Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Rodina (S01E06)

(epizoda)
  • USA Kin
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie nedbají na rady místních obyvatel a pronikají hlouběji do nebezpečného území, aby našli Světlonoše a Tommyho. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to špatný. Jogurt promluví a sere mě (opravdu její projev je na pěst). A protože s Mandalorianem cestují už zase jen ve dvou, nažvaní toho celkem dost. A dokonce i když potkají další postavy (včetně co nečekaně za 20 let vůbec nezestárnula), se žvaní, žvaní a žvaní… a ten hloupě prezentovaný precedent s fungujícím Komunismem, epizodě také nijak neprospěl. Bylo to horší než E3? Rozhodně. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fanouškům hry bylo od začátku jasné, že se bude jednat především o emocemi nabitou epizodu s minimem akce. Podívali jsme se rovnou do Jacksonu (který mimochodem vypadal skvěle), ve kterém se v podstatě odehrálo osmdesát procent děje. Neříkám, že těch osmdesát bylo špatných (označil bych je jako “v pohodě”), ale přecejen byla hlavním tématem rodinná šlamastika, takže bych spíše vypíchnul zbývající pasáž v univerzitním kampusu. Povědomé dialogy se krásně smíchali se závěrečným plot twistem a čtvrtá hvězda je na světě. ()

Reklama

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A máme za sebou šestý díl, který konečně zkoumá mé osobně nejoblíbenější herní období a to jest ZIMA! Vztah mezi Joelem a Ellie se prohlubuje a konečně se vrací Tommy v podání skvělého Gabriela Luny. Další luxusně zpracovaný díl nejen výpravností a podobností s hrou ale i samotným emočním pojetím. PS: těch herních easter eggů je zde snad nejvíc ze všech dílů! 10/10 ()

vladi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A ja musim dat prvy raz 4*. Ani neviem preco... Ale, ak bude pokracovanie podla hry, tak dalsi diel bude iste opat za plny pocet. Vtipne je, ze ja osobne hovorim ako drevorubac, ale u Ellie mi tie vulgarizmy zacinaju prekazat. Taktiez je prilis drza a Joel prilis submisivny. Lebo sem tam by si Ellie hadam aj jednu po hube zasluzila.. ()

swenyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře zvolený konec, lidi co nehráli hru jsou teď v rozpacích jestli to vlastně Joel přežil nebo ne, ale líbí se mi jak je to autentický ke hře, protože přesně tenhle feel jsem měl na konci týhle kapitoly taky, tam si říkáte ty vole to nemohl přežít a už ho pomalu oplakávate a najednou vidíte že ho Ellie dotáhla do "bezpečí". Doufám že Davida a jeho tlupu kanibalů udělají dobře, protože tohle bude sakra důležitý díl. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Při přechodu mostu v čase 12:31 si můžeme všimnout v levém dolním rohu filmového štábu. (DJMaroko)
  • Epizoda končí děsivým cliffhangerem. Joel (Pedro Pascal) je při rvačce pobodán, a přestože se mu s Ellie (Bella Ramsey) podaří na koni uniknout bezprostřednímu nebezpečí, je jasné, že je na tom špatně. Zhroutí se do sněhu a nechá Ellie, aby ho prosila, aby vstal. Když se kamera stáhne, slyšíme ponurý klavír a hlas, který zpívá: „Jedu na projížďku se svým nejlepším přítelem. Doufám, že už mě nikdy nezklame. Ví, kam mě vezme. Vezme mě tam, kde chci být. Jedu na projížďku se svým nejlepším přítelem.“ Zní vám to povědomě? To proto, že jsme tento text už někdy slyšeli: když Joel, Ellie a Tess (Anna Torv) opouštějí bostonskou QZ. Slova jsou z písně „Never Let Me Down Again“ od Depeche Mode z roku 1987, která hrála v Joelově rádiu jako signál od Billa (Nick Offerman) a Franka (Murray Bartlett). V této epizodě tak zní coververze písně Depeche Mode, a to v podání Jessicy Mazin, dcery spolutvůrce a scenáristy seriálu Craiga Mazina, který po své dceři požadoval, aby její verze byla strašidelná a pomalá a pojednávala o dceři truchlící nad ztrátou otce. (Dangerous2)
  • Město Jackson se objeví až ve 2. části herní franšízy (s výjimkou krátkého pohledu shora v 1. části). Setkání Joela (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) s Tommym (Gabriel Luna) a Marií (Rutina Wesley) se ve hře odehrává na nedaleké přehradě vodní elektrárny. (mikki089)

Reklama

Reklama