Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie mixnutá špetkou Wese Andersona. No vlastně proč ne. Saoirse Ronan patří k nejsympatičtějším herečkám své generace a do své filmografie si může s klidem zařadit i své třestiprdlo připravující se na seržantské zkoušky. Vražda v Londýně je na jednu stranu staromilecká záležitost, představující film s klasickou hádankou "Kdo je vrah?", ale zároveň se nebojí i propojovat různé žánry a mnohdy přejít do značně uvolněnějšího módu. Je škoda, že se takovýmto filmům nedostává větší pozornosti, když si jí mnohdy právem zaslouží. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Celkem neškodná a poměrně zajímavá žánrovka a zároveň celovečerní premiéra Toma George. Pro fanoušky žánru asi povinnost, jelikož si užijí všechny pomrknutí, protože See How They Run si tak trochu dělají srandu ze všech whodunit titulů, ale na druhou stranu dodržují všechna zažitá klišé a pravidla žánru. Dvojice Rockwell a Ronan funguje docela dobře. Zároveň to poměrně hezky utíká, jenom těch zvratů je na konci už nějak moc a celkově to vyzní trošku do ztracena. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nie som síce žiadny milovník detektívok, ale sem tam si nejakú pozriem. Tu ma zaujalo najmä atraktívne divadelné prostredie, a samozrejme aj herecké obsadenie. Avšak film ma celkovo až tak nechytil a nezaujal. Spád deja bol veľmi biedny a dialógy mdlé, bez typického britského dôvtipu, ktorý by som tu očakával (keďže film situovali do Londýna). Postava čudáckeho pasívneho inšpektora Stoppad mi nebola vôbec sympatická, a tak to celé zachraňovala Miss Stalker, ktorá to celé ako tak oživila. Ani záverečné odhalenie vraha neprinieslo žiadny waw efekt, takže za mňa max. 2* ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

See How They Run se svým stylem může hrdě řadit k dalším detektivkám typu Orient Express, Smrt na Nilu či Knives out a jelikož těchto žánrovek je drasticky málo a jsou víceméně schopny se zavděčit širokému publiku, beru je všema deseti. Nejlepší na tom je, že je originálně zábavný a je parodií na svůj vlastní “Agatha Christie” žánr, neustále se strefuje do klišé těchto filmů a poměrně šikovně servíruje hlášky. Na druhou stranu po stránce detektivní se výše zmíněným nemůže ani zdaleka rovnat, příběh není zamotaný ani složitý, jak bychom si na tento žánr přáli, žádné tajemství nás zde nečekají a postava detektiva není nikterak charakteristická. Stejně tak všechny vedlejší postavy jsou prostě “jen” do počtu, nevybudujeme si k nim vztah a hádám, že zítra už si je ani nevybavím. Zde tkví ale zásadní a asi pro mě největší problém, protože největší devizou Christie kriminálek je právě snaha diváka uhádnout vraha a fandit svému oblíbenci. Zábavu film na daný moment obstará, ale v celém žánru je to zatím ten nejslabší kousek a pokud má člověk nabitý movie list stejně jako já, klidně může snímek bez výčitek vynechat. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Na Netflix to ujde, ale vzhledem k obsazení jindy výtečného Sama Rockwella a úžasné Saoirse Ronan celkem slabota. Místy jsem se zasmála, příběh celkem ubíhal, ale místy jsem neměla moc jasno, co se na plátně děje. Režijně špatně uchopeno. I přes relativně obstojný scénář a velký potenciál hlavních herců se z filmu vyklubala zapomenutelná nuda. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Když zpovídá strážnice Stalker (Saoirse Ronan) zaměstnance hotelu Savoy, zeptá se jej, z jaké části Francie pochází, a muž na to odpoví, že je z Belgie. Jedná se o narážku na Hercule Poirota, který byl v knihách Agathy Christie jakožto Belgičan často považován za Francouze. (TaNya_)
  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)
  • Ačkoliv Saoirse Ronan (strážnice Stalker) hraje často postavy mluvící běžným anglickým přízvukem, zde ji režisér nechal používat její přirozený irský přízvuk. (TaNya_)

Reklama

Reklama