a chlapce vězní a chtějí po rodičích výkupné. Chlapcům se podaří uprchnout a zmocnit lodi s níž odplují a pak z troskotají na půstém ostrově. Jenže podle knihy se chlapci ocitnou na moři náhodou jelikož všichni byli nalodění a přespávali na lodi ,aby mohli ráno vyplout. Jenže posádka byla přes noc venku a jeden malý hoch v nerozvážnosti povolil lano a nic neřekl a tak se všichni ocitli na širém moři aniž tušili jak a pak ztroskotali na ostrově. Po té co jsou na ostrově už je to docela podobné knize aspoň z části. Vznikají mezi nima rozepře až se nakonec rozdělí. V knize není žádný trosečník s nima na ostrově a ani tam nepřijedou piráti pro zlato jako V seriálu. Piráti tam sice přijedou ,ale spíš jsou tam vysazeni. V románu se to celé odehrává na ostrově mimo začátku ,kdy plují sami na lodi. I tak je seriál pěkný hlavně jeho druhá polovina ,škoda že už se taková díla dnes netočí. ()

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama